fbpx Skip to content

Rengeteg fotómanipuláló alkalmazás található az App Store-ban, sok közülük említésre se méltó, de van jó pár, ami kiemelkedik a tömegből, ilyen a Waterlogue is. Ezzel az alkalmazással a fotóinkból vízfesték-hatású képeket készíthetünk.

waterlogue4

Mind használtunk már olyan alkalmazást, ami azt ígérte, művészi alkotást fog a képeinkből készíteni. De ezek nagy része csak egy filtert rakott a képre és ezzel le is tudta az egészet, ami az eredményen is meglátszott. Az ilyen alkalmazások nálam rövid életűek, viszont a Waterlogue egészen más. A fejlesztői is látták, mennyire esetlenek az eddigi appok, ezért egy teljesen más megközelítésből fogtak neki a probléma megoldásának. Ahelyett, hogy pixelenként átalakítaná a képet egy “festménnyé”, inkább leegyszerűsíti és úgy kezdi el felépíteni újra, ahogyan az ember is tenné, vagyis csak nagy lépésekben felvázolja a látványt és utána kezdi el aprólékosan kidolgozni a részleteket. A Waterlogue rétegről rétegre hordja fel festéket a képre és azt is figyelembe veszi, hogy vízfesték nem fedő festék, így a sötét részeket a kép végén kell felvinni a “vászonra”, ugyanis ha fordítva csinálná, akkor a világos részek nem látszódnának a sötét alapon.

waterlogue2 waterlogue1

A Waterlogue-ban 12 festési mód található, amik közül meg kell találnunk az adott képhez a legjobban passzolót. A képméretét is beállíthatjuk, ami a részletességre is kihat: amennyiben kicsire állítjuk, elnagyolt képet kapunk, de ha a legnagyobb méretre állítjuk, akkor egy nagyon részletes, aprólékos munkát kapunk. Amennyiben a kép egy részlete túl sötétre vagy világosra sikeredett, nem csak másik festési módot választhatunk, hanem sötétíthetjük, vagy épp világosíthatjuk az eredeti képet, ami alapján az alkalmazás újrafesti azt. Továbbá kiválaszthatjuk, hogy legyen-e kerete, vagy sem.

waterlogue

A festési folyamat pár másodpercet igénybe vesz, mivel ez nem csak egy filter, viszont eközben láthatjuk, hogyan is festődik meg a kép és nem csak egy egyszerű töltő csíkot kapunk. Ha nem teszik az eredmény és másik módot választunk, az kicsiben és elnagyoltan gyorsan megjelenik a kép jobb alján, nem kell várnunk másodperceket, persze amennyiben megtetszett a másik mód és nagyban is szeretnénk megnézni, akkor már várni kell. A kész “festményt” nemcsak el tudjuk menteni, vagy megnyitni másik programban, hanem akár képeslapot is készíthetünk belőle, amit a Sincerely 10×15 cm-es méretben kinyomtat (szöveggel és profilképpel együtt) és a világ bármely részére eljuttat.

waterlogue3

Bámulatos alkotásokat lehet ezzel a programmal létrehozni, érdemes megvenni, ha nem csak egy egyszerű filterező appra vágysz. Nem fogsz benne csalódni. Instagramon érdemes rákeresni a #waterlogue hashtagre, akadnak gyönyörű alkotások.

[appstore id=”764925064″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment