FlipControlCenter: szabd testre a Vezérlőközpont ikonjait!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Egy sokak által régóta várt funkciót tesz elérhetővé a frissen megjelent FlipControlCenter: segítségével testre lehet szabni a Vezérlőközpont felső sorában megjelenő ikonokat.

flipcontrolcenter_01

A FlipControlCenter tweak az rpetri.ch/repo című forrást hozzáadva telepíthető. Ugyanakkor a hivatalos Mobile Substrate iOS 7-hez frissített verziójának megjelenése előtt ez a tweak is megbízhatatlanul működik, és iPad esetén elég furán néz ki, mert az ikonok kilógnak oldalt.

Az ikonsoron megjelenő opciókat a Beállítások appban lentre görgetve a FlipControlCenter menüpont alatt találjuk:

flipcontrolcenter_02 flipcontrolcenter_03

Az Active Switches alatt kiválaszthatjuk, hogy mely ikonokat szeretnénk, hogy megjelenjenek, és ezek sorrendjét egyszerű áthúzással tudjuk beállítani. Illetve ugyanígy tudjuk kikapcsolni is, hogy egyáltalán megjelenjenek, ha lehúzzuk őket a DISABLED részbe.

A Suppressed from Lock Screen részben pedig azt tudjuk szabályozni, hogy a lezárt képernyőn megjelenő Vezérlőközpontban melyik ikonok jelenhessenek meg – így például eltüntethetjük, hogy kikapcsolhassák a mobilnetet vagy a Wi-Fi-t.

A Switches Per Page opcióval pedig megadhatjuk, hogy lapozhatóak legyenek-e az ikonok, valamint hogy így akkor egy-egy ellapozott oldalon hány ikon jelenjen meg.

Az alábbi videó röviden bemutatja a tweak működését:

A FlipControlCenter tweak tehát az rpetri.ch/repo című forrást hozzáadva telepíthető, de a Mobile Substrate iOS 7-es frissítéséig ennek a működése sem teljesen stabil.

Magyar felület a FlipControlCenter tweakhez

A használatot megkönnyítendő, a magyar felhasználók számára H2CO3 kollégával lefordítottuk a FlipControlCenter felületét, és elkészítettük hozzá a cydiás csomagot:

flipcontrolcenter_04 flipcontrolcenter_05
flipcontrolcenter_06

Ezt a stable.szifon.com source-ról tudjátok telepíteni, és a FlipControlCenter jelenlegi verziójával működik. Ha frissül a tweak, a nyelvi csomagot is frissítjük majd. Keressétek a Szifon source-on FlipControlCenter magyar UI csomagot.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. De durva! A Rotation ikonra kattintva az iPadem fizikálisan is “átbillenti” az oldalkapcsolót a hangerőgombok mellett… 😉 Má megérte ez az àjóesz hét, no meg a hozzávaló zsélbrék 😀

 2. Hát nekem sem a CCSettings sem a FlipControlCenter nem működik még a beállítás menüpont sem található meg, csak az Activator jelent meg! Ugyan ez a helyzet a BiteSMS 8.0.2 betaval is…
  iPhone 5 – 7.0.4

 3. Próbáld ki hogy ujra rakod, nekem is ugyan ez volt. De most látható a beállításokban is már. 1X felraktam, nem látszott, ujra raktam és most meg látszik

 4. Felraktam a FlipControlCentert. Szintén nem működött (i4), le is töröltem, mindennel amivel települt. De nem ez a nagy baj, hanem azóta a safari nem működik. Betölt majd kilép 2 ms múlva 🙁 Leszedtem minden tweaket, respringeltem, rebootoltam 100x. Itt már csak a restore segíthet?

 5. Sziasztok!

  valakinek ha van valami ötlete arra vagy infója mi a teendő 5s esetén letöltöttem flipcontrolcentert illetve több programot cydiából és semmit nem találok a beállítások menüpont alatt aminek ott kellene lennie. pl asktocall, asktosend, iphonedellyivery. anno 4- alatt beállításoknál mind ott volt és testre szabható volt. most semmilyen programot nem találni a beállítások alatt. illetve sbsetting sem működik nekem megfelelően. Valaki jár ebben a cipőben és talált rá megoldást? Köszi!

