fbpx Skip to content

Korábban már írtunk a CarPlay-ről, melyet még idén elérhetővé tesz számos autó márka esetén az Apple. Tegnap az Engadget egy Ferrari FF-ben próbálhatta ki ezt az új rendszert.

carplay-lead-image-630

A fenti képen is látható, hogy jobb oldalt felül egy külön gombot is kapott a rendszer, mely kábeles csatlakozás után pillanatok alatt betöltődik, és teljesen akadásmentes. Másodpercek alatt kaphatunk információkat, sőt, mindezt gombok nyomkodása vagy a kijelző érintése nélkül, Siri segítségével is elérhetjük.

Az Apple TV-hez hasonlóan az Apple ezzel egyfajta kiegészítőt tervezett az autókhoz, ami a már megszokott módon tökéletesen működik. Az is látszik, hogy nem csak az iOS beépített alkalmazásaival működik együtt, hanem külső appokat is lehet fejleszteni hozzá, így pillanatok alatt még “okosabb” lehet szeretett négykerekűnk.

Nézzétek meg a videót:

Kíváncsi vagyok, milyen lesz majd, amikor a fejlesztők 1-2 év múlva tényleg komolyan veszik majd a CarPlay-t, és rengeteg alkalmazás elérhető lesz majd erre a platformra is.

Illetve azok számára, akit érdekel, milyen is egy Ferrari FF, íme még egy videó:

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. De nem illik ezekhez az autókhoz ez a flat design

  2. pontosan ezt akartam irni, nem illik hozzá. egy tulcsicsazott autoban ilyen menu… hát

  3. En nekem pedig pont az ellenkezoje jututt eszembe a fomenurol. Ezek a tul szines, tulsagosan lekerekitett ikonok, nem illenek egy ferrariba. De mivel ez nem a ferrari hanem az iphone resze igy azt gondolom ok.

  4. hacsak a flat design nem illene hozza, de a budos lagg ami android erzest kelt(mert ugye az androidosoknak ((es ezek utan a ferrari szerint is)) ez folyekony)… Masreszt, a volvoban ami van az folyekony! Erdekes… A rezisztiv touch pedig a legszanalmasabb 2ft os dolog….

  5. Beletehettek volna a Ferrariba egy normális kijelzőt: lassú, rondák a szinek, rezisztív. Appletől elvártam volna, hogy valami követelményt támaszt a kijelzők minőségét illetően is. A Ferraritól pedig azt, hogyha az Apple nem is ad meg ilyet, ők azért beletesznek valami normálisat. Hab a tortán, hogy Cueval az igazgatói tanácsukban sikerült egy ilyet összehozni.

  6. A nagy kérdés hogy a CarPlay nincs-e összefüggésben a Teslaval folytatott tárgyalásban. Hisz ha vissza emlèkszünk s Tesla belső kijelzőjére, pont oda illik az Apple flat disegnja.a Ferrari megajd korrigál

  7. Csak hogy tiszta legyen számomra: ez csak egy kijelző és maga a szoftver a telefonon fut vagy a telefonról csak a tartalmakat veszi?

  8. Na itt jön elő az a probléma, hogy a GUI témája nem változtatható az iPhone-on. Ez ide nem passzol, se színében, se formájában. Itt egy egyedi “Ferrari” témának kéne lennie.
    Ebben a csodálatos autóban ez egy vicc. Ez nem egy pihe-puha luxuslimó, ami a macskaköves úton se ráz, hanem egy szalmaszálon is ugrál. Ezek után egy ekkora kijelzőt taperolni érdekes lehet.
    Másik: ábécében a gombok. Neeemááár!

  9. Szerintem meg még a Ferrariban is baromi jól néz ki ez a flat design!


Add a Comment