fbpx Skip to content

Nemrégiben megjelent iOS-re a nagy sikerű Hitman sorozatnak egy mobilos változata. Mikor meghallottam, hogy jött egy Hitman-es játék iPhone-ra, nem nagyon lelkesedtem, hiszen gondoltam, klasszikus lövöldözős változat lesz, azt meg inkább számítógépen vagy konzolon érdemes szerintem játszani. Aztán megláttam, hogy miről is van szó a Hitman GO-ban és első perctől megfogott a játék, és még az igen magas ára sem tartott vissza attól, hogy megvegyem.

hitmango1

A Hitman GO nem egy lövöldözős játék, amit a neve alapján sejtenénk, hanem egy társasjátékszerű logikai játék, melyben azért a franchise nevéhez méltan gyilkolnunk kell. A játék során a 47-es ügynök bábuját kell irányítanunk, hogy elérje célját, akár hangtalanul vagy épp mindenkit megölve, a végén a célpontot is eltéve láb alól, majd –mint aki jól végezte dolgát– tovább álljon. A Hitman GO egy társasjátékra hasonlító mobilos játék, melyben fix pontok közt kell az ügynök bábuját mozgatni. A pályák kialakítása nem lineáris, vagyis több útvonalon mozgatható a bábu, sőt nincs is olyan pálya, ahol csak előre kell lépkedni és ezzel vagy minden őrt kikerülünk, vagy épp pont megöljük őket.

hitmango2

A Hitman GO-ban több féle őr van, akik azért állnak egy bizonyos ponton, vagy épp járőröznek, hogy munkáltatójuk közelében senki ne tudjon váratlanul megjelenni és akár megölni. Szinte mindegyik őr, akár álló, akár mozgó, egy mezővel előre lát csak, így ha pont egy mezőre tőle lépünk és épp arra néz, akkor kiüti a 47-es ügynököt és kezdhetjük újra a pályát. Kicselezni vagy úgy lehet őket, hogy mindig legalább egy mező van a két bábu között vagy épp olyan irányból támadjuk meg, amerre nem néz, vagy hasonló módon slisszolunk el mögötte. A kutyás őrök kivételt képeznek, ugyanis ők a kutya miatt két mezőre előre látnak és egészen addig üldöznek, amíg a szagunkat nem vesztik, mondjuk egy csapóajtó miatt. Az őröket akár úgyis ki lehet cselezni, ha épp van a pályán egy más színű öltöny, mert akkor azzal el tudjuk hitetni velük, hogy közéjük tartozunk, de ez sajnos csak az azonos színű öltönyös őröknél működik.

hitmango3

Minden pályán három küldetés van (az első pár tanuló pályán kevesebb), amik teljesítésével tudjuk a későbbi pályákat feloldani. A pálya sikeres teljesítése után jár a pecsét, de a következő küldetések is lehetnek a pályákon, amelyekért siker esetén szintén jár a pecsét: szerezd meg az aktatáskát, ölj meg mindenkit, ne ölj meg senkit se, ne öld meg a kutyákat, teljesítsd a pályát x lépésen belül, stb. A legtöbb pályán egyszerre maximum két küldetést lehet végrehajtani sikeresen a pecsétért, a harmadik pecsétért általában újra kell játszani a pályát és egy teljesen új módon kell azt teljesíteni.

hitmango4

A Hitman GO dobozokra (társasjáték-dobozokra) osztható, amelyek mindegyike egy-egy másik történetet, célpontot, ellenfeleket, őröket, fegyvereket dolgoz fel. A dobozok előre haladtával egyre nehezebbek és komplexebbek a pályák, nagyon át kell gondolni sok esetben minden lépést, illetve a segítségünkre szolgáló eszközök is változnak, de az ellenfelek is. Az elején az őröket meg tudjuk zavarni egy-egy kő vagy üdítős doboz eldobásával, ami miatt elhagyják a posztjukat és utána néznek a zaj forrásának, így mi át tudunk jutni olyan helyeken, ahol eddig nem. Később már durvább dolgokhoz kell nyúlnunk: hangtompítós pisztoly, távcsöves puska.

hitmango5

Jelenleg 4+1 doboz van a játékban, ami egy-egy történetnek és társasjátéknak felel meg. Az alap dobozokban 15-15 pálya található, a bónusz dobozban pedig csak 8 pálya van, ami a Hitman: Blood Money eseményeit dolgozza fel. További dobozok várhatóak hamarosan, talán az új epizódot, az Absolution-t is feldolgozzák.

A Hitman GO szerintem iszonyatosan jó játék lett. Hosszú órákra le tud foglalni már csak az is, hogy minden pályát megcsináljunk, arról nem is beszélve, hogy a további a dobozok feloldása miatt érdemes az összes küldetést végrehajtani, ami még több időre le tud kötni, főleg a trükkösebbek. Abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy nagyon drága az átlag iOS játékokhoz képest, viszont annyira új az egész elképzelés és a játékélmény, hogy bőven megéri az árát. Nincs benne olyan In-App Purchase sem, ami kötelező lenne, csak olyan van, ami ha elakadnál, segítséget nyújt vagy épp előre feloldja a dobozokat (ha elakadnál, inkább nézd meg YouTube-on, hogyan kell megcsinálni az adott pályát). Csak ajánlani tudom.

[appstore id=”731645633″]

Neked hogy tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Tényleg elég drága, de amint lesz pénz a kártyámon megpróbálom, tetszik az elgondolás 🙂

  2. Drága? Kinek mi, nekem a jó gameloft játékok megèrtek 6,99-et és nem bàntam meg. Bàrmelyik jàtèk PC-n is megàllnà a helyèt. Persze, a 0,99-esekhez kèpest dràga, de mindig csak 1000ft, ami egy 12 ezres pc/konzol jàtèkhoz kèpest így is nagyon megèri

  3. Nem adja az igazi Hitman élményt… 🙁

  4. Nagynehezen megtaláltam a tört verziót. Este csapatom

  5. 😀
    Pár hete töltöttem le és nekem nem tetszett :/
    Az ötlet jó, meg minden, de a Hitman azért maradjon Hitman. Nincs semmi játékélménye, legalábbis nem tudott lekötni :S Nem mondom, hogy nem jó játék vagy hogy nem ajánlom, lehet nektek tetszeni fog. Én hamar meguntam és nem nagyon érte meg az árát :/

  6. Ilyen egy igaz iOS játék.
    Új, formbontó játékmenet, mégis egyszerű. És nem érdekes az ára, inkább legyen egyszer drágább mint, hogy az IAP-ket kelljen kerülgetni és szidni.
    Ma már ritkaság az ilyen. :R

  7. Elkepesztoen jo jatek! Nagyon le tud kotni. Az ara pedig nem veszes, egy jo tabletes jatekert kiadok ennyit. Inkabb az ilyen 5 dollaros minosegi jatekok, mint a 0.99-es meg freemium vackok.


Add a Comment