fbpx Skip to content

Emlékszem, régen volt olyan társasjáték, amivel műtőset letett játszani, és egy végtagok nélkül test esetén kellett a szerveket ki- és behelyezni. Most egy hasonló játék jelent meg iPadre, csak itt szándékosan az a cél, hogy véletlenül se szakszerűen végezd el a műtétet.

surgeonsimulator2

Az app Mac-re és PC-re már tavaly megjelent, most azonban már iPaden is “élvezhető”. Előre szólok: ez egy igen beteg és morbid játék, gyenge idegzetűeknek nem ajánlatos kipróbálni. Három műtétet végezhetünk el Bobon, a páciensünkön: szívtranszplantáció, dupla vesetranszplantáció és agytranszplantáció. Igen, ebben a játékban még egy ember agyát is átültethetjük gond nélkül egy másik testbe, nem kell megijedni, nem fogják senkitől se elvenni emiatt az orvosi engedélyét.

surgeonsimulator1

A játék lényege, hogy elvégezzük a megfelelő szerv átültetését, anélkül, hogy a beteg teljes vérhiányba kerülne, mert amint egy csepp vér se marad a testében a játék véget ér. Minél nagyobb kárt teszel Bob testében annál gyorsabban veszíti a vérét, de ha a szervátültetés így is sikerül akkor nem számít, hogy mondjuk már nincs tüdeje, csak az a lényeg, hogy a szerv a helyére kerüljön amíg van vér a betegben. A műtéteket egy mentőkocsiban kell elvégezni, ami adott esetben elkezd összevissza menni, kinyílik az ajtaja, és ilyenkor elfordulhat, hogy egy rossz helyre tett szerv vagy eszköz kiesik az ajtón. Változatos az eszközkínálat, vannak itt orvosi eszközök bőven, de van egy-két fura eszköz is aminek a rendeltetési célja nem ismert, mármint műtét közben nem szokás használni.

Aki egy nagyon beteg, de szórakoztató játékra vágyik, az bátran vegye meg, de fontos, hogy csak iPaden megy, iPhone-on és iPod touch-on nem. A második link a Mac App Store-os változaté, a PC-s változatot pedig Steam-en keresztül tudjátok megvásárolni és jó PC-re, Mac-re és Linuxra is.

[appstore id=”814977594″]

[appstore id=”646329961″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Az IOS verzio nem egeszen egyezik a leirassal. Negy kulonbozo kuldetes van, mindegyik ket verzioban. Elso a szivmutet, utana a vese, majd a szemmutet es a fogmutet, ezeket eloszor egy mutoben vegezzuk el, ezutan egy folyamatosan tolva levo betegagyon. Az IOS verzioban nem latszik az ezkozoket fogo kez es az iranyitas is sokszor nehezkes, ha pontosan es gyorsan szeretnenk elvegezni a muteteket. Az A++ szintet raadasul szerintem lehetetlen iPadon megcsinalni. 🙂 Mindent osszevetve tenyleg nem rossz jatek, de hogy az 5,5 eurot megerte-e… 🙂


Add a Comment