fbpx Skip to content

A Google is kihasználja a mai neves napot azzal, hogy pokémon-vadászattal vár minket a Google Maps, de azt egyelőre nem lehet biztosra tudni, hogy a legügyesebb vadászok mit is nyerhetnek cserébe.

 pokemon2 pokemon3

De nézzük csak, mit kereshetnek a Pokémonok a térképen? A Google egy új interaktív játékot indított a térkép alkalmazásán belül, aminek nem kisebb a célja, mint, hogy állítólag akár a Google-nél dolgozhatsz a végén. A keresőóriás dolgozói elhelyeztek a világtérképen 150 fajta Pokémont (egy több helyen is előfordulhat) és amennyiben április 2-án PDT 2 óráig (magyar idő szerint este 11 óra) összegyűjtöd mindet akkor állítólag meghívnak a Google-höz egy interjúra és akár te lehetsz a Pokémon Mesterük. Legalábbis a hivatalos videójuk ezt állítja:

Egészen véletlenül bukkantunk rá Dragonite-ra, a 25-ös számú Pokémonra a Szalag lépcsőnél, de ha az alkalmazást elindítva rányomtok a kereső mezőre, akkor a legtetején pár pokémonos sáv kéken meg fog jelenni. A videóban látható volt, hogy az egész játék a kiterjesztett valóságban is játszható és ilyenkor a telefon képernyőjén tényleg meg is jelenik egy mozgó Pokémon és lehetséges, hogy a ‘Press start’ gomb csak akkor jelenik meg, ha elég közel vagy egy Pokémonhoz. Kérem, ha van köztetek olyan, aki a Szalag lépcső közelében van, az írja meg hozzászólásban, hogy működik-e ott a kiterjesztett valóság. A Pokémonokat össze lehet gyűjteni csak a térképet böngészve is, tehát nem kell a helyszínre menni. A Google komplexumai közelében jópár el van helyezve, illetve a fővárosokban és nagyobb városokban is előfordulnak. A CERN közelében pedig ott a Pokémon Lab, a főhadiszállás, ahol szintén van egy csomó lény, amit bezárhatunk pokélabdába. A Pokédexben pedig megtekinthetjük, mely lényeket kaptuk már el és még hány hiányzik.

pokemon4 pokemon1

Persze ez csak egy áprilisi tréfa, hiszen minek lenne szükségre a Google-nek egy Pokémon Mesterre? De abból semmi baj nem származik majd, ha begyűjtöd őket, amire azt ajánljuk, hogy a közelben lévőket mindenképp a helyszínre látogatva szerezd meg, érdemes sétálgatni a városban, ha már jó az idő.

Hozzászólásban nyugodtan írjátok meg, hogy melyik/hányas számú Pokémont merre találtátok meg, hátha a tréfa ellenére kapunk valamilyen ajándékot.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Hi 🙂
    Én a szalaglépcsőnél nem találtam semmit, viszont pikachut megtaláltam Pakson, úgy látszik van humorérzék a guglinál.. 😀

  2. Megtaláltam mind a 150-et (!!! :D), Mew nincs még meg…

  3. Ez kamu nekem nem jelzett ki egyet se!

  4. 😀

  5. Nekem Pakson nincsen de 25 megvan eddig kb 30 perc alatt

  6. Megvan a 150 de hogyan tovább.

  7. az előbbi segítségem ellenére felesleges kínlódni vele mert a 151. után sem történik semmi 🙁

  8. Gyerekek, én azt hittem ez az idei szifonos aprilis 1.-i szovatás, erre kiderül tényleg van ilyen?

  9. Áááhhh, én idióta, Apple Mapson kerestem… Valahogy még mindig az van bennem hogy az a googlemaps 😀


Add a Comment