fbpx Skip to content

Az eddigi 300.000 darabos napi gyártásról a felére csökkentette az Apple a napi gyártást. Ez annak tudható be, hogy az iPhone 5c nem fogy annyira, mint azt várták. Természetesen az iPhone 5s továbbra is gyakorlatilag hiánycikk – igaz, talán nem lett volna az, ha az Apple nem hozza be a színes iPhone-t is. Úgy látszik, hosszú évek óta most tényleg hibázott a cég, mert ugyan az iPhone 5c jó készülék lenne, de annak ára miatt a felhasználók már inkább használtan vesznek iPhone 5-öt.

iphone-5c-ad

Korábban már írtunk róla, hogy a 2 készülék között szinte alig van különbség, sőt, a számok azt mutatják, hogy színes telefon még lassabb is az elődjénél a hosszabb, akkumulátorról való működési idő érdekében. Kínában is alábbhagyott a kezdeti lelkesedés, és a felére csökkentek az árak, már akár 100.000Ft környékén is hozzá lehet jutni szürke importból a készülékhez.

skitched-20131010-195842

Hazánkban is már bekerülési árakon lehet kapni iPhone 5c-t. Igaz, most fordulhat a kocka, mert a szolgáltatók még játszhatnak az árakkal, vagy az Apple olyan árat adhat nekik, amivel az 5c-t rendkívül vonzóvá tudják tenni. Szerintem itthon az emberek 20-40.000Ft-ért már megvásárolnák a szolgáltatófüggő készüléket, persze 2 év hűséggel és valami értelmes, nem elborult tarifacsomaggal. Amennyiben a Telekom például 100-130.000Ft-ért adná a dominós iPhone 5c-t, biztos mindenki ezt venné, de ez elég valószínűtlen; nyilván a társaságoknak is az éri meg, hogy havidíjas előfizető maradj. Az iPhone 5s árai továbbra is az egekben vannak itthon, illetve a szolgáltatónál sem lesznek olcsóak ezek a készülékek.

Addig is, akik még iPhone 5-re vágynak, érdemes újonnan az iSTYLE-ból venni a készüléket, mivel a hivatalos garancia mellé akár biztosítást is köthetünk pár ezer forintért, és a kollégák is szívesen segítenek bármilyen problémában.

[poll id=”131″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Hát ez várható volt!
    Annyira csekély az árkülönbség a 2 telefon között,hülye aki 5c-t vesz!
    Ha kegalább 250 dollár lenne a differencia az nem lenne rossz,de így…:/

  2. Nem gondolom, hogy hülye lennék … En 5c-t vettem csupán azért mert nekem jobban tetszik mint az 5 es 5s. Emlékeztet a régi 3GS-érme es szeretem a színes dolgokat. Előfizetéssel jócskán van különbség az 5c es 5s között Angliában. Persze mas kérdés, hogy otthon hogy adjak majd ebben a konstrukcióban ….

  3. @sabah: Ki mondta, hogy hülye vagy? Gyári független 5c-t vettél vagy szolgáltatónál. Az sem mindegy.

  4. Nem csak jobban megéri az 5, de meg szebb is. Bevallom nekem ezekkel a szinekkel eleg komolytalan meg az ilyen csucskeszulek is…

  5. Előfizetéssel megéri megvenni Angliában. Azzal is vettem. Függetlenül mas kérdés. Ugy sem az 5s-ért sem az 5c-ért nem adtam volna ki annyit. Kiváncsi leszek otthon mekkora különbség lesz a kettő között előfizetéssel :S

  6. @sabah: hát itthon is így fogja megérni.

  7. tanulhat ebből az apple.. óvatosan a variálgatással… mjad mikor belepiszkítanak ios motorjába is..

  8. @sabah: de Angliában függetlenül is adják a szolgáltatók, nem úgy mint itthol. azokat a független telefonokat árulják a vaterán.

  9. az első képen mi van? 😀

  10. Én is szeretem a színes dolgokat,de ár-érték arányban jobb vétel az 5s.
    Arra hívtam fel a figyelmet,hogy a 100 dollár különbség bőven megéri a sokkal jobb kamerát,touch id-t meg a gyorsabb procit!
    Sima 5-ről én nem váltok majd csak a következőre.

  11. Raknak se kell ez az 5 c hulladek

  12. Jövőre rendbe kéne tenniük az árképzést, hogy tényleg egy teljesen eltérő vásárlóréteget szólíthassanak meg, mert ez nem túl csábító, mint látjuk, olyan országokban sem, ahol az életszínvonal jóval a miénk felett van. Így kéne a jövé évi termékpalettának kinéznie árban csökkenve:

    1) Csúcsmodell fém-üveg iPhone
    2) iPhone 5S
    3) iPhone (6?) C

    Egyszerűen összezavarja és félrevezeti az embereket az, ha az aktuális műanyag modell mindig csak alig lesz olcsóbb a csúcsmodellnél, de funkcionalitásban a tavalyi csúcsmodellel egyezik meg…. Nem azt mondom, hogy nincs olyan ember, aki mindentől függetlenül szívesebben venné a C-t… láttam én már olyan plázacica csajt APR-ben gépek között válogatni apucival, aki a csúcs MacBook Air helyett inkább megvette az akkor még éppen kapható műanyag MacBookot, mert az neki “jobban tetszett”… de azért valljuk be, a tudatos vásárlóknak elég erős arconcsapás, hogy kinyírták annak lehetőségét, hogy a múlt évi legjobb iPhone-t megvehessék némileg olcsóbban. Úgy ütött volna igazán a téma, ha az 5C-t levitték volna a 4S árszintjéra, 4S-t “kinyírják”, 5 pedig marad. Persze akkor megint nagy rivalizálás lett volna az 5C és 5 eladások között… áh, sehogy se túl jó ez. 🙂 Legyen akkor ténylegesen csak két telefonja minden évben az Apple-nek (egy csúcsmodell, meg egy műanyag C modell), de akkor a C legyen jóval olcsóbb.

  13. sabah: nem hulye vagy hanem szentimentális

  14. Az S-es újítások eddig sose tudtak meggyőzni. Ha uj telefont veszek az nézzen ki jobban is necsak jobb legyen…

  15. Az Applenek el kellene döntenie hogy a csúcs minőségre hajt vagy az eladások számának növelésére. Magyar árai egyenesen horrorisztikusak. Mindemellett egy “olcsónak” nevezett telefont(5C) nálunk jelenleg legolcsóbban 170000Ft-ért lehet megkapni, természetesen lényegesen jobb minőség mint a konkurens gyártók olcsó mobiljai na de ilyen ár mellett már egy tisztességes anyag használat minimum elvárás.

  16. @brudav85: Az eddigi tesztek alapján minden műanyag mobilt messze leköröz anyagminőséghez az 5C, és akármelyik Samsung Galaxy is összegányoltnak tűnik mellette (pedig azok se olcsó kütyük), szóval az anyagminőség relatív.

    Az árról pedig annyit, hogy senki soha nem mondta, hogy ez egy olcsó iPhone lesz. Csak a hype terjesztette ezt a pletykát, de semmi alapja nem volt. Ettől még persze egyetértek abban, hogy sokkal nagyobb durranás lehetett volna, ha egy árkategóriával olcsóbban adják, mondjuk a 4S mostani árán.

  17. Én iphone 5cét veszek


Add a Comment