fbpx Skip to content

A napokban leállt a méltán híres Parkolás alkalmazás, és ezzel kapcsolatban többet is kerestetek minket. Természetesen felvettük a kapcsolatot Lovas Endrével a fejlesztővel, hogy kiderüljön mi áll a háttérben:

parkolas

Az alkalmazást már egy hónapja kivettük a Store-ból, azért, hogy ne húzzuk le az embereket pénzzel fölöslegesen. A mostani verzió már tarthatatlan volt, mert egyre több panasz érkezett egyes térképhibákra. Hiába javítottuk, azokat nem tudtuk a szoftver jelenlegi verzióihoz megbízhatóan eljuttatni, volt aki megkapta és volt, aki nem. Ráadásul az Apple egy sima frissítést nem hagy már jóvá, mert itt a szeretett iOS 7.

Döntést kellett hozzak: januári, várható változásokkal kiadjunk egy jó minőségű frissítést, vagy tovább folytassuk ebben a –véleményem szerint nem vállalható– formában. Biztos, hogy most pár felhasználónk kicsit bosszús, mert egy hétig nem tudja használni a programot, de ez volt a legjobb időpont a kivételre. Az ünnepek alatt nincs mobilfizetés, ráadásul kevesebbet is mozognak az emberek. Ne dramatizáljunk, hét nap leállás van, több mint három év non-stop szolgáltatás után.

Az új verzió majdnem kész. Új felülettel, új ikonnal, gyorsabb működéssel – és persze elhelyeztük benne az új hibákat is. 🙂 Várhatóan még idén, de legkésőbb január elején megjelenik, természetesen ingyenes frissítés formájában. Változás lesz, hogy a térképfrissítés előfizetéses lesz. Várhatóan 0,79 €/év. Ettől azt várjuk, hogy anyagilag biztosíthassuk a rendszeresebb frissítést. Szintén új elem lesz a közösségi szerkeszthetőség. Utóbbival iPadesek előnyben!

Addig is türelmet kérek mindenkitől. Januárban itt leszünk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. thx az infót mert nem értettem mi a probléma

  2. ” Az ünnepek alatt nincs mobilfizetés, ráadásul kevesebbet is mozognak az emberek” Kevesebbet mozognak? Egy darab parkolóhely sincs az egész városban, mert mindenki vásárol!!! Hol élnek ezek?

  3. @szala: Gondolom a 2 ünnep közötti részre gondolt, akkor valóban kevesebben mozognak, és még kevesebben vásárolnak. 🙂

  4. Kicsit off: azt tudja esetleg valaki, az App Store-ban miért nem tudok appot vásárolni? iTunes problémára hivatkozik…

  5. @admin: Lehet, hogy arra gondolt, csak sajnos ezen a héten sem működik már a program. 🙂

  6. Nagyon hasznos app, örülök, hogy érkezik a frissítés, csak így tovább, hajrá!

  7. Hölgyeim és Uraim!
    Itt a fejlesztő beszél. Visszajön az app, kérem, hogy senki se izguljon, higgyétek el, hogy én sem örülök a dolognak.
    @szala: jogos, ünnep előtt valóban így van, sokat mozognak. Emberek figyelmetlenebbek, térképhibát többször szívják, nem lesz idejük postára menni büntetést befizetni stb stb. Ünnep után alkoholmámorban meg sem mozdulnak január 5-ig. 🙂

  8. Arra lennék kíváncsi, hogy ha én egyszer megvásároltam az appot (piros ikon), akkor most kapok térkép frissítést vagy vásárolhatom újra?

  9. Kapsz frissítést egész 2014-ben. 2015-ben 0,79, vagy használod a régi térképet majd.

  10. remélhetem, hogy fut majd ios6-on is ?
    mert ha csak 7-esen fut akkor buktam a progit mert i4-en én nem akarok frissíteni

  11. Remélheted, de megígérni még nem tudom. Egyelőre nem látjuk akadályát.

  12. Tulajdonképpen nyár óta használhatatlan, mivel bővültek az övezetek, és olyan helyeket is díjmentesnek jelölt, amelyek nem azok. A program február óta nem frissült, és a térkép sem. Akkor miről beszélünk? Eddig sem volt frissítés, hiába volt fizetős a program. Az előző frissítésre is sokat kellett várni.
    Ezek szerint (ha egyáltalán elkészül 2014-ben) akkor talán lesz egy térképfrissítés, és imádkozhatunk, hogy ne változzanak a körzetek. Aztán jövőre ismét fizethetünk, már amennyiben egyáltalán készül újabb frissítés. Mert a régi térképet használni ugyanúgy nem lehet majd, mint most, pedig az ki volt fizetve.
    Szomorú vagyok, hogy ennyire elromlott ennek a programnak a supportja, pedig biztatóan indult.

  13. Ja, és a cikkeb 7 nap leállást emleget Lovas Endre, ráadásul elég furcsán:
    “Ne dramatizáljunk, hét nap leállás van, több mint három év non-stop szolgáltatás után.”
    A cikk december 18-án íródott, és azt emlegeti benne, hogy az év végén nem kell fizetni. Ez, akárhogy számolom, nem kicsivel több, mint hét nap. És (természetesen) nem készült el év végére. Ki tudja, mikor készül el.
    Talán egy kicsit vissza lehetne venni a kioktatásból. Az emberek fizettek valamiért, ami most nem működik. És nem 7 napig, hanem már eddig is 16 napja. És a cikk írásakor is már pár napja nem működött.
    Mellesleg a twitteren (https://twitter.com/mobilparkolas) látható, hogy eddig milyen “gyorsan” és “zökkenőmentesen” zajlottak a frissítések.

  14. Már legalább 22 napja nem használható a Parkolás. Azt hiszem, nem is nagyon számíthatunk rá, hogy egyhamar lesz. Kár, hogy egyáltalán nincs erre a feladatra semmilyen megoldás.
    Annyira magyar ez az egész! Elindul valami, biztatóan. Aztán egyre romlik, egy idő múlva már szóba se állnak a fizető ügyfelekkel. Nem ők az egyetlenek. Ugyanígy bánik a magyar ügyfelekkel a többi, hirtelen sikeressé vált magyar informatikai cég is.

  15. @vjan: Épp tegnap beszéltem a fejlesztővel, már kapjuk a béta alkalmazásokat tesztelni, bizony csúszni fog, de nem állt le. Igyekszik amennyire csak tud.

  16. @admin: ha még olvassa valaki, megjegyezném, hogy valami tájékoztatás nem ártana.

    Részemről elfogadtam, hogy a Parkolás ennyi volt, azért rákerestem, akkor találtam ezt a témát.

    Az elvesztett ügyfeleket nehéz ám visszaszerezni.

  17. lassan január vége van és még mindig semmi addig azért baromira jó lett volt használni a régit hamár fizettem érte ez azért elég vicces szerintem nem ehhez vagyunk hozzá szokva

  18. @szorian: @Kukipapa (r): A fejlesztő és én is folyamatosan olvasom, jelenlegi tesztelem az appot, igyekszünk.

  19. @admin: köszi


Add a Comment