fbpx Skip to content

Nem sűrűn szoktam nyomtatni, így eddig sosem próbáltam az Apple AirPrint szolgáltatását. Már régóta elérhető az iOS rendszerben az a funkció, mellyel könnyedén nyomtathatunk akár az iPhone-ról, vagy iPadről is. Ehhez egy, az AirPrint szolgáltatást támogató nyomtatóra van csak szükségünk, és persze vezeték nélküli hálózatra, azaz Wi-Fi-re.

1

Múlt héten vettük észre, hogy az Apple Online Store-ban meglehetősen olcsón kapható a HP Photosmart 5520 e-ALL-in-One nyomtató, mely többek között az AirPrint szolgáltatást is ismeri. Most ezt a multifunkciós nyomtatót 32.299Ft helyett csupán 7.299Ft-ért lehet megvásárolni, természetesen ameddig a készlet tart. Már nem akciós! Ennyi pénzért nyilván belevágtunk, illetve amiatt is, mert az AirPrintről még nem született itt a blogon cikk, ezért gondoltam, ezt is kipróbálom. Az, hogy miért kerül ennyibe, fogalmam sincs, nyilván egy kifutó termékről beszélünk, és a tintapatron is körülbelül annyiba kerül, mint maga a nyomtató, de az Apple úgy gondolja, most ennyiért megvásárolható.

IMG_9880

Tehát, a HP Photosmart 5520 támogatja az AirPrintet. Ehhez nem kell semmilyen szoftver, csupán hogy ugyanazon a Wi-Fi kapcsolaton legyen mind az iPhone, mind a nyomtató. Miután a nyomtatón beállítottuk a Wi-Fi-t, az iOS azonnal érzékeli a készüléket és már csak a nyomtatásra kell nyomni. Semmilyen külső alkalmazásra, vagy illesztőprogramra nincs szükségünk, aki felcsatlakozik vezeték nélküli hálózatunkra, rögtön nyomtathat képeket, vagy bármilyen dokumentumot. A nyomtatóhoz ajándékba kaptam 5db fotópapírt is, így rögtön kipróbáltam. A nyomtatás maximum 3 lépésből áll. Elsőként kiválasztjuk a képet vagy képeket, majd pedig a nyomtatás opciót végül pedig a nyomtatót. Semmi egyebet nem kell állítani, automatikusan méretezi a képeket és nyomtatja.

IMG_9882

Természetesen, ha egy alkalmazás (mint például a Dropbox) támogatja a vezeték nélküli nyomtatást, akkor abból is könnyedén nyomtathatunk Excel fájlokat vagy egyéb dokumentumokat. De ugyanígy akár egy szerződést is, amit email csatolmányként kaptunk meg, és ehhez a számítógépet sem kell elővennünk.

nyomtatas

A HP Photosmart 5520 természetesen megannyi más dologra is alkalmas, mivel e-ALL-in-One nyomtató. Képes fénymásolni, szkennelni, színesben nyomtatni, és persze elérhető bármilyen számítógépről, eszközről akár vezeték nélkül is.

Összességében egy remek fogás, főleg ennyi pénzért, de azt kalkuláljuk bele, hogy ezekben az eszközökben a tintapatron csak úgynevezett “próbapatron”, maximum 30%-át tudja nyújtani egy teljes patron kapacitásának.

Amennyiben megtetszett, a készlet erejéig itt vásárolhatod meg: HP Photosmart 5520 e-All-in-One vezeték nélküli nyomtató

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Óvatosan. Egy másik oldalon épp megy a kutyapicsázás, mert mindenki egyszerre akar venni ilyen nyomtatót. Szerintem már kifogyott.

    Én már egy hónapja lecsaptam egyre és nagyon tetszik. Azóta iPadről megy a nyomtatás egy mozdulattal 🙂

  2. “32.299Ft helyett csupán 7.299Ft-ért”
    link?

  3. 5510-em volt 1 évig kb..mindenféle bajom volt vele sajnos:/ nemtudom h az 5520 miben változott. De az biztos h nagyon sűrűn kellett tintát cserélni, így meg is untam és beruháztam egy Epson külsőtintatartályos gépre (L355) aminek elég borsos volt az ára de tekintve h kb másfél évig elég a 70 ml-es a tinta és ugyanannyiba is kerül mint a kb 5 ml-es patron így szerintem aki sokat nyomtat vegyen lézerest vagy ilyen külső tartályosat. De ettől függetlenül ennek a HP-nak must have az ára! 🙂

  4. Ma megírta az Appleblog, majd most a Szifon is. Már nincs kedvezmény a nyomtatóra.
    🙁

  5. De kár, tényleg nincs kedvezmény már!

  6. Fenébe. Most akartam WiFi-s nyomtatót venni. De jó lett volna ennyiért…. 🙁

  7. @Józsi: ott van a cikk legutolsó mondata – bár már mindegy: “Amennyiben megtetszett, a készlet erejéig itt vásárolhatod meg: HP Photosmart 5520 e-All-in-One vezeték nélküli nyomtató”

  8. az előbb még 7700 volt, no gondoltam veszek egyet!
    következő lépésben megnézem és hopp már 32 000 lett…
    🙁

  9. Akkor én még szerencsés voltam nekem még engedte a rendelést most már azt se lehet :D.Remélem meg is jön a megadott áron mert az email megjött hogy feldolgozás alatt a rendelés 😀

  10. En is kivancsi leszek, mert meg en is tudtam rendelni, mail is visszajott! Remelem nem dobjak vissza a rendelest:)

  11. Mi barátnőmmel pár hete csaptunk le rá, és azt kell mondjam, hogy korrekt kis gép, szóval jól jártok vele 😀 ennyiért meg aztán…. Én is féltem, hogy csak elírás, és visszadobja, de rendben megjöttek 🙂 (esetleg aki nagyon szeretne ilyet, megveheti az enyémet valami köztes áron :DD (ez még nem volt használva))

  12. Nekünk egy régi Samsung lézernyomtatónk van (ami LANkábelen csatlakozik a hálózatra). Szerettem volna air printtel nyomtatni, de sajnos nem támogatja ezt a protokollt. Sokat googliztam mire rátaláltam a samsung mobile print alkalmazásra, amivel majdnem ugyan olyan egyszerűen lehet nyomtatni, mint az air printtel. Ha hálózati nyomtatóka van az embernek, akkor érdemes utánanézni ennek az opciónakbis, hiszen roppant kényelmes!

  13. Nekem egy HP LaserJet 1000-esem (csak USB csatija van)van, elvileg CSAK Windows alapon megy, mégis csodásan megy Mavericks alatt is egy kis heggesztés után. A nyomtatómegosztást azonban már nem szereti. DE! BUT! ABER ! Több iOS alapú nyomtató programot próbáltam már, és ez még ezzel a nagyon régi, (elvileg) Win only nyomtatóval is megy. Ja, és iOS (Win) alá semmit nem kell telepíteni és nagyon jól dolgozik: https://itunes.apple.com/hu/app/printer-pro-for-iphone-wirelessly/id410011612?mt=8

  14. ui.: én is szeretnék majd egyszer AP-s nyomtatót, ezt arra írtam, akinek nincs még ilyen.

  15. ba@a meg én is igy jártam 7000kosárba tovább s már 32000. a jo b…..


Add a Comment