Gyakori kérdések: mennyi adatforgalmat használt egy-egy FaceTime hívás?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korlátozott havi adatforgalmi keret esetén érdemes lehet figyelemmel kísérni, hogy mennyit is használt el a keretünkből egy-egy FaceTime hívás.

Erre magában a FaceTime alkalmazásban illetve a Beállítások appban van lehetőségünk.

Menjünk tehát a FaceTime appban az előzményeink közé, válasszuk ki a kívánt hívást, majd nyomjunk a mellette jobb oldalt található (i) gombra a hívás adataihoz. Itt láthatjuk, hogy egy-egy hívás mennyi adatforgalmat használt el. Fontos tudni, hogy ez nem csak a mobilinternetes adatforgalmat mutatja, hanem a Wi-Fi-set is, így ebből csak akkor kapunk mérvadó értékeket, ha tudjuk, melyik hívást is folytattuk le mobilneten.

FaceTime EarTime

Ha csak a mobilnetes, viszont egyben összesített adatforgalomra vagyunk kíváncsiak a FaceTime (illetve bármi más app) esetén, azt a Settings (Beállítások), Cellular (Mobiltelefon) menüpontban találhatjuk meg ott, ahol adott alkalmazások esetén ki is kapcsolhatjuk, hogy mobilnetet használhassanak. Az alábbi képen a FaceTime alatt nem szerepel semekkora szám, ez jelen esetben azt jelenti, hogy a fenti képeken látható hívások mind Wi-Fi esetén történtek a statisztika legutóbbi törlése óta:

FT_mobilnetes_hasznalat

Ha tehát havi szinten szeretnénk követni a használat alakulását, akkor a mobilnetes keret havi megújulásakor érdemes a statisztikát törölni.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @RafaTzara: hálózati körülményektől változó, de korábban ezt írtuk, bár itt csak a videóhívásról van szó, a FaceTime Audio (EarTime) ekkor még nem létezett:

  “1,7MB/perctől egészen 8MB/perc is lehet akár egy hívás. Ugyebár itt nem hang, hanem videóhívásról beszélünk, és persze nagyon nem mindegy, hogy iPad, iPhone vagy FaceTime HD előlapi kamerával telefonálunk. Tehát legjobb esetben körülbelül 10 órát FaceTime-olhatunk 1GB adatforgalomból, míg legrosszabb esetben ez 2 órára csökken.”
  https://szifon.com/2013/01/17/kanada-utan-usa-hamarosan-itthon-is-ingyen-hivhatoak-az-ismerosok-a-facebook-messengerben/

 2. ha már itt tartunk…

  tudtok jó app-ot 3g forgalom (tethering is) számlálásra:
  (tudom, van az options-ben, de azt 0-zni kell minden hónapban)
  – a datamant használtam eddig, de az sz*r! (70 %-nál jön az sms, h elfogyott…)

  köszi

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!