fbpx Skip to content

A tegnapi naptól lehet a mozikban megnézni a LEGO Kaland című filmet és ennek apropóján gondoltam, bemutatnám nektek az új LEGO-s iPhone tokomat.

brickcase1

Aki gyerekkorában legózott, annak a LEGO egy örök szerelem szerintem, még ha egy idő után nem is játszik a meglévő készleteivel, vagy nem vesz újakat, maximum gyűjtői változatokat, és ritka figurákat. A LEGO kockának van egy csak rá jellemző fogása, ami összetéveszthetetlen és a gyerekkorunkat idézi. Ezt az érzést most folyamatosan fenn tudjuk tartani egy LEGO tapintású iPhone tokkal. Nemrég a SmallWorks két BrickCase névre hallgató LEGO-s tokjához jutottam hozzá, amikkel azon kívül, hogy a tapintásuk miatt már megérik az árukat, még a kreativitásunkat is kiélhetjük, ugyanis egyéni mintákat építhetünk a tok hátuljára.

brickcase 2

A BrickCase nem licencelt LEGO termék, így a kis kiálló fejeken (a LEGO katalógus szerint fejeknek hívják őket) nem a LEGO logó található, hanem a SmallWorks logójából a fogaskerekes ‘O’ betű, viszont teljesen kompatibilis a LEGO termékekkel, minden rámegy és tapintásra is ugyanolyan. A BrickCase egy kemény műanyag tok, mely elég biztosan fogja a telefont, így az iPhone kivétele nem egyszerű a tokból. A tok szabad hozzáférést biztosít a gombokhoz és a csatlakozóhoz, illetve kellően magasabb a kijelzőnél, így akár képernyővel lefelé is nyugodtan letehetjük a telefont az asztalra. A tok hátulján 99 fej található és 4 a tetején a ki- és bekapcsoló gomb mellett, melyekre szabadon építhetünk bármit. 🙂

brickcase5

A BrickCase számomra nem csak azért tűnt egy vonzó toknak, mert LEGO-s, hanem mert így például tudok az iPhone-ra szerelni kerekeket, aminek segítségével tök jó videókat lehet készíteni, anélkül, hogy a kezem remegne. Mivel az iPhone kamerája már jó ideje nagyon jó videókat készít, így ezzel a profinak éppen nem nevezhető megoldással gond nélkül tudunk minőségi filmeket forgatni, melyeket, könnyedén akár az iOS-es iMovie-val egyből telefonon is megvághatunk. Gyorsan készítettem is egy videót kedvenc LEGO figuráimról. A videó teljes egészében egy iPhone 5s-en és a tokra szerelt kerekek segítségével készült. 🙂

Még egy ok, amiért beleszerettem a BrickCase-be, az az volt, hogy a változatos színeken túl van egy sötétben világítós változat is, ami hihetetlen menő. 🙂 A tok foszforeszkál, vagyis az elnyelt fényt sugározza ki magából, akkor is, mikor már nem éri fény, így tökéletes party tok, hiszen baromi menő, mikor este elmész valahova és világít a telefonod tokja – csak előtte érdemes valami fényforrás alá tenni, hogy eléggé erősen világítson majd.

brickcase3

Érdemes innét letölteni a képeket és megnézni, hogy mások milyen eszement LEGO kreációkat építettek a telefonjuk köré. 😀 Engem annyira elkapott újra a LEGO mánia huszonéves fejjel is, hogy nem csak , hogy tegnap megnéztem a filmet, ami szerintem hihetetlen jó volt, hanem beszereztem egy új C-3PO-s LEGO kulcstartót és kettőt ezekből a hihetetlen menő LEGO Star Wars Microfighters készletekből. 🙂

brickcase6

LEGO fanatikusoknak kötelező darab, érdemes beruházni rá, jó kis tok. A SmallWorks BrickCase tokjai nem csak iPhone 5/5s-hez vannak, hanem iPhone 4/4s-hez, iPad minihez és iPod touch-hoz is van megfelelő típus, változatos színekben. A tokokat a SmallWorks oldaláról tudjátok megvásárolni, de azt hallottam, hogy nagy az érdeklődés a tokok iránt Magyaroszágon és lehet, hogy hamarosan hazánkban is lesz viszonteladója a cégnek, így könnyeben lehet majd a tokokat beszerezni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Nagyon fasza!

  2. Neeee…végre megtörtént volna a lehetetlen és 1000 forint fölötti tokot vettem volna, erre nincs ötös touch-hoz… 🙁

  3. De van!! Eredeti Lego, 30€-ért 😀 tudok vinni neked ha érdekel, az is 1000 Ft fölött van. 😀 amúgy tenyleg kar, hogy ebből nincs touch 5-re…

  4. Nagyon kár,hogy 5c-re nincsen,mert én biztos beruháznák egyre. 🙁

  5. 4S-re jól látom hogy nincs foszforeszkálós? Mert nekem olyan kellene…

  6. Nem tudjátok mennyibe kerül a kiszállítás?

  7. Ha a SmallWorks oldaláról rendelek egy Lego tokot iPhone 4-hez, akkor mennyi a postaköltség? Keresgéltem az oldalon, de nem találtam. :S

  8. majdnem 9000 forintot + szállítási költséget kiadni egy 20 forintba kerülő fröccsöntött műanyagért. hát, ti tudjátok. 🙂

  9. @coer: amennyiben darabjában 20Ft-ért tudsz ilyet nekünk legyártani, tervezés és öntőforma előállításával, kérünk, írj egy emailt a blog mailcímére.

  10. @Jadeye:
    úgy látom pont a lényeg nem ment át. akkor vegyétek. 🙂

  11. @coer: én nem vettem, és nem is veszek. de akkor ez alapján te is belátod, hogy nem hozható ki 20Ft-os darabáron.

  12. @Jadeye: jó lehet hogy keveset mondtam, de ha elmész egy műanyag fröccsöntő gyárba, szerintem pár száz forintból simán kijön egy ilyen.
    konkrétan a túlzásba eső aránytalanságokra akartam utalni ezzel, ami ezeket a pofátlan árakat diktálja.

  13. @coer: egy termék árát nem csak a felhasznált alapanyag ára határozza meg, hanem benne van a tervezés ára, a munkások bére, a gyártósor megfelelő átalakítása a munkára, a raktározás és a marketing ára és még vagy egy tucat egyéb költség.

  14. @Hori:
    egy filmrendező mondta azt régebben, hogy teljesen mindegy mi mennyibe kerül, mi szükséges hozzá, és végül hogy mutat a végeredmény. a vevőt csak és kizárólag a végtermék érdekli, és marhára nem kell foglalkoznia semmilyen más költséggel, amihez amúgy sem kell hogy köze legyen. ezt persze a filmekre értette, de szerintem mindenhol megállja a helyét.
    én mint egy mezei user látok egy műanyag darabot, amit olyan összegért kínálnak, amiből egy szegényebb család 1 hétig eszik.
    tudom persze, nem kell megvenni, stb. mindegy, hagyjuk, túl van tárgyalva.


Add a Comment