fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Ugye mindenki emlékszik még a hisztériára, amit az iOS 7 “titkos” beállításai keltettek? Még az első iOS 7 béták idején történt, hogy egy fejlesztő, név szerint Hamza Sood talált egy bizonyos rejtett beállítási panelt a rendszerben.

ios-7-settings-1

Erről akkor egy videót is készített, és a következőket fűzte hozzá Twitteren:

Azt azonban nem árulta el, hogy miképp tudta előcsalogatni a szóban forgó beállításokat. Rajta kívül néhányan még rájöttek, ám senki sem volt hajlandó megosztani a titkot a közösséggel.

A nemrég megjelent iOS 7 jailbreaknek hála most már viszont mindenki számára hozzáférhető ez a lehetőség. Egy egyszerű MobileSubstrate-tweak segítségével a Control Centerhez hozzá lehet adni egy “SpringBoard Settings” gombot, ami megnyitja az eddig rejtett beállítási panelt.

Íme, a telepítés menete:

  1. Adjuk hozzá a Cydiához a http://cydia.myrepospace.com/PWN24K/ és a http://repo.cydiahacks.com repository-kat.
  2. A PWN24K repóból telepítsük a “Bootstrap” nevű csomagot — ez a MobileSubstrate csomag egy speciális, módosított verzióját teszi fel.
  3. A CydiaHacks repóból installáljuk a “Hidden SBSettings for iOS 7” csomagot.
  4. Indítsuk újra a SpringBoardot (“respring”) vagy a készüléket.

Az AppAdvice egy videót is készített a tweak működéséről és telepítéséről (az eredeti cikket itt olvashatjátok):

Fontos megjegyezni, hogy – amint azt az evasi0n 7-ről szóló cikkünkben is olvashattátok – a MobileSubstrate és az evasi0n jailbreak között kompatibilitási problémák állnak fenn, így jelenleg ez a tweak nem működik iPhone 5s készülékeken. A közeljövőben azonban várható egy frissítés, ami ezt is megoldja.

Olvasd el a hozzászólásokat is

56 Comments

  1. Nekem nem mukodik… Ios 7.0.4 iPad Air. Valaki tud segitneni?

  2. @T.Mark: Mivel az iPhone 5s-ben és az iPad Air-ben ugyan az a processzor van, így az iPad Air-nél sem fog működni ez a Tweak míg nem frissítik. De ezt a cikk alján le is írtuk.

  3. Nekem sem megy (iPhone 4 iOS 7.0.4), nekem a CydiaHacks repóban van mindkét csomag. Telepítés utàn semmi vàltozàs.

  4. De a pwn24k repóban nekem nincs a leírt csomag…

  5. Nekem müxik, mindkettő a cydiahacks repoban van i5, ios 7.0.4

  6. Vajon a gyors kapcsolókat ezzel lehet állítani? Melyik legyen kint?

  7. Hiddensetting7-el sem mukodik. Nalam meg a winterboard sem megy…
    Van valami trukk, hogy be lehessen allitani valami temat??

  8. i4-en próbáltam de sajnos egyik módszerrel sem működött :/

  9. Nekem is a CydiaHacks repóban van mindkét csomag. Telepítés utàn semmi vàltozàs. i5 16gb fehér. ios 7.0.4
    A második lehetőség sem működik.
    ???????????????

  10. Ezeket a beállításokat JB nélkül is elő kellene,hogy tudjuk hívni.Nem értem miért nem lehet.

  11. @moljozo:

    Szia,i4-en van sebesség javulás 7.0.4-en a 7.0 óta?Én csak azzal próbáltam,de nagyon lassú volt.Van lehetőség a beállításokban a mozgás csökkentésre?

  12. iPhone 4-en akkor egyáltalán nem működik a tweak? Emiatt kész vagyok jailbreakelni, de ha semmi remény, akkor inkább hozzá sem kezdek.

  13. @jojó-chan : egyenlőre i4en nem működik sajnos

  14. @janiphone913: Köszi a választ! 🙂 Csak egyelőre vagy valószínűleg nem is fog?

  15. @Kable: én észrevehető sebesség növekedést nem tapasztaltam (volt aki igen, lehet csak nekem nem tűnik fel a napi használat során). mozgás csökkentésére pedig van lehetőség.

  16. @Kable: én a 7.04es rendszert csak a jailbreak végett használom mert a 7.1 béta 1-et csak frissítéssel tudom feltenni és hát a jailbreak így nemműködik, a 7.04es i4-en nagyon lassú 7.1b1 màr tűrhető, de a 7.1 final verziótól várom a megváltást 🙂

  17. @moljozo:
    Na arra kíváncsi leszek én is.

  18. Két percre sikerült előcsalogatnom iPhone 4-en is! Aztán kellett valami miatt egy respring, és már nem működik…

  19. Nekem sem mukodik 1ik megoldassal sem!!:-( ha valaki tud segitsen!!

  20. Gyerekek, perszer, hogy nem működik! Ugyanis a Mobile Substrate még mindig szar! Ameddig erre nem jön frissítés, addig gyakorlatilag alig akad a világon 3 tweak ami működik. Én is tudnék ide másolni, linkelni egy csomó tweakket melyek elvileg működnek, sőt, YouTube-on meg is lehet nézni őket müködés közben, de nem tudom az hogyan lehetséges, mert sem nekem, sem még vagy 100 millió embernek nem működnek. Márpedig ennyi ember nem lehet hülye. Lesz még egy egész rakás frissítés míg minden működni fok, ilyen szempontból most ez a jailbreak egy fos volt! Amikor megjelent még annyira sem működött mint most. Ezt meg ma írták:

    “…Az evasion 7 1.0.1-es verziója semmi más változást nem tartalmaz, így a Mobile Substrate és az iPad 2 esetén tapasztalható hibák miatt hamarosan várható majd a következő frissítés…”

    Szóval én már rá se figyelek, ami nekem kellet nagyon, az működik szerencsére, a többi meg majd később fog csak sajnos.

  21. Felraktam i5-re. Hol találom meg ezeket a rejtett cuccokat? A felhúzós menüben kéne lennie? Vagy hol?

  22. I4s 7.0.4 újraindítás után eltűnik.

  23. @Mazo: Akkor te még szerencsés vagy, mert nekem meg sem jelenik. 😛 😀

  24. na, most h van JB jönnek sorba ezek a gagyi elcseszések… ÁÁÁÁÁÁ

  25. VIGYÁZAT! KAMU!!! NEM működik!!!!! Ne tegyétek fel!!!

  26. @Motyon: te mégis miről beszélsz? elolvastad a cikket egyáltalán?

  27. Ezért aztán tényleg felesleges ez a jailbreakes kiegészítő, csak elárulják már végre ezek a k gök hogy hogyan kell előhozni, nem értem azt se hogy mért egyszerűbb csinálni egy jb-es modot, minthogy rájönni hogyan lehet előcsalno ezt a panelt..

  28. Ja, amúgy nagyon jó ez a cikk mert még sehol se olvastam erről, és érdekes dolog lenne. 🙂

  29. Amúgy az iPades gesztusokat ios7-el is belehet kapcsolni plist módosítással jb nélkül? Ezzel is belehet?

  30. Miért kell egy ilyen dologhoz jb?! Alap dolog kellene hogy legyen… Csak tudnám kinek fájna ha megjelenne az iOS beállítások között?

  31. Nekem i4-em van és a leírtak szerint raktam fel!Teljesen jól működik újraindítás után is.

  32. @admin: A cikk alján lévő fontos megjegyzést, ha szabad kiegészíteném még annyival, hogy “jelenleg ez a tweak” nem csak iPhone 5S-ön nem működik, hanem például 4S-en sem. 🙂 Más készülékekről nem tudok nyilatkozni, de elég elolvasni a hozzászólásokat… Szerintem ez a jaibreak eddig minden idők legelcseszettebb jailbreakje. Egyszerűen kár volt kiadni így ebben az állapotban. Az legelején gyakorlatilag semmire sem nem volt jó. Aztán jött a vita, hogy kinek mire kell? Volt aki az appsync-et hiányolta. Az nagy nehezen meglett. Most meg Mobile Substrate frissítést várunk azok, akik tweakkeket szeretnénk. Lesz. De aztán majd az is processzor függvénye lesz, hogy kinek A.Hányas processzora van…? Röhej. Amikor az első jailbreaket csináltam 5.0.1.-en minden benne volt. Aztán legközelebb az 5.1.1-et, és abban is minden benne volt, max annyit csináltam, hogy 2-3 Source-t hozzáadtam. Hallottam róla, hogy a hatos rendszer JB-el is voltak gondok, de arrol én lemaradtam. Most a hetes körül minden esetre hatalmas a zűr. És azt mondom, több gondot és izgalmat hozott mint örömöt. Inkább csinálták volna még vagy 1-2 hónapig, és lett volna jó és használható…

    Bocsi a hosszú irományért. :$

  33. nekem 4S-es tökéletesen működik, még jópár respring után is

  34. @ Jadeye nemcsak hogy elolvastam, de még ki is próbáltam, kb 5x. Volt hogy az egyiket tettem fel előbb, volt hogy a másikat. Mint említettem, NEM MŰKÖDIK.

  35. @Motyon: ha elolvastad a cikket, azt is láthatod, hogy ha nem működik, miért nem működik. de ettől még nem kamu, csak nem érted, miért nem működik.

  36. Én a PWN24K-ból raktam fel a Bootstrap-et, a cydiahacks-ből a hiddenSettingset, majd az everythingapplespro repóból az iphone4parallax csomagot, minden tökéletesen működik. (blur és parallax is)
    Nem tapasztaltam lassulást a bekapcsolásuk után. (i4 iOS 7.0.4)

  37. @jakabadam: de ahhoz megfelelő méretű háttérkép is kell nem?

  38. @WOLF09: azt azért kifelejted, hogy az 5-ös rendszer előtt ott volt még egy rahedli másik, amelyek nagyjából hasonló alapokon nyugodtak, persze, hogy ha csak fejlesztgetni kell, akkor minden sokkal gördülékenyebb. most kiadták ezt az új jb-et, az ÚJ ios 7-hez, ami amúgy is még csak gyerekcipőben jár, adva van a lehetőség a fejlesztőknek, akik a tweakeket készítik, hogy frissítsenek, fejlesszenek. szerinted ha várnak vele, és fél év után adják ki, mivel lett volna más? nincs mobile substrate, mert kihagyták saurikot, majd lesz. nem hogy örülnél, hogy minél hamarabb kinn van, és ezáltal hamarabb lesz kész mindenki. én már ios 3 óta jailbreakelgetek, és azért kezdetben sem volt minden tejfölig fenék.

  39. a bigboss repoban hiddensettings7 újraindítás után nekem eltűnik i5, 7.0.4

  40. @Kable: 7.0.4 érezhetően szebben, gyorsabban működik iPhone 4-en, de szerintem is a 7.1 lesz a nagy javulás. 🙂 Csodát persze nem fog tenni, nem lesz iPhone 5/5S szintű a gyorsaság, de bőven ad még egy kis plusz életet ennek az öreg harcosnak, ami szerintem nagyon nagy szó. Nekem is van olyan ismerősöm, aki a 2014-es iPhone megjelenéséig még “eldöcög” i4-gyel, ebből látszik, hogy mennyire jó vétel volt akkoriban az i4. 🙂

    Az iOS 7 egyébként szvsz egyre jobb és jobb lesz. Persze még mindig van mit javítani (pl. a zenelejátszó), de látszik, hogy figyel a felhasználókra az Apple, és én most már pl. éppen attól kapnék sírógörcsöt, ha vissza kéne térni iOS 6-ra. 😀

  41. akinek elünik, az a http://parrotgeek.net/repo -ból tegye fel a mobile substrate fix-et. saurik által elismert, tesztelt

