fbpx Skip to content

Panorámakép készítése már elég alapfunkciónak számít egy telefonban, bár nem egy túl népszerű funkció. A bubbli viszont egy új szintre emeli a panoráma készítést, a gömb alakú panorámával. Nem új appról van szó, viszont most, hogy a Dropbox megszerezte magának, újra előtérbe került.

bubbli_01

A bubblival nem csak 360°-os körpanorámát lehet készíteni, mert az nem nagy kunszt, hanem egy olyan “interaktív” képet is, mellyel a néző bele tudja magát képzeli abba a helyzetbe, ahogy a kép készült. Minden irányban körbe lehet nézni szó szerint, így akár az égen elsuhanó madarak, vagy akár a földön eldobált cigi csikkek is láthatóak. Elég jópofa kis cucc, ráadásul mások alkotásait is megnézhetjük az alkalmazáson belül, de a link birtokában app nélkül is megy böngészőben.

bubbli_02 bubbli_03

A bubbli kezelése viszonylag egyszerű, főleg, hogy az app el is magyarázza első használatkor, hogyan kell helyesen használni, így ezt nem is részletezném, a lényeg, hogy ha nem úgy csináljuk, mint ahogyan az alkalmazás írja, akkor sajnos rossz lesz a képek illesztése vagy sok helyen homályos lesz.

bubbli_04 bubbli_05

A használatát úgy kell elképzelni, mintha videóznál és a látványt a telefon mozgatásával be kellene festened lényegében. Százalékosan írja az app, hogy a látvány mekkora részét rögzítettük már és nem kell megijedni, hogy hogy elsőre az illesztések csúnyák, ugyanis az rögzített anyagot feltölti az alkalmazás a saját szervereire és a tökéletes illesztés ott történik. Mire befejezi, mi már egy tökéletes képet kapunk, persze ha valaki épp az illesztés határon volt a rögzítéskor, akkor fél emberek, vagy szellemképek lesznek a kész anyagon is.

Ezt gömbpanorámát a LEGO torony építésénél a Bazilika előtt készítettük és a torony aljában elrejtettünk egy kis meglepetést nektek: ha megtaláltátok, fotózzátok le és küldjétek el nekünk a képet, illetve ha kipróbáltátok az alkalmazást és jól sikerült a gömbpanoráma, azt is szívesen látnánk hozzászólás formájában.

[appstore id=”720480745″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Hat ez nagyon jopofa 🙂 toltom is

  2. tettszetős!

  3. Azt lehet tudni Androidra mikor jon ki?

  4. Az ilyen hsz valaszra sem melto. A droid szakoldalain erdeklodjetek mar ezeket 😀

  5. Ez nagyon jó! És i4-en is tök jól fut.

  6. Na bumm! Nexus-on màr évek óta gyàrilag van… Copy

  7. @AppleFan: és? mi köze a nexusnak egy külső fejlesztő alkalmazásához? na és hány éve van pontosan benne gyárilag? és amúgy galaxy vagy google az a nexus? mert ugye az sem mindegy… csak mert ezek a fejlesztők 2011 elején (március) álltak elő ezzel, az első galaxy nexus pedig 2011 októberében, tehát jó fél évre rá került csak bemutatásra.

    de gondolom, egyébként te valójában az android 4.2-ben bemutatott photo sphere funkcióra gondolsz, az meg 2012 novembere óta érhető el az egyes eszközökre (legyen az nexus vagy sem), ami meg bő másfél évvel a bubbli 2011-es TED-es prezentációja utáni.

    “Propelled by the reception of their initial demos, they founded Bubbli to design and build the technology to make bubbles ubiquitous. Terrence and Ben made the first public presentation of bubbles at TED in early 2011.” (http://bubb.li/about.html)

  8. @Jadeye: “2012 novembere óta érhető el az egyes eszközökre (legyen az nexus vagy sem), ami meg bő másfél évvel a bubbli 2011-es TED-es prezentációja utáni.”

    Wow tényleg, csak olyan hulyék voltak hogy rá 3 évre adták ki …. 😀 Tok mindegy mikor jelentették be ha csak most nyomták ki…

  9. @AppleFan: honnan vetted mégis, hogy csak most adták volna ki? nem most adták ki, de ha elolvastad a cikket, abban is le van írva, hogy: “Nem új appról van szó, viszont most, hogy a Dropbox megszerezte magának, újra előtérbe került.”

  10. Photosyns már 3 éve ugyan ezt tudja, iPhone 4-en is működött… 😉

  11. Sziasztok! Valahogy el lehet menteni a kep albumok közé ezzel az appal készített panoráma képeket?


Add a Comment