fbpx Skip to content

A WWDC közeledtével újabb és újabb pletykák érkeznek. Ilyen például az “Apple Smart Home System”, avagy okos otthoni automatizálás. Ez egyébként nem is annyira pletyka, mivel több helyről is megerősítették már azt, hogy a WWDC-n bemutatásra kerülhet. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, menjünk sorba.

WemoInsight

Az Apple Smart Home arra is utalhatna, hogy okos kiegészítőket fog gyártani a cég, azonban közel sem erről van szó. Logikusan nem saját maguk akarják megváltani a világot, hanem másokkal úgymond 3rd-party kiegészítőkkel szeretnének együtt működni. Ilyen kiegészítő egyébként a Dropcam, a Philips HUE, amikkel itthon egy lámpát, kapcsolót, kamerát irányíthatunk az Apple termékeinkkel. Tehát az Apple ezzel a rendszerrel inkább “Made for iPhone, iPad, iPod” brandet szeretne létrehozni, csak éppen más néven, ami egyfajta certificate, tehát jelzés arra vonatkozóan, hogy ezek az eszközök biztosan és jól kommunikálnak az almás termékekkel.

mfi_logo

A GigaOm megbízható forrása ezt nyilatkozta:

A források szerint a smart home elsősorban az eszközök Wi-Fi kapcsolaton keresztüli könnyű csatlakoztathatóságára fog koncentrálni, de valószínűleg várható Bluetooth-on keresztüli hangvezérlés is. Ugyanakkor nem lesz külön szoftveres automatizálási felület, ami az eredeti appokat váltaná le.

Egyébként ilyen certificate rendszer a már megjelent MFi kontroller kapcsolódás, akkor sem az Apple készített kontrollert a már meglévő készülékekhez, hanem hagyta, hogy a gyártók kapcsolódjanak hozzá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment