fbpx Skip to content

A Facebook a napokban hivatalosan is elérhetővé tette az új alkalmazását, amit Slingshot névre kereszteltek. Tette mindezt azok után, hogy az előző hétvégén véletlenül (vagy szándékosan) megjelent, majd eltűnt az App Store alkalmazáskínálatából. A Facebook nem titkolt célja ezzel berobbani az azonnali kép- és videómegosztó alkalmazások piacára, ahol jelenleg a Snapchat az egyetlen, mondhatni egyeduralkodó, illetve nagy népszerűségnek örvendő alkalmazás.

sling1

Először is, felmerülhet bennünk a kérdés: „Mivel nyújthat egy, alapvetően az egyszerűségre kihegyezett alkalmazás többet, mint vetélytársai?” Nos, nagyon könnyen. Nem kell hozzá más, mint alkalmazni a jól bevált receptet (mely jelenleg a Snapchat) és kiegészíteni olyan funkciókkal, amelyekben a vetélytársak esetenként gyengébben szerepelnek.

A Facebook rátapintott a lényegre, sok olyan hasznos opciót pakolt bele a Slingshotba, ami a vetélytársakból hiányzik. A Snapchathez képest az egyik ilyen, jelentősebb különbség a tartalmak tárolása és megtekintése. A Snapchat csak addig az intervallumig engedi megtekinteni a fogadott tartalmat, amíg mi engedélyeztük (maximum 10 másodperc), és ezt is maximum kétszer tehetjük meg az adott napon. Ezzel szemben a Slingshot minden képet és videót eltárol, amelyek tetszőleges alkalommal megtekinthetők és egészen addig rendelkezésre állnak, amíg kézzel nem töröljük őket. (Ezzel viszont épp a megsemmisülő üzenet funkcióját dobja el, így akinek ez a fontos, az marad majd a Snapchatnél.)

A másik, említésre méltó különbség, amit a Facebook újragondolt, az a tartalmak megtekintésének feltétele. Ha meg szeretnénk nézni például az egyik ismerősünktől kapott képet vagy videót, addig nem tehetjük meg, amíg válaszüzenetben nem küldünk mi is valamit. Ezzel némi pikantériát csempésztek a fejlesztők a kommunikációba, hiszen sosem sejthetjük előre, hogy mivel fogunk szembesülni a megnyitást követően, illetve ezzel is ösztönöznek minket a kapcsolat mihamarabbi felvételére.

sling2

A közös funkciókat tekintve a lista nem hosszú. A küldendő képre a Snapchathez hasonlóan rajzolhatunk, vagy fűzhetünk hozzá rövid üzenetet, és lényegében ezzel ki is merül a lehetőségek tárháza. Mégis mi mást várhatnánk még egy ilyen alkalmazástól? A Slingshot nem több, és nem is akar több lenni egy egyszerű, letisztult, életünk röpke pillanatainak megosztására szolgáló alkalmazásnál, és ez lehet a sikerének kulcsa. A Facebook nagyon jó munkát végzett, a Slingshot hamarosan méltó vetélytársa lehet Snapchatnek.

Én mindenképpen adok neki egy lehetőséget.

[appstore id=”878681557″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment