fbpx Skip to content

Az Y magazinról korábban már írtunk nektek. Ez az egyetlen olyan magyarországi iPad magazin, ami folyamatosan bővülő tartalommal jelenik meg. Ezt úgy kell elképzelni, hogy nem csak statikus offline tartalom van benne, hanem különböző portálokról folyamatosan frissíti magát a magazin, így a negyedéves megjelenés ellenére is minden nap friss tartalmat találunk benne. Olyan mintha, egy nyomtatott magazint olvasnánk, de folyamatosan frissülnének benne a cikkek. 🙂

Y_screen (11)

Két év bármilyen sajtótermék életében elég hosszú idő ahhoz, hogy átessen egy alapos megújításon, főleg, ha olyan innovatív platformon jelenik meg, mint az iPad. A tartalomszolgáltatás ezen a máig újnak számító felületen minden médiumnál jobban megköveteli a folyamatos fejlesztést.

Az Y magazin indulásától kezdve kihasználja és integrálja az Apple tabletje által nyújtott lehetőségeket: nemcsak hagyományos videókkal dobja fel a kiadványt, hanem többek között olyan interaktív elemekkel teszi egyedivé az olvasói élményt, mint az érintésre tetszés szerint lejátszható, stop motion technikával rögzített mozdulatsorok. Ez a megoldás főként az olyan tartalmak tálalása esetén jelent különleges élményt, mint például Szász Kitti világbajnok freestyle foci trükkjei, vagy a legfrissebb lapszámban az uniciklis srácok lélegzetelállító ugrásainak bemutatása.

Y_screen (1) Y_screen (3)

Az eddig jól bevált interaktív megoldások megmaradtak és kiegészülnek egy új elemmel. Az Ezt figyeld! címet viselő kulturális ajánló rovatban az aktuális nagyinterjúhoz kapcsolódóan az Y lehetővé teszi, hogy olvasói az országban elsőként hallgassanak bele magyar előadóművészek még készülőben lévő dalaiba. Ebben a lapszámban az olvasók a hamarosan megjelenő Quimby-nagylemez egyik számából kaphatnak ízelítőt a Kiss Tibivel készített nagyinterjú megkoronázásaként.

A negyedéves periodicitás mellett is releváns, aktuális témák feldolgozása mellett a tartalmi megújulás részeként a magazin új pillért kapott, a Gasztro rovatot, amely receptek, gasztrokütyük bemutatása mellett az egyedülálló videós borajánlót is magába foglalja.

Y_screen (8) Y_screen (7)

A megújult tartalomnak az eddiginél még látványosabb, még letisztultabb design ágyaz meg, ami a rovatnyitó oldalak szerkezeti felépítését is alaposan megváltoztatta a könnyebb áttekinthetőség és az anyagok fontossági sorrendjének jobb felismerhetősége érdekében.

Az Y magazin 2013 őszi lapszámának tartalmából:

  • Mercedes Benz S 400 Hybrid
  • Porsche 911 – Dögös ötvenes
  • Az új iPhone
  • A jövő közlekedése
  • Strandröplabda, avagy Sex on the Beach
  • Unicikli – egy kerékkel kevesebb
  • Borok a Budavári Borfesztiválról
  • Kiss Tibi interjú
  • Jön az új Quimby lemez – Hallgass bele!

Az Y magazin továbbra is ingyenesen érhető el az App Store-ból:

[appstore id=”488164811″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment