fbpx Skip to content

Míg reggel egy klasszikus reklámot nézhettünk meg Steve Jobs hangjával, világával, most két újabb Apple reklámot mutatnánk meg nektek. Tegnap adta ki őket az Apple, az egyik egy zeneszerzőről szól, aki Esa-Pekka Salonent, és ő az iPad Airen komponálja, dolgozik az új művein.

screen-shot-2014-05-25-at-1-17-52-pm

A másik videóban pedig világutazót mutatnak be Chérie King személyében, aki ugyan siket, de mégis hihetetlen helyeken, tájakon jár és élvezi az életet, no meg persze az iPadet, mely segít neki a mindennapokban.

Hogy elérhetőbbé tegye a klasszikus zenét a hallgatóság egy új generációja számára, Salonen tervbe vette, hogy “demisztifikálja”, átláthatóbbá teszi egy zenekar működését. “Rá szerettem volna világítani a szimfonikus zenekarra, annak történelmére és jelenére, megmutatva, hogy hogyan működik, és miért működik úgy, ahogy.” – mondta. Ez vezette el Salonent és filharmonikus kollégáit a The Orchestra app elkészítéséhez.

A The Orchestra kihasználja az iPad Air erejét, hogy a felhasználói számára egy interaktív, és mély betekintést nyújtson egy zenekar összes elemébe. “Hirtelen minden, ami furcsának vagy távolinak, esetleg kissé absztraktnak tűnt korábban, egyszerre egyre inkább hozzánk közelivé és természetessé válik. Örömmel töltene el, ha valaki épp a The Orchestra segítségével fedezné fel a klasszikus zenét.”

Screen Shot 2014-05-26 at 10.12.02

[appstore id=”560078788″]

King, aki mindkét fülére hallás nélkül született, elsősorban a szájról olvasási képességére támaszkodhat, hogy megértse a beszélgetéseket. 31 országban és 5 kontinensen járt már, és az útja során az iPad egy elengedhetetlen társává vált. “Még az olyan egyszerű dolgok is, mint a hangosbemondó által közölt információk is nehezek számomra, így többször késtem le járatokat azért, mert nem hallottam, hogy változott a beszállási kapu. Ezért külön appokat használok, hogy lássam, ha egy-egy járat esetén változás történik.” King több alkalmazást is használ az iPadjén, útikönyveket, térképeket és nyelvi appokat, hogy ezek segítségével kapcsolatban lehessen az emberekkel, és felfedezhessen minden úticélt a kedve szerint. “Az iPad az egyik legfontosabb utazási segítőtársam.” – mondta el King.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment