fbpx Skip to content

Tegnap késő este sikerült beszereznem az itthon is majd december 11-én rajtoló Angry Birds GO! nevű, mérges madaras autós játékot. Korábban már írtunk róla, hogy nagyjából mire számíthattok majd, de most végre élesben is ki tudtam próbálni.

angrybirdsgo7

Amint azt már az előző cikkben az előzetesben láthattátok, ez a játék nagyon hasonlít a Mario Kart vagy akár a LEGO Racers játékokra, csak most malacokkal és madarakkal kell versenyeznünk. Az Angry Birds GO!-t a nyugaton divatos szappandoboz derbi ihlette, ahol is egy lejtős pályán különböző eszement, otthon barkácsolt járgányokkal versenyeznek, amikben csak kormány van és fék, semmi motor. Egy ilyen versenyben úgy lehet gyűzni, hogy a kocsit minél áramvonalasabbra és könnyűre kell tervezni, illetve a pálya megfelelő ívén kell haladni. Az Angry Birds GO!-ban sincs ez másként, ugyanúgy egy lejtős pályán kell az elsőnek lennünk, de azért amikor itt tuningoljuk a verdát, akkor bár az egyre nagyobb és nehezebb lesz, de mégis gyorsabb, jobban irányítható, erősebb, stb.

angrybirdsgo3

A játék jelenleg négy nagy fejezetből áll (+Jenga, de erről később), és a legelején egy rosszul sikerült verseny után Red (a piros madár) egy lyukban találja magát a Bad Piggies-ből már jól ismert Mechanic Pig társaságában, de ahelyett, hogy egymásnak esnének, inkább összeállnak és egy Angry Birds GO!-s versenyistállót hoznak létre a győzelem érdekében. Három kocsi közül választhatunk igényeinknek megfelelően (további négy valódi pénzért megvásárolható, vagy TELEPODdal is beszerezhető, ilyenkor a játékban már ingyen kapjuk meg, de természetesen a TELEPODért a boltban fizetnünk kell).

A kocsiknak négy tulajdonsága van: max sebesség, gyorsulás, kezelhetőség és a strapabíróság. Ezek a tulajdonságok a versenyeken elért madárpénzért fejleszthetőek és nem kell megijedni, ha az elején nem a megfelelő kocsit választottuk, ugyanis bármikor vehetünk másikat, de ha kimaxoljuk az összes tulajdonságát, akkor újabb csíkok jelennek meg minden tulajdonságnál, így fejleszthető tovább a verda minden gond nélkül. A versenygépezetet kötelező fejleszteni, nem csak azért, mert nélküle könnyen veszítünk, hanem mert a versenyeknek van egy köbcenti szintje is, ami alatt nem engedi a rajthoz állást.

angrybirdsgo4

Minden fejezet több versenypályából áll és minden pályának 5 különböző versenytípusa van: klasszikus verseny ellenfelekkel, verseny az idővel, gyümölcspusztító, párbaj és a pálya királyának legyőzése. A párbajt és a pálya királyának legyőzését leszámítva, mindegyik versenytípus 5 versenyből áll, a párbajnál csak nehézség változtatható (minél nehezebb, annál több pénzt nyerhetünk), illetve a pálya királyát háromszor kell legyőznünk.

angrybirdsgo2

Miután a pálya királyát is legyőztük, ő is a versenyzőnk lesz – és itt jön egy nagy negatívum a játékban, ugyanis a versenyzőink el tudnak fáradni és pihenésre van szükségük. Így míg az egyik pilóta pihen, addig a másikkal tudunk azért versenyezni, de minden pilóta csak 5 versenyt bír egyhuzamban. Amennyiben szükségünk van egy pilótára egy versenyhez, akkor vagy várunk 12 percet, míg egy versenyre felkészül, vagy fizetünk érte 10 kristályt. Ha az elérhető futamokat teljesítettük mindegyik versenytípusnál, különböző kihívásokért újra játszhatunk, amivel még több madárpénzt szerezhetünk.

angrybirdsgo6

Minden pilótának van egyéni képessége, így fontos, hogy melyik versenyen melyik pilótával állunk rajthoz. Red például nagyon be tud gyorsulni, míg Stella, a rózsaszín buborékos madár egy buborékban át tud repülni versenytársak fölött. Ez utóbbi például egy gyorsasági versenynél teljesen felesleges, oda Red kell, szóval érdemes minden versenyre a legmegfelelőbb pilótát vinni. A verseny közben a pályán rengeteg madárpénz van elszórva, általában az ideális íven, ezeket érdemes gyűjteni, ugyanis ezekért tudunk csak fejleszteni.

Sok autós játékban van olyan, hogy a pályát le lehet rövidíteni egy-két helyen, ez az Angry Birds GO!-ban sincsen másképp, csak ha nem vagyunk elég ügyesek, nagy árat kell fizetnünk a “csalásért”, ugyanis a rövidítő út tele van TNT-s dobozokkal, amik felrobbannak, ha beléjük megyünk és így nagyon lelassítanak. A játék előrehaladtával nem csak pénz lesz elszórva a pályán, hanem különböző extra képességet rejtő tárgyak is, amik a versenytársak kiiktatásában segítenek, így próbálják garantálni a győzelmünket.

Az Angry Birds-ös hagyományokat őrizve természetesen minden versenynél csúzliból kell kilőnünk a kocsinkat is a startnál. 😀

angrybirdsgo5

Természetesen ez a játék se úszta meg a divatos In-App Purchase dolgot, ugyanis kocsikat és kristályokat tudunk jó magyar forintért (vagyis ugye euróért) vásárolni, a kristályokat át tudjuk váltani madárpénzre, amivel a kocsinkat tudjuk tuningolni, illetve a kristályokkal tudjuk a versenyzőink pihenőidejét is megszüntetni.

A cikk elején ígértem, hogy a Jenga játékmódról is szót ejtek. Ez egy olyan játékmód amiben egy ugratóról kell hajóra átugratnunk és minél nagyobb pusztítást végeznünk. Ezt a módot vagy pénzért tudjuk feloldani, vagy ha megvesszük a hozzátartozó TELEPOD készletet és a csomagban lévő kódot beírjuk a játékba.

Összegezve egy nagyon hangulatos, szép grafikájú, eszement autós játékot kapunk, amire csak annyi panaszom lehet, hogy várnunk kell néha versenyzőinkre, míg kipihenik magukat, bár egyre több és több versenyzőnk lesz, így azért lesz mindig egy olyan, amelyik legalább egy versenyre készen áll. A madarak és disznók 3D-s látványa elsőre szokatlan volt a már megszokott oldalsó nézet helyett, de azért jól sikeredett.

Angry Birds fanoknak kötelező, de aki szerette a Mario Kartot, vagy a LEGO Racers-t annak is nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Egy apró trükk, amivel akár már ma is játszhatsz vele

angrybirdsgo1

Igaz a játék hivatalos megjelenése csak december 11-én lesz, de azért, hogy a startra tökéletes legyen a játék, van ahol már letölthetővé tette a Rovio, így például a nagyon sok esetben kedvezményezett Új-Zélandi App Store-ban már november 26-ától elérhető az Angry Birds GO! Ha tehát nem bírod már a várakozást és már ma szeretnél játszani vele, akkor ebben a cikkünkben megtalálod, hogyan tudsz akár Új-Zélandi Apple ID-t is csinálni, amivel még ma ingyen letudod tölteni a játékot.

Az Angry Birds GO! szerencsére már tartalmazza a Rovio felhőbe mentési lehetőségét, így ha Új-Zélandi ID-val szeded is le a játékot, nem kell aggódnod a mentésed miatt, ugyanis azt majd könnyen visszatudod állítani a magyar App Store-ból letöltött változatba is, ha bejelentkezel a Rovio-s fiókoddal.

Az Angry Birds GO! futtatáshoz minimum iOS 6.0 és iPhone 4 vagy iPad 2 szükséges.

[appstore id=”642821482″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. töltöm is… jó h a rr3-nál csináltam új zélandi acc-ot…
    (érdekes, h itt is a free top chartban van fizetős app… 🙂

  2. Az normális, hogy iPhone 4-en rohadt ronda a játék? Mármint tiszta pixeles az egész, nem olyan szép éles, mint a videóban… ?? De ez persze csak játékmenet közbe, a menü az szép tiszta tűéles, de a futam borzasztó…

  3. lehet már volt, de valaki tudja, mi ez az állandó új-zélandi mánia?

  4. Több játékos (multiplayer) mód nincs?

  5. Nekem tetszik a játék és köszönet a cikkért!!

  6. @Liontor: nincs


Add a Comment