 6. Ez sem működik. Nem, nem és nem! Azt nem értem mi értelme van, és miért erőlködöm, pedig már megfogadtam, hogy nem fogok. Ameddig nincs Mobile Substrate addig semmi esély, adhattok bármilyen Source-t (forrást) és bármilyen tweakkeket! Nem tudom honnan származnak ezek a kis “demó” videók sem, de inkább hajlok arra, hogy a hozzászólóknak higgyek, akiknek ahogyan elnézem 98%-ban (!) ugyanúgy nem működik semmi ahogyan nekem sem. Ennyi ember nem hazudik az biztos, (amúgy is miért tennék?!) tehát a maradék 2%-nak meg nem hiszek, ők inkább hazudnak mondjuk azért, mert azt hiszik menők lesznek attól, hogy náluk működik a működhetetlen. Igazából már nem is azért nézek ide fel a szifonra, hogy működő tweakkeket találjak, (azokat bármikor és bárhol megtalálom) hanem azért mert jó hírt várok arról, hogy mondjuk Saurik megcsinálta a Mobile Substrate-ot. Elegem van ebből. Most már megkértem valakit, ha frissül a Mobile Substrate akkor szóljon nekem. Az összes itt megadott Source-t (forrást) is eltávolítottam! Jó éjt.

 7. @kristof1234: Még annyit csak, hogy amit mondasz teljesen értelmetlen. Az a Mobile Substrate élből szar. Ha bemegy a Cydia-ba és rányom a Reinstall-ra, akkor ugyanazt a szart telepíti újra. Ha meg Remove, azaz törli és utána visszatelepíti akkor úgyszintén ugyanaz a sz7ar megy vissza. Sorry a sok szarért, csak elegem van már bő egy hete ebből az egészből. A végén még a szeretett-imádott iPhone-omat is megutálom… Még egyszer jó éjt.

 8. @WOLF09: mondjuk úgy, hogy abból a 2%bol azért valakinek megy… én megprobáltam a CCSetingset meg a FlipControlCentert is és mind2 ment. És most nem felvágásból mondom, hanem azért mert tényleg működnek!
  Az viszont tényleg nem vita tárgya, hogy egy rendes Mobile Substrate-val sokkal könnyebbek lennének a dolgok

 9. @szlaszlo, @applefuns: ahogy a cikkben is írjuk: “Ugyanakkor a hivatalos Mobile Substrate iOS 7-hez frissített verziójának megjelenése előtt ez a tweak is megbízhatatlanul működik”

  @wildorch: iPhone 5s-en minden Mobile Substrate-et igénylő kiegészítő felejtős jelenleg, mert egyelőre egyáltalán nem megy rajta a Mobile Substrate.

  @WOLF09: mi is pont iPhone 4S-en csináltuk meg a tweakhez a magyar UI-t, és ahogy írtam a cikkben, a Mobile Substrate jelenleg megbízhatatlanul működik, a teszt készüléken is többször elhullott a dolog. mindez köszönhető annak, hogy kihagyták saurikot a fejlesztésből. majd javítja. így nem minden esetben, és nyilván nem minden kiegészítővel és azok kapcsolódó csomagjaival hajlandó csak együttműködni, valamint iPhone 5s esetén egyáltalán nem megy. ezen bosszankodhatsz, de ettől nem változik meg semmi. sajnos várni kell.

 10. Mindkettő megy nálam is 4s-en 7.0.4 alatt.
  A flip.. talán testreszabhatóbb, nekem emiatt jobban tetszik. Amit viszont nem találok sajnos, hogy az Activatort régebb el lehetett tüntetni a képernyőről, de most nincs benne ilyen kapcsoló. Valaki meg tudná mondani hogyan kell? Lehet csak én nem találom…

 11. A mada féle problémára a megoldás:

  1. Nyisd meg a Cydiat, valaszd a Manage szekciot, majd a Packages (csomagok)-at.

  2. Töröld az appsync-et ( appsync for ios 7)

  3. Telepítsd az iFile (ha még nem telepítetted)

  4. Nyisd meg az iFile-t és navigálj a /var/mobile/Library/Caches mappába

  5. Töröld a köbetkező 2 fájlt
  a) "com.apple.LaunchServices-054.csstore" (a szám talán más is lehet , de hasonló nevűt keress)
  b) "com.apple.mobile.installation.plist"

  6. Zárd be az iFile-t és indítsd újra az iPhone-t

  7. Bizonyosodj meg róla, hogy az eddig összeomló alkalmazások megnyílnak-e!?

  8. Aki vállalkozó szellemű próbálkozhat appsync-el (másik repobol ajanlott) és újra felteheti

  9. Ha ismét összeomlanak az alkalmazások, ismételjük meg a leírtakat, és utána javasolt hagyni az appsync-et!!!

 12. @WOLF09: Akkor nem tudom, én akárhányhszor rebootolom a telót, folyton az a probléma van mint neked. Ezért bemegyek a cydiába és újratelepítem a mobile substratet utánna respring és semmi baja! Egyébként i5.

 13. @WOLF09 nekem tokeletesen ment, elso telepitesre. Nem hazudok, tenyleg megy, s csodalkozok enis mert valamelyik nap mikor a springboard settinges szar volt, az nem ment, de masnap reggelre egy reboot utan ment:-?? Nm ertem. Masnak a 4S iOS 7.0.4 en nem megy s az enyemen ami ugyancdak egy 4S iOS 7.0.4 el van, megy. Mikor hogy de altalaba megy:-??

 14. @Jadeye: még valami: a magyar ui felrakása előtt volt egy plusz kapcsoló, ami az ui felrakása után már nem látszik. konkrétan az a funkciója hogy ha bekapcsolod akkor a cc felhúzása után mindig az “első oldalt” mutatja. szándékos hogy nem látszik, vagy csak bug?

 15. valaki tud olyan tweaket, ami hozzáad a control centerbe (vagy nc-be) olyan gombot amit ha megnyomok akkor kidob a kezdőlapra, szóval mintha megnyomnám a home gombot, csak ez virtuálisan, nem fizikailag. és ugyanezt a lock gombal is

 16. Nekem mi értelme a control centerek ha jelkodzárat használok es ez a funkoció ki van kapcsolva jelkodzár alatt.
  Ha meg mar megadom a kódot ennyi mozdulattal mar életem a kívánt opciót amire épp szükségem van. 🙂
  Felesleges szvsz.

 17. Egyébként nekem az IOS7 tetszik csak az nem hogy ilyen döcögős i4S-en! Viszont nekem a “FlipControlCenter” magyarítás nem megy fel 🙁

 18. Az normális, hogy a magyarítás felrakása után kettő ugyanolyan flipcontrolcenterem van a beállításokba??? Magyarul megduplázta…

 19. Feltettem a Flip Control Centert és újraindítás után a teló beragadt alma logónál. Dfu-ban kellett restore-t csinálnom CCsettinges nem csinált ilyen hibát.

 20. én újratettem már mindent, de 5s még mindig csak ezt írja: There was an error loalding the preference budle for Active Switches.

  Csak nekem írja ezt? van vagy volt még valakinek ilyen problémája?

 21. @Jadeye: az új verzióban a cc alsó ikonsora is módosítható. sajnos frissítésnél a magyar ui-t leszedi, de gondolom ez a várt működés. (nem akarom verni a tamtamot az ui frissítés miatt, csak gondoltam szólok mi a történés…)

 22. Ha valakit érdekel hogy tudja nagyon jól testre szabni a control centerét annak ajánlom ezt a 2 appot: ccquick és cccontrols! nem akadnak össze, az egyik az alsó sort, a másik a felsőt babrálja, van benne fullos task killer(mindent bezár és adhatsz hozzá kivételt pl.: a zene appot ne zárja be), respring, multitasking, localization ki-be kapcsolás stb.Én nagyon meg vagyok velük elégedve, remélem nektek is beválnak;) Tegnap tettem fel, mindkettő ingyenes! Nem vettem észre hogy lassulna a rendszer tőle iPod touch 5g-n vagyok 7.0.4-en. Hajrá!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!