fbpx Skip to content

Ahogy előző évben, úgy idén is megnézzük, mik az érdekességek a CES-en. A CES 2014-es eseménye január 7-10. között kerül megrendezésre Las Vegasban, de már ma is sok kiállító standjánál lehet tájékozódni. Így ez idő alatt folyamatosan újabbnál újabb technikai vívmányokat ismerhettek majd meg.

Elsőként rögtön egy iPhone-nal szinkronizáló fogkefét mutatnák be. Nem tudom pontosan, hogy ki lehet a célközönsége a Kolibree által készített “tudományos” fogkefének, de a CES egyik érdekessége ez a “kiegészítő”.

toothbrush

A fogkefe Bluetooth segítségével kapcsolódik a készülékünkhöz és segítségével mérhetjük a fogmosás idejét, sebességét, illetve azt, hogy helyesen forgatjuk-e és jó irányban van-e a fogkefe. Számos szenzort helyeztek el készülékben, így tényleg láthatjuk, hogy helyesen használjuk-e a fogkefét. 🙂 Az ára nem olcsó, 100-200 dolláron lehet majd kapni, és még mindig kérdéses a célcsoport. Ti vennétek ilyet?

Az OpenWays nevű cég bemutatta az Okidokeys-t, mellyel most már az otthonunkban is vezérelhetjük iPhone-ról a bejárati ajtónkat. A cég egyébként eddig kizárólag cégekkel, hotelekkel foglalkozott, azonban most szeretné meghódítani az családokat is. Az Okidokeys segítségével nem csak iPhone-nal, hanem kártyával vagy egy RFID chippel (lásd mostani csippantós bankkártyák)  is kinyithatjuk a zárakat.

okidokeys

179 dolláros áron lehet majd kapni, de már számos alternatíva létezik erre. Szállítás valamikor 2014 nyarán.

A CES 2014 egyik meglepetése a Parrottól érkezett, mégpedig egy mini ARdrone, valamit egy Robot tank(?) formájában. A kis quadrocopter tulajdonképpen az ARdrone kistestvére. Képes akár automata módban is repülni, és természetesen a védő “szárnyakat” is levehetjük.

parrot_mini_drone_verge-800x532

Specifikációk egyelőre nem hangzottak el, sőt árakat sem tudunk. Valamikor az év végén érkezik, de az alábbi videók alapján már most megrendelném! Nézzétek meg:

A 2013-as CES-es jelent meg a Sphero, most a 2014-esen pedig az Orbotix’s Sphero Robot. Gyorsabb mint a régebbi Sphero, egyedibb, strapabíróbb, és persze hosszabb akkumulátoridővel rendelkezik. Itt is érdemes megnézni a videót, az ára körülbelül 100 dollár körül fog alakulni. Megjelenés szintén idén:

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Én a fogkefét nagyon nagy hülyesegnek tartom, de ez csak az én véleményem. A parrot mini drone szerintem tök jó, de nekem a nagyobb kicsit jobban tetszik 🙂 A sphero robot pedig egyszerüen király 😀

  2. A parrotról mikor tudhatunk neg többet ? :S

  3. A minidrone-on van kamera? Mert én nem nagyon láttam rajta sajnos.

  4. A Sphero tenyleg jonak tunik, az Ar.Drone 2.0-mat nem fogom lecserelni iden. Izgultam, hogy lesz-e 3.0…

  5. az a fogkefe azoknak való, akiknek még azt is a telefonon kell megnéznie, hogy mikor kell elmennie vécére. de mint tudjuk manapság mindent (értsd: MINDENT) el lehet adni, úgyhogy nem kell aggódni, lesz rá vevő. a probléma inkább az, hogy ilyen totál felesleges baromságokra cseszik el a bolygó nyersanyagait.


Add a Comment