fbpx Skip to content

Biztos Ti is voltatok már úgy, hogy egy ismeretlen városban, vagy városrészen jártatok és kerestetek volna egy gyógyszertárat, vagy kisboltot, vagy éppen egy ingyenes parkolót. Nagyon sok iOS-alkalmazással találkoztam már, ami arra hivatott, hogy könnyebben találjak meg egy dohányboltot, vagy bankautomatát, vagy például egy benzinkutat.

Screenshot 2014.01.09 22.09.17 Screenshot 2014.01.09 22.09.39

A minap kezembe került a Mobil Kisokos. Egy ideig nem nyúltam hozzá, csak letöltöttem mivel ingyenes. Gondoltam, később ránézek, de tegnap úgy adódott, hogy használnom kellett. A városban jártam, mikor eszembe jutott, hogy egy könyvet meg szeretnék még vásárolni. Azonnal előkaptam a telefonomat majd elkezdtem keresni a Libri oldalán, hogy melyik boltjuk van a legközelebb és mikor van nyitva. Ekkor futottam bele ebbe:

Screenshot 2014.01.09 22.22.21  Screenshot 2014.01.09 22.23.06

Nyilván a Librinek nincs mobil felülete, így körülbelül 3 kattintás után zártam be, miután eszembe jutott az Mobil Kisokos. Nem gondoltam volna, hogy alig 2 kattintásból rögtön a helyzetem alapján megmondja, hogy melyik a legközelebbi bolt. Ekkor kezdett el érdekelni ez az app. A segítségével szinte bármit megkereshetsz a közeledben, elég komoly adatbázissal rendelkezik és még akár villanyszerelőre, vagy cipészre is rákereshetsz, vagy akár daruzással kapcsolatban is találsz névjegyet.

Screenshot 2014.01.09 22.10.58 Screenshot 2014.01.09 22.16.50

Tényleg számtalan dologra kereshetünk, külön menüpontban találjuk a legfontosabb dolgokat, és persze akciókkal is találkozhatunk. A Mobil Kisokos talán egyetlen hátránya a dizájn. Ezen úgy érzem, még javítani kell, de úgy gondolom, ez az egyetlen olyan alkalmazás, amiben mindent meg lehet találni egyszerre, és nem kell külön appokat letölteni különböző dolgokhoz.

Az alkalmazás természetesen ingyenes, így bárki kipróbálhatja, szerintem megéri letölteni, mert tényleg bármikor szükségünk lehet rá. Akiknek cégük van, azoknak érdemes regisztrálniuk, mivel így bárkinek segítenek, aki keresgélne, hogy még nagyobb legyen az adatbázis.

[appstore id=”595708114″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Nagyon jo ötlet az egész csak pl: arra, hogy zenebolt egyet adott ki es az is sopronban van.

  2. Nyílt utcán előkapod az iPhone-t? Bátor vagy 🙂 nekem rendesen paranoiám van, hogy meg ne tetszen valaki másnak a telefonom, ha androidos lenne, nem félteném :))))) Ha nagyon muszáj telefont használnom utcán vagy tömegközlekedési eszközön utazom, akkor injább előkapom a céges Nokia 1209-es telefonomat, ami nagyjából 1000 forintot ér, amit nagyjából letojok, ha ellopnak 😀

  3. Vettel egy iPhonet otthonra? LOL 😀

  4. Otthonra, munkába vagy ha éppen távolsági buszon ülök, akkor is tuDjak dolgozni:) Nagyon körbenézek, hogy hol veszem elő 🙂 Az a baj, hogy nagyon figyelemfelhívó az alma logó 🙂

  5. Vegyél rá egy tokot! 🙂

  6. Na igen, ezert lenne jo nagyon egy csuklopant ra, mint az ipod touchnal. Nem ertem miert nem csinaljak meg. Fenykepezogepnel is hasznalom. Kevesebb elejtes, kevesebb kezbol lopas.


Add a Comment