fbpx Skip to content

A hétvégén több külföldi portálon is megjelent az alábbi videó. Így reggelre ezzel a könnyed videóval kezdenénk a napot. A srácok az összes eddigi készüléket beszerezték és egymás mellé rakták, hogy teszteljék őket. Ez azt jelenti, hogy sorban iPhone 5s, 5c, 4s, 4, 3GS, 3G, 2G-t látunk.

iPhone_termekvonal

Először a kikapcsolást, majd a bekapcsolást tesztelik; a kikapcsolás már önmagában meglepő dolog. Utána pedig pár weboldal betöltődését tesztelik. 7 évvel ezelőtt, mikor kezembe került az iPhone 2G, leginkább az érintőkijelző volt a legnagyobb durranás, illetve maga az iPhone, mely számtalan hibával érkezett. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy mára már a világ egyik legjobb telefonja lesz. Ha ezt tudom, nyilván nem adom el az akkori első generációs készülékem, ma is néha elgondolkozom, hogy vásárolok egyet és a lehető legelső szoftvert felrakom rá. 🙂

Egyébként akkoriban, 7 évvel ezelőtt még csak EDGE volt a legtöbb szolgáltatónál, és 100MB mobilinternet elég volt egy egész hónapra. Mára már 1GB is alig elég, és jól látni, mennyivel gyorsabb lett az iPhone beépített böngészője.

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Jól néz ki ez a teszt, de a lényegi részét sosem értettem ezeknek. Havonta, ha 1x újraindítom a telefont, hót lényegtelen, hogy 1 perc alatt,vagy felett boot-ol be.

  2. @totopad: itt nem a kikapcsolás/bekapcsolás a lényeg, hanem az ebből levezethető sebességkülönbségek, amiket el is mond a videóban. így például iPhone 5-ről igazából nincs akkora jelentősége 5s-re váltani.

  3. Egy kibontatlan 2g most 2000€ körül mocorog ,most jó befektetés lenne !

  4. @Manoo: igen, ilyenből van pár darab, de abban az akku már várhatóan megadta magát az évekig történő állás miatt. bár ezt valószínűleg nem kibontásra venné, aki veszi. 🙂

  5. “100MB mobilinternet elég volt egy egész hónapra. Mára már 1GB is alig elég”
    A faszt, nem a buszon kell youtubozni, 2-3 hétig simán elég a 100 mega.
    Persze ameddig nem osztok netet iPadra vagy Macbookra, onnan már csak percek kérdése mikor jön a két vészjósló sms 😀

  6. @fleshman: nem mindenki buszon youtube-ozik. sokszor van olyan, hogy tetheringelni célszerűbb, mert a tárgyaláson egy kávézóban lassú a net – és így a 3G/LTE sok esetben halmozottan nagyobb sebessége miatt bármikor lehagyja a (több) tucatnyi internetezővel terhelt kávézó amúgy is alacsony sávszélességét. ráadásul például a Telenor esetén adott csomagban most túlfogyasztás sincs az év végéig.

  7. “Egyébként akkoriban, 7 évvel ezelőtt még csak EDGE volt a legtöbb szolgáltatónál”
    Nyilván azért volt akkor már a középkategóriás telefonokban is első kamera…..

    Az alma imádóknak valahogy mindig megváltozik a történelem. Ez a cikk is ezt bizonyítja:
    http://liveit.blog.hu/2013/09/17/napi_retro_igy_jelentettek_be_az_iphone-okat

  8. @szabi113: ez nem alma-imádás, elég, ha belegondolsz abba, hogy a 3G internetelérés sok helyen még most sem használható gyakorlatilag. hiába van, ha vagy alacsony a 3G térerő, vagy a sávszélesség nem megfelelő.

    illetve vedd figyelembe azt is, hogy az iPhone szempontjából Amerika az első számú célcsoport, nem pedig Európa. így noha itt Európában 2007-ben már valóban elterjedtebb volt a 3G, addig odaát az AT&T még az iPhone 3G megjelenésekor sem rendelkezett megfelelő 3G-lefedettséggel.

  9. úúúúúgy megnézném ugyan ezt a tesztet olyan verzióban, hogy mindegyik eszközön a natív, először rá kiadott firmware legyen. iPhone-ra iOS 1, 3G-re iOS 2, 3GS-re iOS 3, stb.. mert pl az elöregedett készülékeket a rájuk tett legfrissebb rendszerek általában belassították.
    nem tudnátok szifonosok valahogy kivitelezni, összeszedni ilyen készülékeket?

