fbpx Skip to content

Az Apple még csütörtökön este adta ki az iOS 7.0.2-t, amiben elsősorban a korábban már vázolt, a jelkódzár átugrását lehető tévő hibákat szándékozott javítani. Ezekkel valójában magát a jelkódzárat nem lehet igazából megkerülni, de adatvédelmi szempontból jelentenek problémát. Most itt egy újabb trükk, ami a Phone alkalmazáshoz nyújt hozzáférést.

lockscreen_bug_702

A hiba talán nem tűnik nagynak, de ha jobban belegondolunk, lehetőséget nyújt az esetleges támadónak ahhoz, hogy hozzáférjen a névjegyzékünkhöz, vagy a híváslistánkhoz, hangpostánkhoz, esetleg üzenetet küldjön, vagy csatolmányként a képeinket is megnézheti, azokat elküldheti. Szerencsére egy huszárvágással kikerülhetjük az egészet, ha letiltjuk Siri elérhetőségét a lezárt képernyőn, de ettől még az Apple fejlesztőmérnökei most ismét kellemetlenül érezhetik magukat.

A hiba a következő lépéseket követve idézhető elő:

  1. indítsunk egy hívást a lezárt képernyőn Siri segítségével;
  2. mikor megjelenik a FaceTime gomb, nyomjunk rá;
  3. amikor a rendszer átvált a FaceTime appra, nyomjuk meg a power gombot;
  4. ébresszük fel az eszközt, és húzzuk el a képernyőt, hogy visszakerüljünk a híváskezelő felületre;
  5. a hívott félnél tegyük le a hívást;
  6. várjunk pár másodpercet;
  7. és máris a Phone appban landoltunk.

Vizuális típusok számára most is van videó:

És hogy hogyan lehet mindezt áthidalni, míg az Apple javítja? Ehhez menjünk a Settings (Beállítások) appban a General (Általános) menüpontban a Passcode & Fingerprint (Jelkód és Ujjlenyomat) opcióhoz, és egyszerűen tiltsuk le Siri elérését a lezárt képernyőn:

Siri_lockscreen

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy hamarosan érkezhet majd az iOS 7.0.3 például, amiben ezt (is?) már javítja az Apple, talán karöltve a feloldási hanggal, és több más, apró hiba javításával.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Nekem a mail és telefon alkalmazás is rendszeresen összeomlik és kilép.

  2. Az ilyen IOS7 hibákra a legjobb megoldás: maradni a IOS6.1.4-en még nagyon sokáig. Én ezt tettem, és most nagyon örülök. 🙂

  3. Nekem vmelyik nap úgy rommá fagyott az iOS7,hogy
    csak a hardreset segített.:/
    Ok 6.1.2.jb backup lett visszaállítva,valószínű az lehetett a ludas.
    Azóta restore megvolt,majd új készülékként lett beállítva,de egyszer már itt is volt újraindulás vagy inkább respring.

  4. Nem bírnék vissza menni hatos rendszerre. 🙂

  5. Nekem sosem fagyott még le a 7-es. Valamit rosszul telepítettetek. Kiváló rendszer lett ez. Nem kell többet 6-os.

  6. Nekem a 6 os fosott be mindig a 7 es megy szepen…

  7. Eddig nekem se fagyott szét az IOS7, pedig folyamatosan frisítettem a beta 1-től a GM-ig. Az igaz. hogy az elején pl. a skype üzeneteknél kilépett, de mára azt se csinálja. De az is igaz, hogy a GM telepítése után a telefon 1 nap alatt 100-ról 30%-ra esett le. (kb. 8-10 óra alatt, wifi, 3g és bt be volt kapcsolva). Egy kikapcsolás, majd 10 perc után visza és azóta 1 nap után 58%-on áll a töltés. És így szűken kibír 2 napot. (De már estefelé 6 körül töltőre teszem, mert akkor már 16%-on van)

  8. Sziasztok!Az alábbit tapasztalom iPad mini (LTE) modellen, 7.0.2 sw-vel: képernyő elforgatás aktív, jobb kézbe veszem a készüléket, kijelző függőlegesen(fekvőre átfordul), hüvelyk újjam az idő kijelzésen és magamhoz emelem, amire a kijelző csak elfordulna normál esetben, de nekem fel is oldja a képernyőt és belép a menübe! Ez feature vagy bug? Másnál is megvan?

  9. Szerintem az lehet a gond, hogy nem tesztelték elegen, elég ideig… ezeknek a hibáknak elő kellett volna jönniük a tesztidőszak alatt!


Add a Comment