SM ’14 konferencia információk és előadók

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy minden évben, idén is megrendezésre kerül a SmartMobil konferencia! Dobó Mátyás saját blogján mesél arról, hogy milyen volt anno elindítani egy ilyen kezdeményezést, ahol 4 évvel ezelőtt mi is ott voltunk. 🙂

avsi1

Úgy emlékszem, akkor foghattam kezembe életemben először az iPadet, akkor jutott be hazánkba elsőként a készülék. A konferencián számos olyan emberrel, kollégával ismerkedtem meg, akikkel mai napig tartom a kapcsolatot. Azóta eltelt 4 év, ez a konferencia pedig csak nőtt és nőtt, és úgy gondolom, idén ismét egy kihagyhatatlan rendezvényt hoznak össze szervezők.

Leírni is fura érzés, de 5 éve már, hogy egy workshop-ötletből megcsináltuk a legnagyobb hazai mobiltechnológiai és startup konferenciát. Nem szokás 5 éves évfordulókat ünnepelni, mégis valahogy az SM eddig képes volt fenntartani az érdeklődésünket annyira, hogy minden évben megpróbáljunk vele valami olyasmit kezdeni, amitől releváns marad.

Screen Shot 2014-02-18 at 12.42.19

Idén a belváros közepére költözünk, a Király utcába, ahol a VAM Design Center emeleteit fogjuk megtölteni előadásokkal.

Múlt évben a világ minden tájáról hoztunk befektetőket, hogy megmutassuk nekik a hazai mobilos startupokat, idén ezt a vonalat tovább építve a fő témánk a Build Budapest lesz. Azt a kérdést feszegetjük, hogy lehet-e és ha igen miként Budapestből a régió vezető startup központja. Úgy érzem, hogy ez egy nagyon fontos közös ügy, amit szívesen látnék megvalósulni, és mi ehhez a konferenciával azzal tudunk a legjobban hozzájárulni, ha katalizáljuk a szereplők közti párbeszédet a hazai és nemzetközi piacon. Az SM idén ezért a világ minden tájáról – New Yorktól Tel Tel-Avivig – felemelkedő startup központokból startupokat és befektetőket invitál meg, hogy meséljenek arról, miként működnek ezek a központok és mit tudunk tenni azért, hogy Budapestnek is sikerülhessen. Újdonság, hogy a programunk idén nem csak önmagában áll, együttműködve a Nemzeti Innovációs Hivatallal idén elindítjuk a Startup Tavaszt, egy rendezvénysorozatot, amelyben számos hazai esemény vesz részt.

Természetesen a konferencia programjában is komoly témákkal készülünk. Idén az előző évhez hasonlóan 4 teremben tartjuk az előadásokat. Ezek mindegyike egyedi, tematikus terem lesz, ahol a fejlesztői-, banki-, marketing-, telekommunikációs-, entertainment-, egészségügyi-, UX-, biztonság-, vállalati marketing, játék- és smarthome piac aktuális mobiltechnológiai kérdéseit járjuk körbe.

Az 5 éves évfordulót megünnepelve idén különösen fókuszálunk a nemzetközi előadókra. Közülük néhány:
● Tel-Aviv – Fej Schmuelevitz / A Waze-t képviseli majd, ami a világ egyik leggyorsabban fejlődő, közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása, amelyet nemrég vásárolt fel a Google 1.1 milliárd dollárért.
● New York – Jonathan Weneger / A rendkívül sikeres Timehop alkalmazás alapítója és vezetője, 2003 óta dolgozik különböző startupoknál New Yorkban.
● London – David Mollison / A Bloom.fm az egyik legsikeresebb nemzetközi zeneszolgáltató, pénzügyi vezetőjüket, Davidet arra kérjük, a zenei piac jövőjével kapcsolatban hozzon képbe minket.
● Stockholm – Daniel Daboczy / A Fundedbyme közösségi tőkebefektetői oldal alapítója, aminek segítségével számos projekt útnak indult már.
● Amszterdam – Phuong Do / A Layergloss alapítója, a termékük segítségével rendkívül egyszerűen lehet interaktív applikációkat készíteni.
● Dublin – David Scanlon / Az Enterprise Ireland kockázati tőkebefektető cég vezetője.
● Prága – Jaroslav Trojan / A Credo Ventures kockázati tőkebefektető cég partnere.

Itt persze nem ér véget a sor. Elhozzuk Amerikából Rafael Grossmann-t, aki a modern vezető technológiák orvosi felhasználásának egyik amerikai úttörője, elsőként használt például operáció támogatásra Google Glass-t.

Az idei év slágertémája az entertainment/szórakoztatás lesz. A hazai piacon végre elindult az előfizetéses zene-, TV- és film-szolgáltatások térhódítása, amik középtávon alapjaiban fogják megváltoztatni a médiafogyasztási szokásainkat. Idén számos nemzetközi piaci szereplő lépett a hazai piacra, zenétől – Spotify – a könyvön át a TV-ig és a filmig, közülük is többet meginvitálunk a konferenciára.

A telekommunikációs piac jövőképét és kihívásait is vizsgáljuk, elfogadta a meghívásunkat Marc Sommer, a Deutche Telekom európai marketing vezetője és a csoport partnerkapcsolatokért felelős vezetője.

Marketing és ügynökségi piacról is hozunk újdonságokat, a világ egyik vezető ügynökségi hálózatának UX guruját, Jason Brush-t hívjuk meg a Possible-től, Los Angelesből, aki olyan projekteken dolgozott, mint a PS4, illetve olyan cégekkel, mint a BMW.

A fejlesztői szekcióban megpróbálunk mélyre ásni a legkülönfélébb aktuális témákban. Lesz szó Bitcoinról, iBeacon programozásról, új alkalmazások esettanulmányairól – pl. Csajok és pasik -, új marketing eszközökről – előtelepítés –, RTB-ről a mobil piacon, és kicsit belekóstolunk idén a Smart Home piacba is.

smartmobil_doransky1

Nem is folytatom, közel 100 előadóval készülünk, a hazai befektetői piac vezetőitől a legjobb hazai alkalmazásfejlesztőkig.

A Smartmobil teaser oldala már elérhető, 5 éves évfordulóra színt váltottunk és a korábbi piros színvilág helyett most az első konferencia – iPhone vs. Android – kék világát hozzuk vissza. Továbbra is tartjuk azt a modellt, hogy árazásban a számos nemzetközi előadó ellenére a legelérhetőbb szakmai konferenciát csináljuk meg, ezért idén is nagyon komoly early bird kedvezménnyel készülünk március 1-ig, amivel ár/érték arányban és networking lehetőségével együtt az egyik legjobb alkalom lesz, hogy a mobiltechnológiai és startup piac szereplői összejöjjenek.

SM ’14 regisztráció: Smartmobilhq.hu

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!