fbpx Skip to content

Az alábbi közleményt egy gimnazista csapattól kaptuk, akik már 10. évfolyamos korukban vállalkozásba kezdtek. Nyilván van még hová fejlődniük, de hányan mondhatjuk el azt magunkról, hogy ennyi idősen már vállalkoztunk? De át is adnánk a szót nekik.

***

A Bloom Nyrt. egy kilenc diákforradalmárból álló Young Enterprise-vállalat. Mind az Alternatív Közgazdasági Gimnázium 10. évfolyamának tanulói vagyunk. Hogy miért vagyunk forradalmárok? Mert valami teljesen újjal szeretnénk berobbanni a piacra és színesebbé akarjuk tenni az emberek napjait.

Mivel foglalkozunk?

Megalakulásunkkor olyan problémát kerestünk, amire mi magunk kínálhatunk megoldást. Feltűnt számunkra, hogy a mindennapi életben a pesszimizmus, a rosszkedv, a panaszkodás már-már állandó szerepet kap, ezért olyan tevékenységeket kerestünk, amikhez főként negatív élményeket társítunk. Ilyen a célpontunk is, a telefontöltés. Az ember otthon hagyja a töltőt, nem talál konnektort, és különben is bosszús, mert lemerült a telefonja és várnia kell, ráadásul maga a folyamat is unalmas.

Screen Shot 2014-04-26 at 9.22.08

Az előbb felsorolt problémákkal minden telefontulajdonos találkozott már. De miért ne lehetne a töltés is egy útja a szórakozásnak, kapcsolattartásnak, a közös pillanatoknak? Miért ne dobhatná fel az embert egy egyszerű napi rutinfeladat?

A Bloom applikációval már ez is lehetséges!

Screen Shot 2014-04-26 at 9.25.31

Az alkalmazás lényege, hogy a telefon töltöttségével párhuzamosan valamilyen kép mozog, változik a képernyőn – ez a Bloom. A főmenüből könnyen elérhető 9 Bloom mellett lehetőségünk van teljesen egyedi, személyes Bloom-animáció elkészítésére és elküldésére is. Ez egyfajta meglepetés annak, aki megkapja, hisz a címzett teljes pompájában csak a százszázalékos töltöttségnél fogja látni a művet. Sőt, ha úgy gondoljuk, az általunk készített Bloomot a nagyközönség is értékelné, a kész művet egy érintéssel megoszthatjuk Twitteren vagy Facebookon.

[appstore id=”842090089″]

Telefontartó

Screen Shot 2014-04-26 at 9.26.18

Ám mi történik, ha ugyan nagyon szívesen töltenénk a telefonunk, de épp nincs a konnektor közelében semmi, amire lerakhatnánk? Esetleg van, de az koszos, vagy félünk, hogy leesik a telefonunk?

Itt jön képbe második termékünk: egy olyan telefontartó, melynek segítségével a konnektorra rögzíthetjük a telefont a töltővel együtt, így annak nem kell semmiféle egyéb hely, ahova le kellene rakni. A tartót saját kezűleg készítjük, teljes mértékben újrahasznosítva samponos flakonokból. A végeredmény azonban a finom illaton kívül már nem emlékeztet eredeti funkciójára, kivágva és kidíszítve kerül új tulajdonosához, aki a webáruházunkon keresztül választhatja ki a neki legjobban tetsző tartót.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Tehát az a nagy forradalom, hogy töltöttségtől függő, animált képeket lehet nézni miközben tölt a telefon (ezáltal amúgy lassaban is tölt :D) Hát…

    A telefontartó jóféle, de az is csak az újrahasznosítás miatt kap egy jó pontot. szükségességét nem nagyon érzem…

  2. Szeretem a magyar kezdemenyezeseket, de azt rossz latni ha valaki mas otletet probalja sajatja kent eladni (flakonbol telefontarto). De azert sok sikert 😉

  3. Remek, de ezt bárki megcsinálhatja otthon, akinek van egy üres samponos flakonja. Max negyed órányi kézműveskedésért bizros nem fizetnék 5-700 forintot. Az már csak melléks vélemény, hogy szerintem rém gagyinak néz ki.
    A csak töltöttségtől függő animált cuccot meg nem is értem…

  4. Ez egy vicc ugye? Mi lett volna ha 10 en vannak? Akkor lehet hogy a pizzas dobozra is rá tudták volna tenni a telefont? Mondjuk lehet vennék is valami használtat egy ezresért… Gratulálok nektek!

  5. Gondolom ez egy kozepiskolai projekt amibol nem meggazdagodast remelnek, hanem egy kis ralatast a piac mukodesere es jo jegyet ev vegen. En gratulalok nekik, van benne munkajuk es az otlet sem rossz! A PR-osnak kulon, hisz megis csak kikerult az orszag talan legnagyobb iPhoneos oldalara!

