Te mennyit fotózol? Havi szinten akár már 25.000 kép is átmehet a fotó-adatfolyamodon!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az átlagember csak azzal találkozik, hogy a fotó-adatfolyamában 1000 kép található. Ez a legfrissebb 1000 fotónk, amit egyébként az iOS 7 alatt már fotóstreamnek fordított az Apple. A fotóstreamről már írtunk korábban, röviden arra jó, hogy ha fotózol az iPhone-nal és később Wi-Fi közelbe kerülsz, akkor a rendszer automatikusan feltölti a képeket az iCloudba.

Ezt nagyon sokan használják, mivel régebbi fotóinkat is könnyedén elérhetjük, holott esetleg már letöröltük a készülékről. Többek között azért is jó a fotóstream, mert más eszközök is szinkronizálhatóak ezzel az adatfolyammal, így iPaden vagy Mac készülékeinken is láthatjuk a fotókat.

photosharing_hero_2x

Érdekessége a dolognak az, amivel az átlagember nem találkozik. Például 1 hónapban eddig az Apple tízezer képet engedett feltölteni. Ezt azt hiszem, egy átlagember nem éri el havonta, legtöbben pár száz képet készítenek, maximum pár ezret, de hogy a tízezres limitet elérjék az emberek, ahhoz már komolyabban kell fotózni, arról nem is beszélve, hogy hol tárolják? Nos az Apple ezt a tízezres limitet huszonötezerre emelte.

Tehát a számok a következők lettek:

 • Feltöltés a fotóstreambe óránként: 1000 fotó
 • Feltöltés a fotóstreambe naponta: 10.000 fotó
 • Feltöltés a fotóstreambe havonta: 25.000 fotó

Az Apple megemelte az iCloud fotómegosztás korábbi alacsonyabb korlátait is, ami a következőképpen alakult:

 • Maximum megosztott fotók és videók száma óránként: 1000db
 • Maximum megosztott fotók és videók száma naponta: 10.000db

A további megosztási limitekről itt tudtok olvasni: support.apple.com.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Sziasztok!
  Azt hogyan tudom megoldani hogy a fotoimat készülék helyett felhoben taroljam? iCloud segítségével lehetséges ez? Ha igen akkor a mentett fotókat hogyan tudom torolni a telefonról ugy hogy a felhőbol nem törli? Van esetleg egy másik szolgáltatás ami megkönnyítené azt hogy ne a telefonon legyenek tarolva a kepek.
  Köszönöm a válaszokat

 2. Nem tudom mit néztek, nekem még tavaszi képek is vannak az iCloudban (fotostream) és minden eszközömön (iPhone 4S, iPhone 5, iPad, Macbook Pro) látom is őket

 3. Sziasztok!

  Nekem ez nem teljesen világos. Ha havonta 25.000 fényképet tölthetek fel akkor 4 hónap alatt 100.000-t?

  Hol tudom megnézni ha 1 hónap után törli IOS-ről?

 4. @endrdy: nincs összefüggésben az 5GB tárhelyeddel a fotó-adatfolyam. Szerintem teljesen elég az 5GB egy átlagos user-nek, feltéve ha nem napi 10 pages meg 5 keynot fájlt ment el mac-ről és ios-ről és nem oda csinál mindennap mindenről biztonsági mentést.

 5. @xantos85:
  A havi 25k az úgy értendő szvsz, hogy ha mondjuk 22-én eléred, akkor a 25001-iknek feltöltendő kép már nem jelenik meg az adatfolyamban.
  Tahát 22-től hónap végéig nem fogsz új képet látni a streamben.

 6. @earny

  Ha mondjuk van 100.000 képen. Akkor 4 hónap alatt feltudom tölteni. Ok ezt értem.
  De ezeket a képeket le is tölti az IOS vagy a Macre-re? Mert ha igen akkor végül is nem tölthetek fel korlátlanul képeket hiszen az iPhone memóriája ennek határt szab igaz?

 7. @xantos85:
  Az iPdoneonon csak az utolsó 1000-et látod.
  A mac-en meg ha megy az iPhoto, akkor folyamatosan töltögeti és “akármennyi” lehet.
  Asszem. De majd a nálam okosabban megerőstik, vagy cáfolják 🙂

 8. Másnak is előfordul, hogy nem szinkronizálja a PC a fotóadatfolyam képeit? Nekem az új képek nem jelennek meg Win7-en. Átállítottam másik könyvtárra, oda lehozott gyorsan egy pár képet (nem az összeset), utána hiába lőttem még képeket, azokat már nem. Megint átállítottam a könyvtárát, oda már semmit nem hozott le, és azóta se megy. iPad és iPhone között viszont remekül szinkronizál mindent, szóval valószínű a PC-s kliens lehet a hunyó.

 9. Kedves SzifonStaff!
  Úgy tűnik, elég nagy a zavar a fejekben (még inkább az eszközökön) a fotó-cloud témával kapcsolatban…
  Még senki nem említette pl. az iOS7-be integrált Flickr-t, ami 1TB tárhelyet ad ingyen és van auto upload funkció 3G/WiFi-n.
  Írhatnátok egy részletes összefoglalót, nem kevesen lennénk hálásak érte!
  Persze ez csak egy témaötlet, ha időtök engedi…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!