  10. @Mateo87: iPhone 4-ig mentett SHSH-kkal még megoldható, de 4S-től felfelé csak akkor, ha valaki nem frissített. megnézzük, mit lehet tenni, de nem lesz meg egyhamar.

  11. Nekem még a 4S en 5.1.1 van,és jól szuperál 🙂

  12. Szerintem az iOS7 leállási sebességének köze van a Mountain Lion leállási hibájához, ahol az appleeventsd meg ezek nem állnak le, és timeout-ra futnak. Ha ez a helyzet, nagyon remélem Apple minél előbb javítja ezt. Ne legyen standard az mint a Windows Server 2003-ban, ahol egy dependency listát képtelen volt fenntartani a rendszer.

  13. @Mateo87: Amúgy tök egyszerűen meg lehetne oldani, csak össze kellene ollózni, akkori videókat. Youtube-on még most is megvannak ezek a tesztek!

  14. Hogy lenne elég 100 mega? 😀 Nem YouTubeozok és a mobilnetet sem szoktam gépre osztani, valamint appokat sem töltök le mobilneten, itthon, suliban, munkahelyen wifin van a készülék. Mégis általában kevesebb, mint két hét után mindig jön az SMS, hogy elfogyott a 300 mega és belassítottak.. Szóval az az 1 giga igenis reális manapság egy hónapra.

  15. @Jecy: nem most elég a 100MB, hanem anno volt elég. az EDGE lassúsága miatt nehezebb volt elhasználni, inkább kerestél egy wifit.

  16. Én nagyon nem látom azt a 2x-es gyorsaságot az 5s esetében! Én biztos nem váltok i5-ről 5s-re, megvárom a 6-ost!

  17. @Jadeye hirdessetek meg valami kissebb nyeremenyjatekot a hianyzo keszulekekre az adott firmware-rel, es a kivalasztott tulajdonosokkal leegyezve az idopontban vegyetek fel a videot mondjuk egy kavezoban – One more cafe?
    Itt a kommentek kozott maris volt egy 4S-es jelentkezo:)
    szerintem hálás téma lenne, kulfoldi nezettseget is kapna, mert legutobb, mikor kerestem ilyen videot, meg bem talaltan sehol.

  18. @totopad ha megollozod a regebbi videokat, varjuk a linkjet:)

  19. @Jadeye: Olvasd el fleshman hozzászólását, nem régről beszél, hanem arról, hogy most elég neki 3 hétig a 100 mega…

  20. @Jecy: a hozzászólásodból nem derül ki, hogy a cikkben írt 100MB-ra értetted-e, vagy pedig bárki más hozzászólására.

  21. @Jadeye: Igen, mert az alkalmazásotokból írtam a kommentet, és ott nem lehet választ írni (még). Remélem már nem sokáig 🙂

  22. Közben a T-mobile további 10 ezer Ft-tal emelte az iPhone 5 árát, így már 20 ezerrel drágább, mint a premierkor (ikon400 – 109-129 ezer). Ha hozzávesszük, hogy ugyanebben a díjcsomagban az iPhone 3G 27 ezer Ft volt, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy elmennek a…

  23. @BoRRoNeo: ezt köszönd azoknak, akik frauddal vesznek készüléket, tehát megveszik 2 éves hűséggel olcsón, aztán nem fizetik a havi részleteket.

  24. És nyilván csak az iPhone-okat nem fizetik a paraszt vásárlók, mert a többi telefon (pl. Samsung), továbbra is listaár/3, listaár/4 áron mennek hasonló díjcsomaggal. A T-mobile beetette a népet a 27 ezer Ft-os árral majd szép lassan a tűréshatár fölé emelte azt. Ráadásul most már elég kiszámíthatóan, mivel tavaly ugyanezt csinálta például az i4-gyel, amit nyáron bagóért vettem, majd őszre majd a duplájára emeltek.

    Az i5 129 ezer Ft-os ára csak arra jó, hogy az i5S-t is hasonló vagy drágább sávba lehessen belőni, míg az i5C csökkentett ára pont ott lehessen, mint a tavalyi i5. Magyarán az idei másodlagos modell lesz annyi, mint a tavalyi csúcsmodell.

  25. @BoRRoNeo: valószínűleg több iPhone esetén követtek el fraudot, mint bármely más készülék esetén. ha elégedetlen vagy a szolgáltatóddal, akkor érdemes átmenni másikhoz.


Add a Comment