fbpx Skip to content

Handrás most írt, hogy pár nap múlva megérkeznek az iSTYLE-ba az első Mac Pro-k! Ez azt jelenti, hogy akinek van kedve, megtapogathatja őket, kipróbálhatja az üzletben és persze meg is rendelheti. A Mac Pro-ról már írtunk korábban, jelenleg ez az Apple zászlóshajója, amit ötletem sincs, hogyan tudnék tesztnek alávetni, mert biztos, hogy mindent lever sebességben.

mac_pro

Az új Mac Pro nem csak a belsejével, hanem a külsejével is elég komoly mércét állított fel. Látni lehet, hogy Tim letett valamit az asztalra, mert ennyire innovatív “PC”-vel nem találkoztunk még. Igazából a PC szó is egyfajta rágalom, holott végeredményben az. Különböző perifériái cserélhetőek. Az alapgépben van egy négymagos, 3.7GHz-es Intel Xeon E5 processzor, 12GB RAM és 256GB méretű flashtároló. Ahhoz, hogy grafikailag komoly munkát lehessen vele végezni, a gépházban még helyet kapott 2db AMD FirePro D300 grafikus processzor, egyenként 6GB elkülönített videomemóriával. A grafikus teljesítményről sokat elmond, hogy képes meghajtani 3db(!) 4K felbontású monitort is! Az összeállítás „csak” 949 900 forintba kerül. :)

A Mac Pro így is egy erőmű, de kérhetünk hozzá egy 12 magos processzort (+ 1 millió Ft), 64GB memóriát (+395 200 Ft), 1TB flash tárolót (+243 200 Ft) vagy komolyabb grafikus processzort további 304 000 forintért.

Handrás és TG egyébként épp Londonban van, így ők már megnézhették az új készüléket, erről pedig készítettek egy videót is. Hamarosan mi is megtapogatjuk itthon, addig is nézzétek meg a videót:

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Az alapmodellben 2×2 GB a D300 memóriája.

  2. ijet kaptam karácsonyra, remélem mostmár megjön végre

  3. Én kettőt kaptam :))))

  4. “instant get” ez is 😀

  5. En nekem is ez volt a karácsonyi es születésnapi ajandekom…Mar varom nagyon hogy nyuzhassam.

  6. Azt hittem rossz a szemem, amikor megláttam, hogy +1 millió bele a 12 magos processzor 😀 😀

  7. Nekem se jött meg, gyerek is lett belőle…

  8. @gabor98: Reméljük ennyi pénzért figyel majd a heJesírásra… 😀

  9. Vártam már mikor hangzik el "az Apple nem szarral gurigázik" mondat.:DD

  10. énmeg azt hogy "instant get " …..

  11. most teljesen komolyan kérdezem. van iphone-m és nem vagyok apple hater, de… ennyi pénzért ki az aki megvesz egy ilyen gépet, amikor asztali pc-ből feleennyiért összerakhat egy ugyanilyet ha nem jobbat? szerintem ez még a kinti fizetések mellett is brutálisan magas ár.
    vagy itt csak annyi a lényeg, hogy ez henger alakú?

  12. @coer: Hülyeséget nem kell beszélni. Nézzük a 6 magos konfigot:

    3.5 GHz Xeon E5-1650 v2 6-core: kb. 200.000 Ft
    Firepro D500 ami kb. Firepro W8000-nek felel meg: kb. 2 x 420.000 Ft
    16GB 1866Mhz ECC DDR3: kb. 55.000 Ft
    256GB PCI-e SSD: kb. 120.000 Ft

    Ez eddig 1.215.000 Ft és ebben még nincs alaplap, táp, ház se op.rendszer. Tehát nem tudsz jobbat összerakni fele ennyi pénzből, hanem még többe is kerülne, mint a 6 magos MacPro.

  13. @higher:
    hát nem tudom, akkor sem vennék ilyet ha lenne rá pénzem, én ezt már tényleg felesleges pénzkidobásnak érezném.
    egy ilyen konfigot max. olyan dolgokra tudok elképzelni mint renderelés, több gigás méretű képfájlokkal való dolgozás, stb.
    szerintem a mezei felhasználónak egy sima 200 ezer forintos gép is bőven elég mindenre.
    főleg hogy egy ilyen vasat mint ez a mac pro, szerintem egy kezemen meg tudom számolni hány program hajtja ki úgy igazán.

  14. @coer: “egy ilyen konfigot max. olyan dolgokra tudok elképzelni mint renderelés, több gigás méretű képfájlokkal való dolgozás, stb.”

    Meg fogsz lepődni, ez meg az összes ugyanilyen árú workstation pont ezért van.

    “szerintem a mezei felhasználónak egy sima 200 ezer forintos gép is bőven elég mindenre.”
    Internetezésre bőven. Ha dolgozni is akarsz vele, akkor már ott is min. a 3-400 ezres kategóriában nézelődsz.

    “főleg hogy egy ilyen vasat mint ez a mac pro, szerintem egy kezemen meg tudom számolni hány program hajtja ki úgy igazán.”

    Azok a programok, amikhez ez a gép készült kihajtják.


Add a Comment