fbpx Skip to content

Amennyiben 2010-nél újabb Samsung Smart TV-vel rendelkezel, ezt az alkalmazást neked találták ki. Segítségével az iPhone-od a távirányítód is lehet egyben, sőt, hanggal is irányíthatod a készüléket. Az alkalmazás egyébként magyar fejlesztés, Kovács Zoltán készítette.

Az alkalmazás tehát azoknak lesz hasznos, akiknek ugyan 2010-nél újabb Samsung Smart TV-jük van, de az nem támogatja a hanggal történő utasításokat, vagy pedig olyan típus, amelyen a saját nyelvünk nem elérhető.

 screen568x568-2 screen568x568

Az alkalmazás semmi felesleges dolgot nem tartalmaz. Párosítás után rögtön működik, könnyedén navigálhatunk vele a tévén, akár hangutasításokkal is. Nézzétek meg a videót:

Az egyik kollégánk tesztelte is az appot, íme az ő véleménye:

Nekem nagyon tetszett az alkalmazás. Nem nagyon szeretem, hogy minden egyes eszközhöz külön távirányító van, amik ráadásul kicsit sem ergonómikusak. Az iPhone-om viszont mindig nálam van, így örültem neki, hogy ki tudom váltani a távirányítómat egy appal. Automatikusan sajnos nem találta meg a Voice Remote a tévémet, de az IP cím manuális megadásával már rögtön működött. Az alapkoncepció egyszerű: gyűjtsük össze a leggyakrabban használt gombokat, s ezeket rendezzük el úgy, hogy mindegyik egy egyszerű gesztussal aktiválható legyen. Úgy gondolom, hogy ez maximálisan sikerült. Gyakorlatilag két perces próbálgatás után már odanézés nélkül, vakon tudtam kezelni az alkalmazást, s azt kell, hogy mondjam, rendkívül kényelmes így vezérelni a tévét.

Az app neve ugye Voice Remote, ami azt mutatja, hogy a fejlesztő elsősorban a hangvezérlés funkciót kívánja előtérbe helyezni. Ez számomra nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Egyrészt minden egyes funkciót be kell tanítani, “fel kell mondani”, s utána használható csak. Én nem szeretek ilyen beállításokkal bajlódni, sokkal jobb lenne, ha egyből felismerné, amit mondok, akárcsak például a Siri. Van egy előnye is ennek a metódusnak, miszerint saját igényeinknek/szokásainknak megfelelően szabhatjuk testre a hangvezérlést.

A másik problémám (ami nem a fejlesztő hibája), hogy számomra sokkal gyorsabb gesztusokkal vezérelni a tévét, mint hanggal. Gondoljunk csak bele, hogy mondjuk egy háromszor fel, egy enter, majd még kétszer jobbra, s megint enter hangvezérléssel mennyi idő külön-külön, s mennyi, ha csak az ujjainkat mozgatjuk.

Én személy szerint biztosan rendszeresen fogom használni az alkalmazást, 98%-ban ujjmozdulatokkal, és maximum 2%-ban hangvezérléssel.

Az alkalmazás letölthető az App Store-ból 1.79 euróért, vagyis 660Ft-ért.

[appstore id=”821011137″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Hmm, a videó alapján nagyon jó!
    Este kipróbálom. A Samsung saját voice controllja botrányosan használhatatlan.

  2. Kedves fejlesztő, nem lehetne, hogy Apple TV-t is tudjon irányítani?

  3. Fizetős! A 9 éveseknek mint én, nem költenek ilyenekre! Van iPhone-m, Smart TV-m, pénzem az appra! De bankkártyám NINCS!

    jarodfree: Van a Samsungnak saját Voice Controlja? Mi a neve? Bennevan az App Storeban?

  4. Borzika: ha megvették neked a telót meg a Smart Tv-t, akkor csak adnak havi 1000 forintot appokra is. Kérdezd meg őket. (De nem én mondtam)

    Abban ami nekem van, alapból benne van, a távirányítóján van mikrofon is. Csak meg kell nyomni a mikrofon gombját és beszélni.

  5. Én a Smart viewet használom de csak akkor müködik ha a tv elötte bekapcsolom.Ha ez is olyan hogy elötte be kell a saját távirányitójával kapcsolni nem mentem le mert értelmetle.A videóvol jónak tünik.

  6. És hogyan kell párosítani?

  7. jarodfree: Mondom van pénzem! Csak bankkártya kéne! Van 210000 Ft-om!

  8. Korábban olvastam itt egy cikket a Tiles nevű guglianalozálóról. Nagyon szerettem, de egy ideje nem tudom használni. Letöröltem, és most nem találom a storeban. Lehetséges, kivégeztek egy ilyen tök frankó appot látszólag minden előzmény nélkül?

  9. @Szanya: Elvileg valami hiba miatt állították le/szedték le a Storeból, de dolgoznak rajta.

  10. Hát először is a felület: nyelvet nem lehet váltani, pedig hasznos lenne.
    A csatornák száma kevés, pont a magasabb számúaknál lenne hasznos a hangutasítás, de 50 a maximum. Ha beállítható lenne a csatornaszám (tehát nem 1-2-3-4, hanem akár 2-4-33-54-152), sokkal használhatóbb lenne. Sajnos egyes kábelszolgáltatóknál (pl UPC) nem változtatható a csatornák sorrendje.
    Nem lehet csatornát számmal megadni, pedig ez nélkülözhetetlen, ha már 50-nél nagyobbat nem lehet hanggal vezérelni. Emiatt kell a másik távirányító, akkor pedig ez minek?
    A tévesen felvett hangutasítás nem törölhető, pedig kellene.
    Nem lehet visszalépni a hangutasítás felvételéből, ha mégsem akarom, csak a programból kilépve.
    Fel nem ismert hangutasítás esetén olykor lefagy.
    Automatikusan nem találja meg a TV-t, csak ha beírom az ip-t.
    Hangutasítás felvételekor a kettős hangokat ritkán ismeri fel (pl jobb), és keveri a szóvégi mássalhangzókat (bal->bar).
    Szóval ráfér még a javítás, de talán lesz belőle valami. Addig viszont illene ingyen adni, vagy legalább kipróbálható verziót csinálni belőle. Ez így kissé zsákbamacska jellegű.
    Ha előre tudom a hibáit, biztosan nem veszem meg.

  11. @vjan: Köszi a tippet, a fejlesztő biztos javítani fogja ezeket!

  12. Hát megvettem, de minek. Nem ismeri fel a 2012-es Samsung Smart 3D TV-m.
    Az IP cimet hol kellene beállitanom? Sehol sem találom. Azon kivül, hogy vált a funkciók között semmi mást nem csinál.
    Ötlet valakinek? :disappointed:

  13. a képernyő jobb felső sarkára kattintva tudsz bemmeni a menübe és ott állíthatod be az IP címet

  14. Én egy olyan appnak örülnék, amivel a samsung smart tv adást tudnám kitenni (valós időben klónozni) iPadra… Mivel a tv wifi-s és a létező tv adást lejátszó appokban korlátozott a csatornák száma, gondolom nem csak nekem van ilyen igényem…

  15. Köszi zhooley sikerült, megy szépen a hangvezérlés is

  16. Nekem LG tv-m van. Ahhoz van gyári ingyenes app. A legjobb az egészben hogy a tv képét visszaküldi iPhone/iPad kijelzőjére. Így azt is tudom használni tvnek. Pl konyhában 🙂

  17. @fabi83:
    Na ez az, pontosan ilyenre lenne szükség

  18. Kicsit off, de olyan remote app letezik ami be is kapcsolja a tv-t?


Add a Comment