fbpx Skip to content

Ezúttal a Leitz Complete termékcsalád egy nagyon hasznos termékét szeretném bemutatni, mely még a régi, 30 tűs Dock csatlakozós eszközzel rendelkező tulajoknak lehet nagyon hasznos. Ez a termék pedig nem más, mint egy külső akksi, ami egyben dokkoló is.

leitzdokk7

Remek kis szerkezetről van szó, ami igen könnyű és kicsi ahhoz, hogy ne legyen macerás a cipelése akár nap, mint nap, ahhoz, hogy az iPhone-unk biztosan ne merüljön le napközben. A szerkentyűben egy 2000 mAh-ás akkumulátor van, ami biztosítani tudja a telefon egyszeri teljes feltöltését. Ez szerintem pont elég, hiszen este úgyis mind a telefont, mind a külső akksit is tudjuk tölteni, és ott már nagy gond van, aki egy nap alatt kétszer is képes teljesen lemeríteni a telefonját.

leitzdokk5

Nekem a 4s-emben kiszürkült a Wi-Fi és ezzel együtt irgalmatlanul merült: 8-10 óra készenlét alatt képes volt nagyjából 50%-ot merülni és ez csak a készenléti állapot volt, használat közben ez sokkal durvábban mutatkozott, így nekem muszáj volt napközben akár kétszer is tölteni. Szerencsére nálam volt mindig ez a kis töltő, így sosem merült le a készülékem. Amint már feljebb írtam, ez nem csak egy egyszerű külső akksi, hanem egy dokkoló is egyben, így a telefon töltéséhez még kábelre sincs szükségünk.

leitzdokk8

A dock csatlakozó nagyon ügyesen van beépítve, ugyanis csak egy kis lapkát kell kihajtani és a csatlakozó máris elérhető. Két állásba lehet kihajtani ez a lapkát, az egyik asztalon való töltésre/szinkronizációra alkalmas, a másik állás pedig arra, hogy a dokkoló hátulján található USB-port segítségével hálózati töltővel tudjuk a dokkoló akksiját és a telefont is tölteni.

leitzdokk6

A készülék egyik oldalán található egy mikro USB bemenet, így ezen keresztül tudjuk a számítógépünkhöz csatlakoztatni. Gépre csatlakoztatással nem csak az akksiját tudjuk tölteni, hanem a rácsatlakoztatott iPhone-t szinkronizálni is tudjuk iTunes-szal, illetve a telefon is töltődik eközben. A másik oldalon található egy három LED-es töltöttségi szintjelző, illetve egy gomb, amivel be tudjuk kapcsolni, hogy töltse a telefont. A dokkoló alján a Leitz Complete termékcsalád amolyan védjegye, a zöld gumicsík található, ami a tapadást biztosítja.

leitzdokk4 leitzdokk1

Méreteit tekintve (59 x 102 x 16 mm) kicsit vastagabb, de alacsonyabb, mint egy 4s, szóval simán elfér akár nadrágzsebben is. Szerintem egy nagyon jó kis termék, amire biztosan számíthatunk, ha napközben szükségünk van egy kis töltésre és nem akarunk/tudunk egy autós méretű külső akksit cipelni magunkkal. 🙂

A csomag a dokkolón/akksin kívül tartalmaz még egy 40 cm-es micro USB kábelt is. A SzifonStore-ban tudjátok megvásárolni a Leitz termékek esetén már megszokott fényes fehér és matt fekete színekben.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. lightning?

  2. @Józsi: nem, hanem 30 tűs, de ez le is van írva. vagy az lenne a kérdés, hogy ilyesmiből van-e lightning csatlakozós?

  3. “A csomag a dokkolón/akksin kívül tartalmaz még egy 40 mm-es micro USB kábelt is.” az gondolom 40 cm akar lenni

  4. @peti1995: de, köszi, javítva. 🙂

  5. A storeban is mm a mértékegység. 🙂


Add a Comment