Kipróbálták a Retina iPad minit, ötször gyorsabb az előzőnél! (képek, videók)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sajnos hazánkban továbbra sincs hír arról, hogy az APR-ek mikor kapnak akár csak egy példányt is, és így egyáltalán mikor lehet megnézni a boltokban a demó darabokat. Külföldön már többen kézhez kapták, és persze kipróbálták a készüléket. Összeszedtem nektek, hogy eddig mit tudunk a Retina iPad miniről.

ios_hero_2x

A Retina iPad mini külsőleg alig változott. Picit nehezebb lett, pontosabban 331 gramm, de még mindig könnyebb az iPad Airnél 140 grammal. Minimálisan vastagabb is lett, ez betudható annak, hogy nagyobb akkumulátort kapott. Ettől függetlenül ugyanúgy az összes kiegészítő jó hozzá, tehát azokat nem kell cserélnünk. A kamera ugyanaz maradt, ugyanúgy lightning csatlakozóval érkezik. Továbbra is elérhető ezüst színben, azonban a feketét itt is felváltotta a Space Gray vagyis az asztroszürke változat. A mini legnagyobb újdonsága a Retina kijelző és az A7 processzor. Ezek mellett nem lehet elmenni úgy, hogy ki nem próbálja az ember, ugyanazt érzed, mint amikor az iPad 3-at a kezedbe fogtad: egy új világ érkezett el hozzád kis méretben, pontosabban 326 ppi-ben.

A Retina iPad mini ötször gyorsabb az előző generációnál, ami nem is meglepő, mivel az első iPad miniben lévő iPad 2-es hardver manapság már elavultnak tekinthető:

150793

150796

Screen Shot 2013-11-13 at 10.33.20

Ugyanaz az A7-es processzor dolgozik benne, mint az iPad Airben, azonban kevesebb órajelet, 1.39 helyett 1.29GHz-et kapott, ami megfelel az iPhone 5s sebességének. Arról nem is beszélve, hogy a Retina iPad miniben elérhető az M7-es koprocesszor is! Valójában egy nagyon gyors és retina kijelzővel ellátott kicsi táblagépet kaptunk az Apple-től, ami szinte hihetetlen.

Korábban mindig az eggyel régebbi processzort és memóriát kapta meg a “mellékgeneráció” (lásd most az iPhone 5c), ellenben a Retina iPad miniben minden új technika elérhető! Íme néhány kép az asztroszürke változatról:

space-vs-black-100068119-large

Balra az új asztroszürke változat

Neked jobban tetszik az új asztroszürke szín?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

family-portrait-100068118-large

ipad_mini_retina_rear

ipad_mini_retina_hero

ipad_mini_retina_side

Egyelőre pontos adatokat nem tudunk, hogy mennyi ideig bírja akkumulátorral, erről majd később érkeznek tesztek. Addig is érdemes megnézni az alábbi videókat, melyben láthatjuk, hogy mekkora különbség van a régi és az új iPad mini kijelző között, és hogy mit is találunk a dobozban. 🙂

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ez egy Apple-höz méltó termék lett, nem úgy, mint az előző generációs mini. De azt továbbra sem értem, hogy miért nem iPad Air mini lett a neve.

  2. @expa: Az Apple sohasem fogja ezeket betenni.. Hisz az az i5 S egyedisége… Se a 120 fps-t !! Az is csoda, h megkapta az A7procit és az M7 koprocesszor-t 😀 Nagyon vacilálok, h kell-e ez, vagy várjak, és gyújtsek 5S-re.. 😀

  3. Sikeresen megvettem a minit. (londoni Stansted airporton VAN KÉSZLET) 🙂 állati kijelző és veszett gyors! Egy dolog ami kicsit furcsa az iPad 2 után, az a kicsi méret. Kijelzővel semmi gond. Mellesleg mióta van Siri iPaden? Üdv, Peti

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!