fbpx Skip to content

Gondolom, sokan emlékeztek arra a játékra, amikor egy kör szélén négy víziló figyelt és az volt a cél, hogy minél több kis bogyót egyen meg. Ennek a neve a Hungry Hippos, nem tudom volt-e rendes magyar címe, vagy esetleg csak Éhes Vízilovak néven futott. Most egy kicsit hasonló játék jelent meg az App Store-ban, csak itt most halakkal kell játszani és nem az evés a cél.

bubblefishparty1

A Bubble Fish Party játszható egyedül is, de akár három barátunkkal is egyszerre. A képernyő 4 sarkából indul egy egy kis halacska, aminek a célja, hogy minél többször likvidálja a többi uszonyost egy körön belül, mert azzal ő nyeri a kört. A képernyő hosszabbik oldalainak közepén található egy-egy tüskés fal, aminek nekiütközve a halak elpusztulnak, ezt érdemes elkerülnünk, de a többi halat viszont célszerű belelökni.

bubblefishparty2

A Bubble Fish Party ennyiben nem merül ki, ugyanis a halak képeske felfújódni, és akár ezzel is képesek a végzetükbe taszítani a többi pikkelyest, de a pályán időnként megjelennek ajándékok, melyeket összegyűjtve nagyobb eséllyel tudjuk megnyerni a kört. Ilyen ajándék például a bomba, aminek a segítségével a halunk bombává válik és ha ügyesek vagyunk, akkor több halat is tudunk likvidálni az öngyilkos merényletünkkel. A játék irányítása szándékosan tűnhet elsőre kicsit esetlennek, ugyanis csak két gomb áll rendelkezésünkre, az egyikkel tudjuk forgatni a halat, a másikkal pedig felfújatni. A felfújásnak azért van jelentősége, mert csak úgy tud előre mozdulni a hal, ha felfújja magát, majd kiengedi a vizet magából és süvít előre.

A Bubble Fish Party iPhone-on is játszható, de azt tapasztaltuk, hogy iPaden sokkal élvezetesebb tud lenni, hiszen nagyobb a kijelző és nem takarja ki az ujjunk az egész képet, ha négyen próbálunk egy készüléket nyomogatni. Meglepően szórakoztató kis játék tud lenni családi vagy baráti nyaralásokra, érdemes letölteni.

[appstore id=”878927431″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Igen, hugó hami volt a társasjáték neve, de nyilván hajlott korom miatt emlékezhetek arra az időre mikor még mobiltelefon sem volt csak vonslas 🙂

  2. @Kovee79: A poén, hogy ezt a játékot (ami pont úgy néz ki, mint az egykori Hugó Hami) nemrég láttam is valamelyik nagyáruház polcán. Szóval még mindig / már megint gyártják. Retro Rules 🙂


Add a Comment