  42. @Mazo: A7-es procinál elvileg nem jó

  43. Sziasztok! A leírtak szerint, nekem tökéletesen működik! evasi0n 1.0.1-el jb-ztem “szüz” 7.0.4-re iPhone 4S-n.

  44. Nehany oraja meg nem ment, hiaba csinaltam ugy, ahogy levan irva. Reggel pedig nezem h megjelent egy reboot ikon meg egy respring ikon. Eloszor respringeltem, semmi, utanna kivancsisagbol reboot, s lass csodat megy! i4s 7.0.4

  45. Nekem is mukodik i4-en elso probalkozasra..Csak nem jottem ra,mi ertelme van:)Nem tudok appokat felrakni itunes-bol,mert csak az ikon jelenik meg es egy telepites felirat,amikor lehuzom a geprol.
    Nekem a winterboard hianyzik nagyon,mert az also ikonsavot mar szivem szerint eltuntetnem valahogy.Nagyon cuki,hogy alkalmazkodik a hatterkephez,de en szeretnem,ha teljesen atlatszova tudnam tenni.Valakinek erre nincs otlete?

  46. @punkass: “nem, hogy örülnék…” Mégis minek? Persze, tudom, hogy nem mindig fenékig tejföl. Azt is tudom, hogy nem mindig ilyen egy klikkes JB-k voltak. Az első JB-m mint írtam 5.0.1 volt. (Absinthe) De azt nem írtam, hogy utána (nem magamnak) csináltam például 3GS-eket pár ismerősnek, barátnak. Ott bizony nem egy klikkes JB volt, nem írom le a műveletet mert ha olyan profi vagy akkor nyilván ismered az eljárást. És azt is tudod, hogy elég időigényes is volt, el lehetett szöszölni vele. De nálam mindig jó lett, ez esetben is a végén max. 2-3 hasznos Source-t adtam hozzá és kész.
    Természetesen örülök, abban az értelemben, hogy nagyon sokat vártam ezt a JB-t. Csak egyszerűen sokkal nagyobb lett volna az öröm, ha minden működik. (vagy oké, majdnem minden) De mint írtam az elején semmi, szó szerint semmi nem működött. Olyan szinten nem, hogy elsőre tökre azt hittem valamit rosszul csináltam… pipa voltam magamra, hogy sikerült elrontanom az egy klikkes JB-t. 😀 Csak akkor vettem észre, hogy nem rontottam el semmit amikor sorra jelentek meg a hozzászólások. Tudom, a hetes rendszer teljesen új, teli van olyan dolgokkal amik egyik elődjében sem léteztek. De mint magad is írod kihagyták Saurikot az egészből, ezért nem működik. Ez is már csak egy szemét üzletpolitika, semmi más. Olyant is olvastam, hogy Saurik is csak a Twitterről értesült az új JB-röl. Pont ő, aki a Cydia megalkotója és atyja. Kihagyták, mert az evasi0n hat számjegyes összegben (dollár) egyezett meg talán a kínaiakkal. Mindeközben persze a felhasználóktól is gyűjtötték az adományokat, amit utólag meg is köszöntek nagyon szépen. Igaz, én nem támogattam egy centtel sem, de nem csoda, hogy akik támogatták azok fel vannak háborodva. És szegény Sauriknak is, ami az ő része most az egészet utólag kell megcsinálni. Ez valahol szemétség.

  47. nincs erről valami magyar leírás?

  48. @jacko: dehogynem: épp a fenti cikk az. ha az alapján nem megy, inkább ne jailbreakelj.

  49. Hello. Ha valaki érdekelne BigBoss repoban checkolja a CCSettings tweaket. IOS 7 control centert egészíti ki. Szerintem minden benne van ami kell.

  50. @Jadeye:

    de nem úgy……………….. működik rendesen a menü, csak felét nem értem, hogy mit állit át, a működéséről kellene valami leiras…

  51. @jacko: ha nem érted, mit állít át, akkor ne állítsd át. jelenleg nincs róla még angol nyelvű leírás sem.

  52. Iphone 5 müködik!!!!

  53. Szuper ez a tweak? (progi?). Viszont szuper lenne hozzà magyarítàs, hogy ne okozzunk kàrt a téves àllítgatàsokkal!


Add a Comment