fbpx Skip to content

A héten MacBook tokokat teszteltünk, a belga Aecraft cég kézzel készített, kiváló minőségű, exkluzív tokjai jártak nálam.

Photo 23

A tokok 100%-os dél-afrikai merinó gyapjúból és első osztályú, növényi anyagokkal cserzett norvég bőrből, kézzel készülnek Belgiumban. Mindkét tok a minimalizmus jegyében készült, szem előtt tartva a tökéletes használhatóságot valamint a letisztult designt.

Flow

Egyszerű, elegáns. Ez a két szó jut először eszembe a Flowról, ahogy a kezembe veszem. A tok könnyű, a nagy tömörségű gyapjú tapintása kellemes. A felső peremet a nyitás-zárásból adódó igénybevétel, kopás kiküszöbölésére rendkívül finom tapintású bőrrel vonták be.

aecraft-flow-black-top
Ugyan külön párnázással nem rendelkezik, így nem ütésálló, viszont megfelelő védelmet biztosít kisebb ütődések, karcolások ellen. A tok szoros, zárásról mágnesek gondoskodnak. A felső perem a bőrbevonaton kívül merevítést is kapott, középen a nyitást elősegítendő egy kikönnyítést építettek be. A tok a 17”-es MacBooktól eltekintve az összes hordozható Apple géphez kapható.

aecraft-flow-black-out

Peak

Vége a ropogósra sült combok korának. Hozzám hasonlóan sokan használják a laptopjukat az ölükben tartva azt, viszont hosszú órák használata aligha megvalósítható ily módon, a felmelegedő alkatrészeknek köszönhetően.

Aecraft_Peak2

Az Aeacraft ezt a kellemetlenséget igyekezett orvosolni hibrid tokjával, a Peakkel. Anyaghasználatát és készítési módját tekintve megegyezik a Flowval. Itt is ugyanazt a nagy tömörségű merinó gyapjút és első osztájú bőrt használták, kiegészülve nagy kopásállóságú vászonnal a belső borításhoz. A tok zárásáért hagyományos patent felelős, a nyitás elősegítésére itt is egy kikönnyítést tettek a fedél közepére. A fedélből egy háromszög alakú emelvény hajtogatható (hasonlóan az iPadek esetén kapható Smart Coverhez), melyet szintén patenttal tudunk rögzíteni.

aecraft-peak-black-detail
peak_macbook_case_stand_aecraft1

A kiemelésnek köszönhetően nem csak az ölünkben kényelmesebb a használat, hanem az asztalnál ülve is sokkal ergonómikusabbá teszi a gépelést. A tesztidőszak végére a Peak nálam elengedhetetlen tartozékká lépett elő, így már az íróasztalomon is ezen tartom a gépet.

aecraft-peak-black-34

Verdikt

A két tok közül számomra egyértelműen a Peak került közelebb a szívemhez. Mint azt már leírtam, az anyaghasználat és a készítés minősége valóban első osztályú. A tok prémium jellegét nem csak az anyaghasználat és a kézművesség hordozza, hanem az ára is, ami – valljuk be – nem az átlag magyar keresetekhez igazodik.

A Flow 95€-t, a Peak pedig 150€-t kóstál, emellett az ár mellett viszont már nem kell aggódnunk a szállítási költség miatt, plusz költséget nem számolnak fel érte. A tokokból több szín is elérhető, illetve létezik iPad változat is 75€-ért.

A tokok elérhetők az Aecraft weboldalán.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Nem szoktam sajnálni a minőségi cuccokra a pénzt. De ez véleményem szerint még véletlenül sem éri meg az árát. Tipikus recept alapján dolgoznak.
    1. Megcélzott közönség Apple termék tulaj
    2. Létrehozni egy teljesen átlagos terméket
    3. Létrehozni egy exkluzív oldalt
    4. 500%-os (vagy több) árréssel adni egy terméket, hogy érezze a vásárló, hogy jó terméket vett

  2. @taky1974: A masodik ponttal vitatkoznek a peak eseteben, az egy tok jo otlet es hianypotlo. A tobbi mar csak marketing. Es az emberek, meg ha nem is magyarok megveszik, kulonben nem csinalnak :D.

  3. Nagyon szuperul neznek ki. Itthon szerintetek lehet valahol kapni, eloben megnezni?

  4. csak a gyártó forgalmazza a terméket, online elérhető, legjobb tudomásom szerint.


Add a Comment