Mikor jön az iPhone 6? Vajon bejelentik szeptember 9-én?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezzel a kérdéssel foglalkoznak most a külföldi portálok, a 9to5mac, a Macrumors, a Bloomberg, a Wall Street Journal, egyszóval mindenki. Vajon tényleg szeptember 9-én lesz az Apple iPhone eseménye?

iphone_5s_6_grass

Az elmúlt 2 évben egyébként rendre szeptember elején volt az új iPhone bejelentése. 2012-ben ez szeptember 12-ére esett, ami szerda volt és az iPhone 5-öt mutatták be. 2013-ban pedig az iPhone 5s-nél a szeptember 10-én kedden volt az esemény. Idén az elemzők, és a pletykák szerint szeptember 9. lehet a megfelelő dátum vagy is ugyancsak egy keddi nap.

187645

Ezzel egyébként én egyetértek, illetve azzal is, hogy várhatóan rá két hétre, szeptember 19-én elrajtol az iPhone 6. Én úgy gondolom, egyszerre jelennek majd meg a 4,7 és 5,5 colos készülékek, tehát nem kell majd kétszer sorba állniuk az embereknek vagy várniuk például a nagyobb iPhone-ra, már ha lesz nagyobb készülék ugye. A kérdés már csak az, hogy milyen hardvert pakolnak bele az iPhone 6-ba. Vajon gyorsabb lesz-e a nagyobbik készülék, vagy jobb kamerát kap-e és így tovább…

Az iOS 8 hivatalos megjelenése is nagyjából ekkorra tehető. Az új készülék bejelentésekor várhatóan megjelenik majd a kiadásra szánt, úgynevezett GM (gold master) verzió is, amitől a hivatalos kiadás már általában nem szokott különbözni. A hivatalos verzió az új készülékek megjelenése előtti héten várható, de még a készülékek piacra kerülése előtt, ezzel is könnyítve az Apple aktiváló szervereinek terheltségét, hiszen az új iPhone-ok tulajdonosai is rögtön birtokukba szeretnék majd venni új készüléküket.

Egyelőre tehát biztosat nem tudunk, de több, mint valószínű, hogy 30 nap múlva ilyenkor az Apple már kiküldte a meghívókat a sajtóeseményre, amire biztos mindenki kíváncsi lesz. Addig azonban az összes ilyen dátum és időpont csak találgatás, így érdemes kellő óvatossággal kezelni.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Szerintem 5,5-ös nem lesz. Minden a 4,7-esről került ki, az 5,5-ösről meg csak találgatások mennek, azokból sincs egy olyan sem, ami egybevágó lenne. Meg szerintem elég lesz a fejlesztőknek egy új mérethez új külsőt csinálni az alkalmazásokhoz, nem kell kettőhöz.

  2. @diario: Mert a több területen több információt tudsz megjeleníteni. Ha szimplán széthúzzák az alkalmazásokat akkor nem lesz több információ, csak helypazarlás, lásd: androidos alkalmazások tableten.

  3. ez mondjuk igaz, de mar attol sokkal jobb lenne ha nem lenne ilyen mini pl a billentyuzet. sajnos nagy ujjakkal aldottank engem meg es naaagyon soxor felrenyomok. nalam tuti befuto lenne egy 4.7 es alma, nagyobbat mar nem szeretnek mert hatizsakot nincs kedvem hordani egy telefon vegett :)

  4. :) jé még nem próbáltam soha elfordítani … ez valami új feature ?! apropós épp most ahogy irok a szifon.com aplikacioban SE tudom elforgatni…….

  5. valahogy nem szeretem forgatgatni a telefont mert akkor mar ket kezzel kene irnom, az meg valahogy nem bejovos. kicsit nagyobbak lennenek a bötük nos elégedett vagyok

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!