  6. Ne má! Aranyosak hogy vállalkoznak a kis drágák, de ez inkább ari mint forradalmi. Szüleik biztos büszkék, de azért én nekem elég ha egy pici jel mutatja hogy töltődik a telefon, és nem biztos hogy egy kivágott masnis műanyagot vinnék magammal hogy védjem a kosztól. Amugy megáll a telefon a saját konnektorba dugott töltőjén magától. Azért szép munka.
    De a címből beugrott egy kérdés: az apple nem akar vezeték nélküli töltést fejleszteni az új iphonehoz?

  7. Sziasztok!

    Kövezzetek meg , de én letöltöttem és vettem is egy tartót.
    Szerintem az ilyen fiatalok viszik előre a világot és nem azok akik például mindent összefusiznak otthon mert olcsóbb.

    Annyival minimum tartozunk nekik , hogy letöltjük a programjukat és értékeljük a kivitelezést.

  8. Abban igazad van neked is meg az elötted szólónak is, hogy nagyon jó dolog ha ezzel foglalkoznak. Jó gyakorlat az élethez. Az is lehet tanulság ha én pl nem töltöm le, de a véleményem benyomásom elmondtam. Valószínűleg nem vagyok a célcsoportban sem ezeknél a termékeknél.
    A másik: mi magyarok fusi mesterek vagyunk. Mindent megoldunk magunk és mindent meg tudunk csinálni. Úgyhogy nem fizetünk olyanért amit mi is megalkothatunk. Ellopjuk az ötletet oszt kísz! 🙂

  9. Nem magamra gondoltam, hanem a kettővel elötted szólóra…

  10. Kezdésnek nagyon jó ötlet, így tovább! Ne várjatok nagy pénzt belőle, de nem is ez a lényeg, alkottatok valamit és ezt nagyra kell értékelni. Sokan nem jutnak el idáig egész életükben, nem hogy 10.-ben. Óriási gratuláció, így tovább.

  11. Kezdtem reménykedni a cím láttán, hogy új gyorsabb töltési technikát fejlesztettek ki… De legalább jót nevettem 🙂 maradjunk az aranyos diákoknál.

  12. Hát, bakker az elsőt háromszor is el kellett olvasnom, hogy megértsem… Végig azt hittem, átugrottam a lényeget.

  13. Meglepetésként ért az ára.. 🙂 Azt hittem, h lesz vagy 5000 ft a cucc.. 🙂 😀

  14. Én azt hittem, hogy az app fizetős lesz, de nem 😀
    Letöltöttem kb 5%-on és egészen 15%-ig vártam, hogy csináljon valamit, de ez nem csinál semmit :/ Azt írja, hogy memég mindig 6%-on vagyok már 10 perce. Itt van valami hiba, vagy az alkalmazás rossz?

  15. Áprilisi tréfának ez megkésett picit 😀 forradalmi. Tehát nézzük hogyan is tölt fel a telefon. Istenem…

  16. Tegnap este elindítottam az appot kb 5%-on. Most 70%-on vagyok, de még mindig 5%-on van az app szerint… Minek kéne történnie?

  17. Látom sokk itt a “fikázó”. Esetleg írják le, hogy ők milyen programot írtak 16 évesen. Annak milyen sikere lett, hányan használták. Jelenleg mire használják a kiürült műanyag flakonokat, milyen jobb/kreatívabb célokat találtak neki.

  18. @namajdenmegmondom: Egy.) A szemétért nem fizetek
    2.) Ha valami újrahasznosítás van, akkor azt teljes mértékben fel kéne használni.. És nem ollóval vagdosom ki mint 1 kisóvodás.. Mert ez kb az a szint.. A keletkező hulladékkal mit csinálok? Akkor már meg is bukott az újrahasznosítás fogalma.. Ha sérült gyerekek készítették volna, vagy hasonlók, akkor nem szólnék 1 szót sem.. Mert a lábbal és szájjal festőket rendszeresen támogatom..
    3.) Ha meg az app nem működik egyeseknél, akkor ezzel az erővel bárki írhat olyan appot, ami nem működik, vagy csak néha…

  19. Bárki?

  20. A telefontarto nem sajat otlet, igy innentol ez lopas es nem cukisag. Jo magyar szokas szerint…

  21. @namajdenmegmondom: Nem azért bezzegkedünk mert mi 16 évesen már milliókat kerestünk a cégünkel… de ilyen forradalmasításról beszélni enyhén nagyképűség, tekintve hogy egy teljesen értelmetlen appot adtak ki (ami nem is működik) valamint egy már korábban kitalált ötletet újracsomagoltak… Ha mindenféle forradalmasítás helyett csak arról beszélnek hogy itt ez az app, mi csináltuk 10.ben kicsit más lenne a leányzó fekvése – bár akkor is kritizálnák hogy semmi értelme, de nem ennyire, mikor itt világmegváltást igérnek…


Add a Comment