fbpx Skip to content

A Blizzard Entertainment olyan sikerjátékok fejlesztője, mint például a StarCraft, Diablo és WarCraft sorozatok. Mindhárom játékuniverzum megélt már több részt, legutóbb például a Diablo bővült a harmadik rész kiegészítőjével a Reaper of Souls-zal. Még márciusban megjelent viszont OS X-re és Windows-ra a WarCraft világában játszódó Hearthstone: Heroes of WarCraft ingyenesen játszható gyűjtögetős stratégiai kártyajáték, ami most már pár napja nem csak számítógépen, hanem iPaden is játszható.

hearthstone1

A Hearthstone lényege, hogy a választott hőssel 30 kártya segítségével legyőzzük az ellenfelet. A játékban 9 választható WarCraft hős van (Anduin Wrynn – priest, Garrosh Hellscream – warrior, Gul’dan – warlock, Jaina Proudmoore – mage, Malfurion Stomrage – druid, Thrall – saman, Uther Lightbringer – paladin, Rexxar – hunter, Valeera Sanguinar – rogue), melyek mindegyikének vannak karakter-specifikus kártyái, amiket csak ő tud használni, illetve az ő játékstílusának megfelelő, ezeken felül vannak semleges kártyák is, melyeket bármelyik hős tud használni. A cél, hogy ezen kártyák segítségével előbb vigyünk be az ellenséges hősnek 30 sebzést, mint ő a mi hősünknek.

hearthstone5

A kártyák segítségével különböző lényeket tudunk megidézni, amelyek közül vannak támadó vagy épp védekező lények, azaz minionok, illetve különböző mágikus kártyák. Minden körben meghatározott számú kristály áll a rendelkezésünkre, amiknek a segítségével varázslatokat, vagy minionokat tudunk megidézni. A körök számával a felhasználható kristályok száma is nő, maximum 10-ig. Minden kártya jobb felső sarkában található a felhasználáshoz szükséges kristályok száma, bal oldalt alul a sebzési érték, jobb oldalt alul pedig a minion élete látható. Amennyiben a kártya közepén egyéb szöveg is fel van tüntetve, akkor az a minion plusz képességekkel is bír, mint például: plusz életet/sebzést ad magának, vagy a többi minionnak, pajzs, gyógyító képesség, stb. Egy kört várni kell, míg egy-egy minion használható lesz, így akár az ellenfél anélkül megtudja ölni, hogy használni tudtuk volna. Amelyik minion kártyáján ‘Charge’ felirat van, az nem laszik egy kört, hanem egyből tud támadni.

hearthstone6

A Hearthstone-ban több féle játékmód van, játszhatunk gyakorlásképpen számítógép ellen, vagy szintén gyakorlásképpen Battle.net barátokkal, vagy épp random valós ellenfelek ellen felküzdve magunkat a ranglistán. Ezekben a módokban szabadon választhatunk hőst, illetve kártyapaklit, de van az Arena mód, ami az igazán kemény, ugyanis ide 150 arany vagy 1,79 euró ellenében lehet csak belépni, viszont a nyeremény is sokkal nagyobb. Ebben a játékmódban nem választhatunk mind a 9 hős közül, hanem véletlenszerűen hármat ajánl és egyet választani kell, majd a kártyapaklit oly módon kell összeállítanunk, hogy mindig felajánl 3 kártyát és abból kell egyet választani. 12 győztes vagy 3 vesztett meccs után az Arena véget ér és megkapjuk a nyereményt, ami minimum egy pakli kártya (értéke amúgy 100 arany), de ezen felül még plusz kártyák, kártyapaklik és arany ütheti markunkat a teljesítményüktől függően.

hearthstone3

Új kártyákra többféleképpen is szert tehetünk: hős szint lépéseivel, arany/pénz ellenében vásárolt paklikból, Arenaban nyereményként, vagy pedig mi magunk is készíthetünk kártyákat úgy, hogy nem kellő kártyákat szétszedünk alapanyagokra és azokból összerakjuk a kiválasztott új kártyát. Fontos, hogy mindig frissítsük a paklinkat, ugyanis az alapkártyák elég hamar kevésnek bizonyulnak. Akit komolyabban érdekel a kártya-, illetve paklikészítés, illetve a Hearthstone világa, annak érdmes lesz követnie a Hearthstone Hungary facebook oldalát és weboldalát

hearthstone4

Gyerekkoromban nem érdekelt az ilyenfajta kártyajáték, viszont a Hearthstone eléggé megfogott és cikkíró kollégákkal elég sokat szoktunk játszani főleg azóta, hogy már iPaden is játszható a játék. Ez a játék iPadre tökéletes, csak be kell feküdni az ágyba vagy a fotelbe, vagy bárhová, és már lehet is dobálni a lapokat. Számítógépen játszva nem éreztem azt, hogy emiatt muszáj lenne oda ülnöm a géphez, ugyanis nem kell hozzá se billentyűzet se egér, touchpaddel is tökéletesen lehet játszani vele, épp ezért érzem feleslegesnek, hogy ezt a MacBookon játsszam.

A Hearthstone: Heroes of WarCraft teljes mértékben ingyenesen játszható (pakli és Arena belépő kerül csak pénzbe, de ezeket arannyal is meg lehet váltani) és ráadásul crossplatformos, vagyis nem számít, hogy Mac-en, Windows-on, vagy épp iPaden játszol vele, bárkivel tudsz játszani, csak annyi kell hozzá, hogy legyen Battle.net kontód. Az iPades változat sajnos egyenlőre csak az ausztrál, kanadai és új-zélandi App Store-okban érhető el, de ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan tudsz ezekben az alkalmazás áruházakba ID-t csinálni.

Frissítés #1

A Hearthstone végre megjelent a magyar App Store-ban.

[appstore id=”625257520″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment