fbpx Skip to content

Az iPad térhódítását senkinek sem kell bemutatnom, hiszen már akár a buszon is azt látjuk, hogy az emberek iPadet nyomogatnak. Én csak az iPhone-om szoktam buszozás közben használni, de így is vannak olyan dolgok (mondjuk az üzeneteim), amiket nem szeretném, ha mások is látnának, amikor “véletlenül” rápillantanak a telefonom képernyőjébe.

leitzprivacy1

Egy telefon képernyőjét igen könnyen ellehet takarni a kíváncsi szemek elől, viszont egy 7,9 vagy 9,7 hüvelykes tabletet már igazán nehezen lehetne. Az iPad képernyőjének nagysága miatt jóval több személyes információ is elfér rajta, mint az iPhone kijelzőjén, így még jobban ügyelni kell arra, hogy milyen tartalmakat nézünk rajta nyilvános helyen. És itt jön képbe a Leitz Complete széria Privacy tokja, amivel könnyen elrejthetjük személyes tartalmaikat a kíváncsiskodók elől.

Ez a tok ugyanis egy speciális fóliával rendelkezik, ami az iPad képernyőjének betekintési szögét csökkenti, így mikor a tok rajta van, a mellettünk ülő azt látja csak, hogy egy fekete képernyőt nyomogatunk. A tok kemény műanyagból van, melynek belsejében egy puha anyag található, hogy a belehelyezett iPad véletlenül se sérüljön meg. A ráhajtható előlapot, ami a fóliát is tartalmazza, mágneses zár rögzíti a tok hátuljához. Minden gombhoz, csatlakozóhoz, hangszóróhoz, mikrofonhoz, kamerához szabad a hozzáférés.

A fóliának sajnos van egy hátránya: csak egy tengelyen tud árnyékolást biztosítani, vagyis ha az iPad fektetve van akkor oldalról nem tudnak belátni a képernyőnkre, ha meg álló helyzetben van az iPad, akkor meg alulról, illetve felülről nem tudnak mások belátni. iPad minis változatban csak ez a verzió van, viszont a normál méretű iPadhez 2 féle tokot lehet kapni: egy a már említett fektetett állapotban jobbról-balról árnyékol (állítva pedig alulról-felülről), a másik változat pedig álló helyzetben képes jobbról-balról árnyékolni (fekvő helyzetben pedig alulról-felülről).

leitzprivacy2

A tok két féle változatban létezik: régi és az új, Retina iPad mini és nagy iPad (2, 3, 4) méretben. Mindkét változat hátulján van egy kihajtható kar, amivel ideális szögben ki tudjuk a tabletet támasztani és rajta tartalmat nézni vagy gyártani. A két változat közt csak annyi a különbség a méreteken túl, hogy a nagy méretű iPad tokjának kihajtható karját két fokozatba is állíthatjuk (15° és 62°-os szögben, bár nekem egy harmadik pozícióban is sikerült biztosan megállítani), viszont csak fekvő helyzetben, míg az iPad minis változat esetén a kar csak egy állásba állítható, viszont mind álló, mind fekvő állapotban is használható. A normál méretű iPad tokjának két változata közt csak a fólia árnyékolásának az iránya különböző, a hátulján a karok mindkettőnél csak fekvő állásban képesek a tokot kitámasztani.

leitzprivacy3

Aki utazások során sűrűn használja az iPadjét és nem szeretné, hogy akár csak a filmbe, amit néz, mások belekukkantsanak, annak érdemes beszereznie egy ilyen tokot. Ugyanilyen képességekkel bíró fólia ugyan kapható, de ez a tok jobb megoldás, hiszen ha nem kell az árnyékolás, egyszerűen csak kivesszük az iPadet a tokból teljesen, vagy pedig csak az előlapot hajtjuk hátra, és máris teljes pompájában nézhetjük a kijelzőt.

A tokokat meg tudjátok vásárolni a SzifonStore-ból két féle színben: fényes fehér vagy matt fekete. A nagy iPades tok fekvő változatából (jobbról-balról árnyékol fekve) fényes fehéret itt, a matt feketét itt tudjátok megrendelni, míg az álló változatból (jobbról-balról árnyékol állítva) a fényes fehér itt, a matt fekete pedig itt érhető el, az iPad minis változatból a fényes fehéret itt, a matt feketét pedig itt választhatjátok ki.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Egy ilyen folia akar johetne az iphonehoz is 🙂

  2. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  3. Van ilyen fólia is külön ipadhez (persze iphonehoz is) nem kell ehhez ilyen tok 🙂

  4. gkovacshazi: idéznék a cikkből: “Ugyanilyen képességekkel bíró fólia ugyan kapható, de ez a tok jobb megoldás, hiszen ha nem kell az árnyékolás…”, tehát nézőpont kérdése, hiszen a fóliát nem lehet bármikor levenni-visszatenni, ezt meg csak ráhajtod, vagy visszahajtod, és rajta van vagy nincs rajta.


Add a Comment