fbpx Skip to content

Már nincs egy hónap sem hátra karácsonyig, az emberek túlnyomó része már az ajándékvásárláson töri a fejét. Tapasztalatból tudjuk, hogy nagyon sok ember kér, és nagyon sok ember vásárol is Apple termékeket az ünnepek előtt (majd pedig utána). Megpróbáljuk összefoglalni, hogy mik a lehetőségeitek a nálunk kapható termékeknél.

Az iPad

DSC_0195

Ez talán a legegyszerűbb kategória. Egy iPaddel általában semmi más gond nincs, minthogy leesik, és érintőt kell cserélni. Bármelyik generációt is válasszátok, ha nem törött, szakszerűtlenül javított példányt vásároltok, nem lesz vele gondotok. Érdemes már a Retina kijelzős modellekben gondolkodni (iPad 3-tól felfelé), ég és föld a különbség a nem Retina kijelzősökhöz viszonyítva. Szerencsére nem kell a 9,7”-nél maradnotok, az iPad mini, és iPad mini Retina is tökéletes kis gép a maga 7,9”-es képernyőátmérőjével. Kicsit ugyan kisebb, viszont sokkal könnyebb, tényleg elfér mindenhol, egész nap nálad lehet.

Akinek a méret, a hordozhatóság a fontos, a mininél maradjon, alternatív esetben válaszhatja a legújabb iPad Airt. Vékony, könnyű, valamivel kisebb is a készülékház. Az iSamurai-ban iPad 2-t már 74.900Ft-tól, iPad 3-at 89.900Ft-tól, iPad 4-et 104.900Ft-tól, iPad Airt pedig 147.900Ft-tól kapsz. Bővebben kattints ide.

Az iPhone

DSC_0190

Hacsak nem vagy mazochista, az iPhone 3G-t, és 3GS-t felejtsd is el, sajnos manapság már nagyon lassú készülékek, de még az iPhone 4 is az, de az ellenben már nagyon olcsó. Érdemes inkább iPhone 4s-ben és attól felfelé gondolkozni. Sajnos az iPhone 4-en, akárki akármit mond, nem az igazi jelenleg az iOS 7-es rendszer. Lassúcska, akadoznak az animációk, nem hozza azt az érzést, amit anno az iOS 6 adott. A nyerő készülék véleményünk szerint jelenleg az iPhone 5, annak ellenére, hogy az Apple kivezette a piacról. Az iPhone 5s kissé még talán túl drága, emiatt kevesebb ember engedheti meg magának, ugyanakkor remek, gyönyörű készülék. Az iPhone 5c lényegében egy iPhone 5 hardveresen, viszont megragadó színeivel, nagyon-nagyon kellemes fogásával, és mostmár egyre csökkenő árával sok vásárlót gyűjthet be. iPhone 4-et nálunk 84.900Ft-tól kaphatsz (új, Telekomos vagy Vodafone-os, 1 év garanciával), iPhone 4s-ek 104.900Ft-tól vannak, iPhone 5-öt úgy 129.900Ft-tól találsz, az iPhone 5s-ért pedig 219.900Ft-ot kell fizetned, ha minket választasz. Bővebben kattints ide.

DSC_0192

Fontos, hogy szolgáltatófüggő készüléket csak biztos forrásból vásárolj! Rendkívül sok az olyan telefon, mely letiltásra kerül a számlák be nem fizetése miatt. Mi az összes készülékünkre letiltás elleni garanciát vállalunk.

A MacBook, iMac

DSC_0196

Na ezekből van ám igazán választék. A legnagyobb kérdés az szokott lenni, hogy MacBook Pro-t, vagy MacBook Airt vásároljon a kedves vevő. Pro-kontra lehet felhozni érveket, van, akinek fontos még a DVD meghajtó, és a későbbi bővíthetőség (vagy a Retina kijelző) megléte, van, akinél a hordozhatóság, a vékonyság, könnyebbség dominál. A következő döntési szempont pedig a méret lesz. Az Air termékcsalád 11 és 13”-os képernyőátmérővel kapható, a 11-esek nagyjából 1kg tömegűek, bárhol elférnek. A 13”-osak kicsit erősebbek, gyorsabbak, általában őket keresik jobban. A MacBook Pro-ból jelenleg 13 és 15”-os gépeink vannak Retina és nem Retina kijelzővel. Utóbbiak ugyan drágábbak (és DVD meghajtó sincs már bennük), viszont az a képernyő kárpótol mindenért. Hihetetlenül éles, élmény elé ülni, legyen szó munkáról, vagy bármi másról. Az áruk is folyamatosan csökken, az újabb modellek 350.000Ft környékén már elérhetőek. MacBook Airek már 174.900Ft-tól kaphatóak nálunk, MacBook Pro-ink pedig 179.900Ft-tól vannak (még a Core 2 Duo-s modellek). Bővebben kattints ide.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Szövegben van hogy az iphone4 gyen nem olyan gyors meg jo az ios7-egyetértek de ki mondta h frissítsunk ios 7 re?

  2. Szerintem az azért erős túlzás hogy a 3g és a 3gs manapság magyon lassú! Nekem iphone 3gs-em van és megvagyok vele elégedve az ios6-al.!

  3. A T-nél egy hónap alatt 75ezerről 110ezerre ugrott az 5S ára (ugyanabban a konstrukcióban)! Kicsit durva?

  4. Ezt a lassú i4-et az iOS 7-el én sem értem 🙂 Persze, hatásban 4S-től felfelé más…de én akadást és lassulást igen ritkán veszek èszre, pedig van körülöttem 4 bőven 🙂

  5. Azért a 4 tényleg akad..legalábbis Nálam akadt azért.Imádtam nagyon de be kell ismerni h az ios6 a patika rajta..Persze frissitettem
    Mar a beta1et kiprobaltam akkor vártam a 7est iost nembantam meg h felraktam de megfogta a telot nagyon..Azert 4Sen erezhetoen jobban fut.. Az 5ön amire beruhaztam.Huhuu..Imádom!!:)

  6. En JB-t varok karacsonyra

  7. @sattihun: Igen, a 3GS a mai napig egy jó kütyü, szerencsére arra nem erőltették az ios7-et. Az Iphone 4-emmel hasonlóan érzek, mint anno a 3-mal és az ios4-gyel. A naptár és egyebek elcseszéséről nem is beszélve… Reméljük az ígért ios7.1 végre megoldja. A legjobb volna a visszalépés lehetősége ios6-ra. Viszont egy 3G már nem pálya manapság.

  8. 3Gs még jó szolgálatot tesz a hajón. Gyakorlatilag az irodát a zsebemben hordom, és nem érdekel hogy megsérül. Ráadásul a felhőben az adatok jórésze. Egyedül a Vaavud miatt kéne csak lecserélni.

  9. vicceltek ?! ios 7 el meg a i4s is akadozik. i5s hez kepest tetulassu

  10. Kérdés ki mire használja!Nekem i5öm van,de szerintem az iphone királya a 4s! Külsőre sokkal erőseb mint az 5 nem kopik annyira!de ez csak az én véleményem!

  11. Persze, egy gyorsabb készüléken minden gyorsabb…de 4-en sem mondanám, hogy drasztikusan lassú, akadni meg pláne nem akad. Bár az hozzátarozik az igazsághoz, hogy betegesen nyomom a dupla home-ot 🙂 Ez iOS verziótól és iPhone változattól független dolog nálam. Mióta van multitasking azóta lövöldözöm ki az appokat a háttérből non-stop. Talán ahol érzem az egész gyengepontját, az a ram. Ha ép nem lövöm ki a dolgokat a háttérből és egy real racing-re ráindítok egy infinity blade-et, miközben megy a háttérben a google maps, kamera, mail, üzenetek, facetime, safari….akkor megesik, hogy már nem bírja a terhelést és kilép az alkalmazásból. De ehhez valóban kell egy jó pár app a háttérbe. Ilyenkor már megesik 1-1 akadás is azt aláírom. De ez a jelenség ritkán fordul elő nálam. Ha pedig bekapcsolom a mozgás csökkentését, az maga a turbo boost :):)

  12. En hosszu ido utan valtottam i4- rol. A 7 essel a felhasznaloi elmeny a beka s**** ala esett. Most i5 ot nyaggatok es teljesen ok! 4s alatt en nem vennek mar csak ios6 tal.

  13. Ha már ennyire iOS vs iPhone a téma, valaki nem tudja, hogy létezik-e olyan (legális) lehetőség, hogy iOS 5.X-ről 6-osra upgrade-elni? A hetestől idegrángásom lesz, de kéne 1-2 app, ami már hatost igényel…

  14. Én a mai napig i4s-t használok és csak ajánlani tudom. Az ára már teljesen elfogadható, nem beszélve arról, hogy szerintem messze a legszebb iPhone a mai napig és még szerintem évekig teljes körűen használható lesz!

  15. @rodbulls: ha nem frissítesz be semmire…mert akkor majd akadni fog.. Ios 8 ra gondolok…

  16. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  17. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)


Add a Comment