Az összes eddigi iPhone sebességtesztje (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hétvégén több külföldi portálon is megjelent az alábbi videó. Így reggelre ezzel a könnyed videóval kezdenénk a napot. A srácok az összes eddigi készüléket beszerezték és egymás mellé rakták, hogy teszteljék őket. Ez azt jelenti, hogy sorban iPhone 5s, 5c, 4s, 4, 3GS, 3G, 2G-t látunk.

iPhone_termekvonal

Először a kikapcsolást, majd a bekapcsolást tesztelik; a kikapcsolás már önmagában meglepő dolog. Utána pedig pár weboldal betöltődését tesztelik. 7 évvel ezelőtt, mikor kezembe került az iPhone 2G, leginkább az érintőkijelző volt a legnagyobb durranás, illetve maga az iPhone, mely számtalan hibával érkezett. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy mára már a világ egyik legjobb telefonja lesz. Ha ezt tudom, nyilván nem adom el az akkori első generációs készülékem, ma is néha elgondolkozom, hogy vásárolok egyet és a lehető legelső szoftvert felrakom rá. 🙂

Egyébként akkoriban, 7 évvel ezelőtt még csak EDGE volt a legtöbb szolgáltatónál, és 100MB mobilinternet elég volt egy egész hónapra. Mára már 1GB is alig elég, és jól látni, mennyivel gyorsabb lett az iPhone beépített böngészője.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Jól néz ki ez a teszt, de a lényegi részét sosem értettem ezeknek. Havonta, ha 1x újraindítom a telefont, hót lényegtelen, hogy 1 perc alatt,vagy felett boot-ol be.

 2. @totopad: itt nem a kikapcsolás/bekapcsolás a lényeg, hanem az ebből levezethető sebességkülönbségek, amiket el is mond a videóban. így például iPhone 5-ről igazából nincs akkora jelentősége 5s-re váltani.

 3. “100MB mobilinternet elég volt egy egész hónapra. Mára már 1GB is alig elég”
  A faszt, nem a buszon kell youtubozni, 2-3 hétig simán elég a 100 mega.
  Persze ameddig nem osztok netet iPadra vagy Macbookra, onnan már csak percek kérdése mikor jön a két vészjósló sms 😀

 4. @fleshman: nem mindenki buszon youtube-ozik. sokszor van olyan, hogy tetheringelni célszerűbb, mert a tárgyaláson egy kávézóban lassú a net – és így a 3G/LTE sok esetben halmozottan nagyobb sebessége miatt bármikor lehagyja a (több) tucatnyi internetezővel terhelt kávézó amúgy is alacsony sávszélességét. ráadásul például a Telenor esetén adott csomagban most túlfogyasztás sincs az év végéig.

 5. @szabi113: ez nem alma-imádás, elég, ha belegondolsz abba, hogy a 3G internetelérés sok helyen még most sem használható gyakorlatilag. hiába van, ha vagy alacsony a 3G térerő, vagy a sávszélesség nem megfelelő.

  illetve vedd figyelembe azt is, hogy az iPhone szempontjából Amerika az első számú célcsoport, nem pedig Európa. így noha itt Európában 2007-ben már valóban elterjedtebb volt a 3G, addig odaát az AT&T még az iPhone 3G megjelenésekor sem rendelkezett megfelelő 3G-lefedettséggel.

 6. úúúúúgy megnézném ugyan ezt a tesztet olyan verzióban, hogy mindegyik eszközön a natív, először rá kiadott firmware legyen. iPhone-ra iOS 1, 3G-re iOS 2, 3GS-re iOS 3, stb.. mert pl az elöregedett készülékeket a rájuk tett legfrissebb rendszerek általában belassították.
  nem tudnátok szifonosok valahogy kivitelezni, összeszedni ilyen készülékeket?

 7. Szerintem az iOS7 leállási sebességének köze van a Mountain Lion leállási hibájához, ahol az appleeventsd meg ezek nem állnak le, és timeout-ra futnak. Ha ez a helyzet, nagyon remélem Apple minél előbb javítja ezt. Ne legyen standard az mint a Windows Server 2003-ban, ahol egy dependency listát képtelen volt fenntartani a rendszer.

 8. Hogy lenne elég 100 mega? 😀 Nem YouTubeozok és a mobilnetet sem szoktam gépre osztani, valamint appokat sem töltök le mobilneten, itthon, suliban, munkahelyen wifin van a készülék. Mégis általában kevesebb, mint két hét után mindig jön az SMS, hogy elfogyott a 300 mega és belassítottak.. Szóval az az 1 giga igenis reális manapság egy hónapra.

 9. @Jadeye hirdessetek meg valami kissebb nyeremenyjatekot a hianyzo keszulekekre az adott firmware-rel, es a kivalasztott tulajdonosokkal leegyezve az idopontban vegyetek fel a videot mondjuk egy kavezoban – One more cafe?
  Itt a kommentek kozott maris volt egy 4S-es jelentkezo:)
  szerintem hálás téma lenne, kulfoldi nezettseget is kapna, mert legutobb, mikor kerestem ilyen videot, meg bem talaltan sehol.

 10. Közben a T-mobile további 10 ezer Ft-tal emelte az iPhone 5 árát, így már 20 ezerrel drágább, mint a premierkor (ikon400 – 109-129 ezer). Ha hozzávesszük, hogy ugyanebben a díjcsomagban az iPhone 3G 27 ezer Ft volt, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy elmennek a…

 11. És nyilván csak az iPhone-okat nem fizetik a paraszt vásárlók, mert a többi telefon (pl. Samsung), továbbra is listaár/3, listaár/4 áron mennek hasonló díjcsomaggal. A T-mobile beetette a népet a 27 ezer Ft-os árral majd szép lassan a tűréshatár fölé emelte azt. Ráadásul most már elég kiszámíthatóan, mivel tavaly ugyanezt csinálta például az i4-gyel, amit nyáron bagóért vettem, majd őszre majd a duplájára emeltek.

  Az i5 129 ezer Ft-os ára csak arra jó, hogy az i5S-t is hasonló vagy drágább sávba lehessen belőni, míg az i5C csökkentett ára pont ott lehessen, mint a tavalyi i5. Magyarán az idei másodlagos modell lesz annyi, mint a tavalyi csúcsmodell.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!