fbpx Skip to content

Már csak 3 nap választ el minket a WWDC-től, így sorra érkeznek azok a koncepciók, amiket szeretnénk az új iOS 8 rendszerbe. Ezek a koncepciók egyben pletykák is, tehát 50-50%, hogy tényleg megjelennek-e az új rendszerben, vagy sem.

iOS-8-multi-user-concept

Az egyik ilyen újítás lenne a multi-user, tehát a több felhasználó támogatása az iOS 8-ban. Ez röviden azt jelenti, hogy lenne akár egy vendég felhasználó, vagy több felhasználó és ezek között válthatnánk a rendszerben, így könnyedén kölcsönadhatnánk a készüléket, nem kellene attól aggódni, hogy valaki hozzáfér a személyes adatainkhoz. Részemről a vendég felhasználó nagyon jól jönne, hasonlóképpen az OS X-hez, mikor kilép belőle a használója, akkor töröl minden adatot. Ti mit gondoltok erről?

Nézzétek meg a videót:

iOS 8 osztott képernyős mód

Split-Screen

A másik koncepció a split-screen avagy képernyő felosztás. Ez hasonló lenne konkurenciához, és így egyszerre több alkalmazást tudnánk kezelni a képernyőn, anélkül hogy teljesen át kellene váltanunk az appok között. A pletykák szerint ez lényegében tervben is van az iOS 8 esetén, azonban egyelőre nem áll készen a bemutatásra, így a WWDC-n nem fogják megmutatni. Esetleg egy bétában megérkezhet szeptemberig.

Itt is nézzétek meg a videót:

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Az osztott képernyő tényleg jó lenne, windows 8 esetén is sokszor veszem hasznát!

  2. szerintetek az iPad2 megkapja?

  3. A split screennek nem látom ételmét, alkalmazások közti drag-n-drop kell, de split screenhez szerintem kicsi a kijelző. MBA-n is fullscreenben használok mindent.

  4. A Multi user szvsz felesleges, az iPad eléggé személyes tárgy, nem nagyon adjuk kölcsön. A split screen még nagyobb butaságnak látszik, bonyolultabb, mint a jelenlegi megoldás, ha mondjuk át akarok másolni valamit egy excel táblából egy wordbe. Ami egy PC-n értelemszerű és szükségszerű, az egy tableten nem feltétlenül az. Az egész felhasználói interface sokkal szűkebb ebből a szempontból, abba az irányba kéne menni ami bővebb, ahogy láttuk bizonyos játékoknál az elmúlt években.

  5. @BoRRoNeo: Haverom vett magának egy iPadet, beállította magának a saját kontóival. A deszka 75%-ban a barátnőjénél van. Küldök neki egy üzenetet, asszonya rákattint, haveromhoz meg nem jut el az üzenet, mert abban a pillanatban eltűnik a többi eszközéről a notification én meg hiába várok, hogy válaszoljon. Szóval annak van értelme.

  6. Persze hogy van értelme a multi usernek! Mi az hogy az iPad személyes dolog? Egy családban általában 1 db van és mindenki használja! Nagyon kellene!!!

  7. Szerintem ez nagyon jó ötlet pláne ha egy család használ 1 ipadet

  8. A multi usernek biztosan van értelme, gondolom lenne aki használná. Én nem valószínű, winen sem használtam kb soha, csak sok macera átjelentkezni. Meg többnyire csak én használom a saját iPademet, mert több is van a családban. Valakinek biztos hasznos…

    Az osztott képernyőnek viszont nem hiszem, hogy lenne értelme. PC-n is kb mindent full screenen használok. Szerintem csak nehézkesebb lenne az iPad vele. Különösen így ahogy a vidiben van, hamarabb átváltok a másik appra, minthogy bekapcsoljam 😀

  9. @leslee1340: nálunk a családban 7 iPad van, és szerintem így is fogjuk használni…


Add a Comment