fbpx Skip to content

Korábban már írtunk arról, hogy az Apple Store-okban is hamarosan javíthatnak készülékeket, amiket ugye eddig inkább kicseréltek egy teljesen újra. Egyre több bejegyzés jelent meg külföldön arról, hogy az Apple néhány meghibásodást hamarosan az Apple Store-okban is szervizel már és nem cseréli ki a teljes készüléket.

06exddH

Az alábbi képeket a Cult of Mac-en találtam, ezekkel az eszközökkel tudnak az Apple alkalmazottak könnyedén cserélni 1-1 alkatrészt vagy esetleg megnézni, hogy víz indikátorok nem szineződtek-e el. Egyébként számos alkalommal láttam már ezeket a hazai hivatalos Apple szervizekben is, mikor a kolléga megnézte, nem ázott-e be a készülék és így garanciális-e még.

Kijelző eltávolítása a készülékről

06exddH

UniversalDisplayremovalfixture

Akkumulátor eltávolítása

cuttingbatterystrip

pulltheadhesive

removebattery

adhesivestrips

iphonebatteryfixture

iphonebatteryfixturetray

droppingroller

rollingbattery

Hangszóró csere

speakerreplacement

SIM tálca kivető mechanika

Sokan nem is gondolnak arra a kis mechanikára, ami kiveti a SIM tálcát, pedig az is tönkre tud menni. Ennek cseréje igazából elég hamar megvan, csak egy csipesz kell hozzá, és persze az új alkatrész.

simejectortool

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. "nem-e ázott be"
    Ki-e javítod magyarra?

  2. Szerintem ezekhez nem kell ilyen “speciális” célszerszám, a kezemmel ugyan olyan precízen meg tudom csinálni, mint az ember a képeken.

  3. Én azt szűrtem le , hogy eddig megbízhatóbbak voltak az iPhone-ok és bele fért a keretbe a csere ! Mostmár annyi hiba van , hogy nem éri meg cserélni ergo kimondatlanul beismeri ezzel az apple az egyre silányabb minőséget ! Jobs fenhatósága alatt ilyen nem volt ! Az iPhone3gs em össze vissza tört leejtettem sokszor mégis működik most is (4éves) ! Az iPhone5-öm tökéletes állapotba kellett bevinnem garanciába mert beszart ! Kicserélték ! Remélem ez az iPhone 5s em jobb lesz de nem vagyok bizakodó ! Egyre több hibás készülékről tudok az ismerőseim között is!

  4. Ezért van az, hogy a generációnk 90%-a egy égőt sem tud lassan kicserélni manual, helpcenter és mesterbrigád nélkül…

  5. Csaba ez Angliában így van.

  6. Ebben most mi az igazság? Ha rossz és beviszem, akkor egy újat kapok, vagy egy felújítottat? Mert a rezgés néha abbamarad és kezd idegesíteni.

  7. Most még ujjat kapsz szerintem!

  8. hát hogy nagyon romlanak az tuti, nekem a i4s pixelhibás lett, testveremnek a i5 home gombja ment el, tabletom (mini) mikrofonja nem mukodik…
    baratnomnek a tererot dobta el állandóan a i5
    biztosan mas gyartonal is vannak hibák, node ilyen sok ?!

  9. @mrisz32: Köszi!

  10. pixelhibával mi a teendő? andrássy-n levő iStyleban kijavítják vagy cserélik garanciálisan, rögtön?

  11. nekem nem cserélték ki mivel csak 1 pixel ment el … és az még nem ok rá….

  12. Hát szerintem egy 200-300E Ft-os telefonnál nekem nem magyaráznák meg, hogy az 1 pixel hiba nem hiba mert lehet ott helyben be is törném a kijelzőjét a telefonnak is… Ez nem egy 5000Ft-os tescos szar. Főleg hogy a legdrágább szériában gyártott telefonról van szó.

  13. @Barracuda: Ja, hogy azért kicserélik? 🙂
    Akkor viszem én is, nekem a rezgés néha el se indul, néha meg csak simán abbamarad..

  14. Nem beismerik, hanem annyi visszaélés volt a cserékkel, hogy szigorítanak.

  15. Hogy lehet visszaélni ? Beviszed az istyleba ott a gépbe beütik a készüléked számát és már látják is az adatokat ( hol , mikor , kártyafüggetlen vagy sem , hátralevő garancia idő ) és ha minden stimmel és garis akkor foglalkoznak a problémával . Jogos hiba esetnén cserélik a készüléket . Jogtalanul visszaadják ! Hol itt a visszaélés lehetősége ???

  16. @brudav85: Minden ilyen képernyős terméknél meg van határozva egy hosszú szövegben, amit senki sem olvas el, hogy hány hibás pixeltől számít pixelhibának. Az 1 milliós tv-t sem fogják visszavenni, ha csak 1 pixel hibás.

  17. Szemely szerint en is elvarom, vagyis csak elvarnam egy ilyen arkategorias keszuleknel, hogy "tokeletes" legyen. Mert ha egy 30ezres telefont veszek, akkor nem lepodok meg, hogy ropog a muanyag hatlap. De hogy pattog bal oldalon a hengeroszabalyzo magassagaban a kijelzo ha egy hangyafa@sznyival erosebben nyomom meg, kiakaszt. Jelzem, a telefon egyszer sem esett le es majusban hoztam ki a szalonbol… Egyebkent amikor torolgettem a kijelzot, akkor lettem figyelmes a jelensegre.

  18. @mrisz32:

    Pontosan én sem tudom, hogy hogyan, de nekem is van ismerősöm, aki ha visznek neki egy akár milyen beázott, darabokra tört, használhatatlan garancia nélküli telefont, akkor 60 ezerért (iphone 5) kicseréli vadi új dobozos, garanciálisra.

  19. Már ha cseréli…

    Múlt héten vettem egy új, bontatlan készüléket. Miután kifizettem, számlát kaptam stb, felnyitottam a dobozt, hogy minden rendben van-e, betettem a sim kártyát regisztráltam a telefont. kb 30 perccel a vásárlás után akartam lőni egy fényképet, de nem sikerült a kamera nem reagált, a videómódban pedig zöldet jelzett a kijelző, kép helyett. Hívtam a boltot, szerettem volna élni a 3 napos cseregaranciával, nem sikerült. Másnap visszavittem hiszen aznap már zárás után volt. Felvettünk egy jegyzőkönyvet, telefonomat odaadtam miszerint elviszik egy apple szervízbe és majd a szevíz cseréli és megkapom. Tehát van egy papírom és se telefonom se pénzem.

    Közben a cég akitől vettem küldött egy e-mailt amiben az apple visszautasítja a garanciális cserét, mert nem fogjátok elhinni! Hiányzott a kamera külső lencséje és elvileg a szilánkokat megtalálták a dobozban?(habár az e-mailben az volt hogy a készülékben, de szerintem csak elírás lehetett).

    Mind a cég, s mind az apple azt gondolta, hogy 30 perc leforgása alatt kiütöttem a kamerát belőle? Valaki mondja már meg mégis hogyan lehetséges ez, hogy engem tesznek felelőssé egy olyan hibáért amit nem én követtem el. Mellesleg a telefon hibátlan, karcmentes, még a fóliát sem tudtam leszedni róla hiszen azonnal észrevettük a hibáját.. Valaki mutassa már be hogy hogyan lehet kitörni sérülés nélkül szándékosan, vagy véletlenül csak a kamerának a külső lencséjét!

    Tippetek van, hova, s merre kellene lépnem tovább?

  20. @Jadeye:
    A fogyasztó védelem szerint, a terméket köteles lett volna kicserélni a cég akitől vettem, de mivel az apple azt mondja nekik hogy nem cseréli, ők sem cserélik.. Bíróság?

    “Az Apple nem ad így el telefont” címszó…

    Ki hibázott akkor? és miért a fogyasztó issza meg a levét?

  21. @karamella: gondolom, a fogyasztóvédelem tanácsot is tud adni abban, hogy mit lehet tenni, de szerintem hívd fel az Apple-t, hogy ez elfogadhatatlan: http://apple.com/hu/contact


Add a Comment