fbpx Skip to content

A 2012-es év nagy szenzációja volt a @Sentry_NC designer által tervezett és Jack Willis (A3tweaks Team) által megvalósított tweak, az Auxo. Majd másfél év után végre újra jelentkezett Sentry és az A3tweaks, hogy frissítsék a népszerű kiegészítőt.

auxo_2_quick_switcher-800x450

Az Auxo 2 megvalósítására ezúttal egy másik fejlesztő, @QusicS vállalkozott. A tweak ha lehet, még több kényelmi funckiót és beállítást tartalmaz, mint elődje, és természetesen a grafikáját is átdolgozták az iOS 7 arculatának megfelelően.

A tweak által nyújtott legfontosabb lehetőségek közé tartozik az egységes Control Center és app switcher nézet, a “Quick Switcher” névre keresztelt alkalmazásváltó, amelyet gesztusokkal vezérelhetünk, valamint az OS X-ből már jól ismert “Hot Corners” funkció is.

Az iOS 7 “gyári” beállításával szemben az Auxo 2 lehetővé teszi, hogy csak tisztán mozdulatokkal vzéreljük az app switchert, a multitasking-vezérlőket és a Control Centert. Teszi mindezt úgy, hogy a könnyebb és gyorsabb kezelhetőség kedvéért egységesíti a kezelőfelületet, és igen részletes konfigurációs lehetőségeket nyújt a felhasználónak.

A tweak “zászlóshajója”, legfőbb funkciója maga a már említett Quick Switcher. Ennek segítségével az alkalmazások között válthatunk mindössze egy “swipe” gesztus segítségével: ujjunkat a képernyő bal alsó sarkából kell elhúzni, majd a felbukkanó listából az egyik megnyitott alkalmazás fölött el kell engedni. A Quick Switcher alapértelmezetten 6 alkalmazásra van korlátozva, de ezt a limitet kikapcsolhatjuk a beállításokban. Az alkalmazáslista egyébként nagyon szépen, gördülékenyen animált, jól illeszkedik az iOS 7-be, és az alkalmazások teljesképernyős előnézeti képét mutatja.

Fontos megemlíteni a “Multi-Center” fantázianevű feature-t is. Ez az iOS 7 app switcherét, a Control Centert és az ott lévő ki-bekapcsolható beállításokat (Toggles) egyesíti. A képernyőn elérhető viszonylag kevés szabad hely miatt az Auxo 2-ben helytakarékos módon rendezték el a gombokat, így bizonyos vezérlők máshol vannak, mint a Control Centerben. Az AirPlay és AirDrop gombjai ezért például legfelülre kerültek, a médiavezérlők pedig alul foglalnak helyet. A Multi-Center ezen kívül még számos más beállítást is tartalmaz.

auxo2_multi_center-800x450

A “Hot Corners” működése kissé eltér az asztali gépeken megszokottól: a bal alsó sarokból ujjunkat felfelé húzva bezárja az éppen aktív alkalmazást (visszatér a főképernyőre), a jobbról felfelé irányuló mozdulat pedig az app switcher ablakát nyitja meg. A bal és jobb oldali funkciók egy beállítás segítségével felcserélhetők.

Az Auxo 2 kisebb, de annál érdekesebb lehetőségei közé tartozik az iTunes Radio számainak végigpörgetése annak médiavezérlőivel (ez egyébként nem is lehetséges a gyári Zene alkalmazásban), vagy a tweak kikapcsolása bizonyos alkalmazásokban.

auxo_2_settings-800x450

Vizuális típusoknak ajánljuk az iDownloadBlog videós összefoglalóját, amelyben bemutatják és élőben, használat közben demózzák a kiegészítő legfontosabb szolgáltatásait. Nézzétek meg alább az összeállítást:

A tweak 3,99 dollárért kapható a Cydia Store-ban. Azok, akik annak idején megvásárolták az eredeti Auxót, kedvezményes áron, 1,99 dollárért tölthetik le a második generációs szoftvert.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Egy a baja hogy ha felhuzod a home kepernyot akkor elojon a close all programs. Ez tok jo csak kene ide egy exlude list beallitasi lehetoseg h mik azok a programok amiket ne lojjon ki a memoriabol!

    En mar irtam nekik gondolom valaszolnak

  2. iPhone 5 , 7.0.6 akad amikor előhozod… szóval így semmit nem ér.

  3. @halaszlaci: Nekem nem akad, de az eredeti sokkal színvonalasabb volt a maga idejében, mint ez.

  4. iOS 7.1-re mikor várható a jailbreak, mert látom iPhone 4-en már készül valami, de iPhone 5-ről semmi hír.

  5. Megvettem, de nálam szopkodja az akkut rendesen. Delete.

    (5s, 7.0.6)


Add a Comment