fbpx Skip to content

Pár napja az Apple elérhetővé tette az OS X Yosemite design videóját. Nem meglepően hasonlít az iOS 7-es videóra, amit még múlt évben vetítettek le a WWDC alatt.

screen-shot-2014-06-09-at-1-57-27-pm

A Yosemite videója egyébként bemutatja, hogy hogyan változik meg a rendszer, miért cserélték a sok éve használt betűtípust, röviden hogyan készültek az ikonok, és hogy miért lesz ez nekünk jobb, szebb.

Ti mit gondoltok róla?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Szép-szép, annak akinek tetszik, én undorodom ettől a felülettől. A betűtipus meg szélesedik, ahelyett, hogy helytakarékos lenne. Tényleg szép a betű, de felső menünek kissé helypazarló. Inkább azt oldották volna meg, hogy változtatható lenne. Ez évek óta bosszant. Ez tipikusan az az eset, mikor nem tudnak újat kitalálni, hát akkor a dizájnnal majd variálunk.
    Pl ott a folyamatos szerkeszthetőség más eszközökkel. Kíváncsi leszek hányan fogják használni. Én spec. be szoktam zárni az alkalmazásokat amin dolgoztam, és nem szoktam nyitva hagyni azokat és mondjuk egy iPad-en tovább szerkeszteni. Sőt kifejezetten utálom mikor más is belekontárkodik az éppen nyitott alkalmazásba. De persze izlés dolga. Én még nem tudom mire használnám ezt a funkciót. A fejlesztő progik ezt biztos nem fogják támogatni. Inkább a 10.9.4-est adnák már ki. Állítólag csak kisebb hibája van. Ez a lassan egy hónapja tartó szarakodásból nem úgy néz ki.

  2. Tetszik, nagyon jó lesz!:-)

  3. @The Count: Szerencsére nem csak fejlesztők és nekik szánt programok léteznek. Én például biztosan fogom haszálni. Mailben nem egyszer előfordul velem, hogy azt hiszem nem kell odaülnöm egyik Mac elé sem, mert megírom iPaden, aztán egyszer észreveszem, hogy túl hosszú ahhoz, hogy ezt iPaden pötyögjem be. Most elemntem piszkozatnak, megvárom míg szinkronizál, aztán tudom folytatni. Yosemite alatt egy kattintással átveszem. Numbersben ha csak kattintgatni kell, azt is szeretem iPaden csinálni, mert kényelmes, ha viszont utána függvényekkel kell dolgozni, azt már nem vagyok hajlandó rajta csinálni. Most várhatom míg szinkronizál, új verzióval egy kattintás. Arról már ne is beszéljünk, hogy két Mac közt is működik, tehát Mac-only programok is támogathatják ezt az átvételt, ami az én életemet gyorsabbá teszi. Tényleg teljesen értelmetlen dolog…
    A betűk pedig nem lettek szélesebbek, ezt nem tudom honnan vetted. A menüsorban biztos nem.

  4. (egyébként azt vágjátok, h a Photo Boothban van már rég “Yosemite” háttér?)


Add a Comment