fbpx Skip to content

Az OTP bejelentette az új alkalmazását, az OTPay-t, mely már letölthető az App Store-ból. Az alkalmazás segítségével mobilszámunkhoz bankkártyát társíthatunk, és így könnyedén fizethetünk akár a telefonszámunkkal is.

Screen Shot 2014-07-21 at 14.18.44

Az ingyenes OTPay alkalmazás segítségével egyszerűen és biztonságosan fizethetünk interneten, üzletekben vagy vendéglőkben, de mobiltelefon egyenleg feltöltést is könnyedén tudunk bonyolítani. Emellett az OTP Bank ügyfeleként lehetőségünk van egyenleget is lekérdezni, valamint a számlaszám ismerete nélkül, csupán a mobilszám megadásával pénzt is küldhetünk. (Ezen funkciók kizárólag olyan, az OTP Bank által kibocsátott kártyákkal vehetők igénybe, amelyekre a vonatkozó bankkártya szerződés ezt tartalmazza.)

Screen Shot 2014-07-21 at 14.28.19

Az alkalmazás használatához regisztráció szükséges. Ennek során elsőként az SMS válaszüzenetben küldött kód megadásával hitelesíti a bank a telefonszámunkat, majd meg kell adnunk a későbbiekben minden tranzakció végzéshez szükséges 6 jegyű jelszót (mPIN). Az OTPay alkalmazásban bármely bank által kibocsátott MasterCard, VISA, vagy American Express bankkártya vagy hitelkártya regisztrálható.

Screen Shot 2014-07-21 at 14.30.17

Azon webáruházak esetén, amelyek már támogatják, ezután már egyszerűen fizethetünk úgy, hogy kiválasztjuk az OTPay fizetési módot, majd megadjuk a telefonszámunkat vagy az OTPay azonosítónkat (menüből elérhető funkció). A telefonon rövidesen megjelenő alkalmazás-üzenetre kattintva, vagy az alkalmazást megnyitva kezdeményezhetjük a fizetést.

A másik lehetőség, ha az alkalmazás QR-kód olvasó funkciójával olvassuk be az OTPay elfogadóhelyen kihelyezett QR kódot. A felületen megjelenik az elfogadóhely neve, logója, valamint a fizetendő összeg számára egy mező. Adjuk meg az összeget, válasszuk ki, melyik regisztrált kártyánkkal kívánunk fizetni, majd tappintsunk a “Fizetés” gombra. A jóváhagyáshoz a csak általunk ismert mPIN megadása is szükséges.

Screen Shot 2014-07-21 at 14.32.44

Az OTP Bank ügyfeleként lehetőségünk van még a számlaszám ismerete nélkül, csupán a mobilszám megadásával, OTP Bank által kibocsátott forint bankkártyával rendelkező kedvezményezettnek pénzt küldeni is. A kedvezményezett telefonszámát beírhatjuk, kereshetünk a telefonkönyvben vagy a jobb felső előzmények ikonra kattintva a korábbi pénzküldések listájából is választhatunk. A tranzakcióhoz természetesen rövid közleményt is megadhatunk. A pénzküldés indításához itt is válasszuk ki, melyik regisztrált kártyánkkal kívánunk fizetni, majd a jóváhagyáshoz adjuk meg az mPIN kódunkat.

Amennyiben bővebben szeretnél olvasni erről az alkalmazásról és a szolgáltatásról látogass el az OTPay weboldalára.

Az app ingyenesen letölthető az App Store-ból:

[appstore id=”852185009″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Azert meg lenne mit fejlodni szerintem ezeknek a funkcioknak, mondjuk szlovakiaban van olyan az egyik banknal hogy paypasses lesz a telefon (iphone) vagyis csatlakoztatjuk a telefonhoz egy bizonyos "icarte" tokot es nfc s lesz a telo es erintes nelkul lehet fizetni ahol ezt elfogadjak ugye.. De mar haladas ez is szerintem:D

  2. @viktor1230: PayPass matrica itthon is elérhető valamelyik banknál.

  3. Nem értem, hogy ezt a “telefonszámra utalást” miért újdonságként tálalja mindenki, amikor az AXA MobilosOKÉ eddig is tudta ezt, ráadásul jóval olcsóbbak/átláthatóbbak a számlacsomagjaik, mint az OTP-nél. (nem dolgozom az axának, csak tudok számolni)

  4. @pzsolt: feltételezem, azért tálalja bárki újdonságként, mert lehet, hogy a cikkben szereplő banknál eddig nem volt erre lehetőség, és ott ez így újdonság. de csak tippeltem, javíts ki, ha már volt ott is ilyen.

  5. Akárcsak a MasterCard Mobile alkalmazás. Évek óta így fizetem a Telekom számláimat, mióta van ilyen opció is. Sokkal gyorsabb, mint a távszámlával szenvedni, vagy a bankkártya adataidat kiolvasni minden alkalommal. Csupán megadod a telefonszámod és már jön is a push. 🙂

  6. Erste-nek is megvan az ilyen appja…

  7. Az OTPay fizetés hamarosan elérhető lesz a jegy.hu-n is.

  8. Kár, hogy nem sok helyen lehet használni.

  9. Javitsatok ki ha tevednek, de nekem ezekkel mindig az a gondom, hogy nehany helyen lehet csak hasznalni, mindenki varja, hogy elterjedjen, aztan persze nem terjed el vagy csak reszlegesen es az ember mar azt sem tudja, hova mit vigyen magaval es a vegen 2 tarcaval jarok, mert egybe nem fer el minden. Kezdem baromira unni, hogy Gipsz Jakabnal csak a matricaval tudok fizetni, azt keressem elo a tarcambol, a strandon meg kartya terminaljuk sincs 2014-ben!!!, miert nem hoztam magammal kp-t?!, az allatkertben kartyaval nem, de az isten tudja milyen mobilos alkalmazassal tudok fizetni, ha van olyanom, aztan xy magyar webaruhazban a bankartyas fizetes ebben a honapban a weblap felujitasa miatt szunetel, de PayPal-el fizethetek, a torok gyros-osnal termeszetesen CSAK MA!! eppen nem jo a terminal, igy kp, de semmi gond, kajajegyet is elfogadunk, Tescoban pedig ejjeli penztarosnak eppen nem volt valtoja, igy 10.000-bol sajnos nem tud visszaadni, de ha van Erzsebet vagy az isten tudja milyen utalvanyom, akkor termeszetesen azzal is fizethetek, Juci neni a viragboltban pedig a kezembe nyom 900 forint visszajarot aproban, tegyem be nyugodtan a tarcamba a 4 fele bankkartya, paypass matrica, telefon, sodexo utalvanyok es a ki tudja mi melle. Valo igaz a mobilos alkalmazas legalabb nem foglal fizikai helyet…

  10. Raiffeisen nincsen?


Add a Comment