fbpx Skip to content

Szeptember 19-én megjelent a várva-várt Angry Birds Star Wars második része. Nem akartam csak a megjelenés tényét közölni pár mondatban képekkel, viszont külföldi kint tartózkodásom miatt sajnos csak most tudtam komolyabb tesztet írni a játékról. Röviden azt kell, hogy mondjam, eszméletlen jó lett, nagyon megéri az árát. Én azért mind Star Wars, mind Angry Birds terén eléggé elfogult vagyok, és bár az Angy Birds-láz nálam is alábbhagyott az elmúlt pár hónapban, ez az új rész mégis újra visszarántott a játékba.

abswii1

Ugyebár az első rész az eredeti trilógia eseményeit dolgozza fel, amely a legutóbbi frissítéssel már majdnem be is fejeződött, így ez a második rész az előzmény trilógiát mutatja. Igen komoly beharangozást csinált a Rovio az új játéknak, hiszen csak úgy öntötték magukból a YouTube csatornájukon a karakter-bemutató videókat (32 játszható karakter van a játékban), illetve a korábbi Angry Birds játékokhoz is érkeztek új pályák.

abswii2

Az Angry Birds Star Wars II rengeteg újítást tartalmaz, így nem csak egy újabb unalmas Angry Birds játékról van szó Star Wars-bőrbe bújtatva. Egyik nagy újítás, hogy végre nem csak az Erő világos oldalán harcolókkal játszhatunk, hanem a Sötét oldal harcosaival. Minden fejezetnél eldönthetjük, melyik oldalon akarunk harcolni, így elsőre a választott oldal 20 pályáját játszhatjuk végig, de ha legalább 20 csillagot elérünk rajtuk, ami azért igencsak egyszerű, akkor már az Erő másik oldalával is harcolhatunk.

abswii9 abswii3

Jelenleg csak a Baljós Árnyak eseményeinek egy részét érhetjük el, egészen Darth Maul és Qui-Gon Jinn tatooine-i párharcáig, a többi rész majd frissítésekkel érkezik. A jelenlegi 2 fejezet összesen 80 pályát tartalmaz, viszont van csomó bónusz pálya is, amiket úgy lehet elérni, hogy most már nem csak csillagok szintjén értékelik a pályán nyújtott teljesítményünk, hanem azt is nézik, hogy melyik karakterrel milyen rombolást végeztünk, és így a szereplők is pontokat gyűjtenek. Ha pedig a pontgyűjtő csíkjuk betelik, a bónusz pályájuk elérhetővé válik, illetve plusz csúzli pénzt is kapunk, de erről majd később írok. A bónuszpályák is az Erő sötét, illetve világos oldala szerint vannak szétválasztva, de mindegyik a Gunganek vízalatti világában, csak az egyikben Gunganeket, a másikban buckalakókat (víz alatt?) kell likvidálnunk.

abswii4 abswii8

Minden karakternek egyedi képessége van, amit egy kis jel mutat a fejük fölött, és mivel 32 különböző karakter van a játékban, így igen sokféle képesség van (jó, van olyan karakter, amiből a különböző epizódok különbözősége miatt több is, és így jön ki a 32). A Star Wars fanoknak lehet, hogy sok minden nem fog tetszeni, ugyanis olyan karakterek is megjelennek a Baljós Árnyak pályáin, akik abban az epizódban nem is szerepletek, például Dooku gróf, vagy épp Jango Fett. Az alábbi videóban mind a 32 karaktert megtekinthetitek. Akinek ez nem hozza meg a játékhoz a kedvet, annak semmi se fogja. 🙂

A pályák igen hangulatosra sikeredtek, visszaadják a filmek hangulatát, főleg, hogy az eredeti filmzenék mennek alattuk, így a Star Wars fanokat mégjobban magával tudja ragadni a játék. Ahogy már említettem, minden fejezet 20-20 pályát tartalmaz, de van mindegyikben pár pálya, amit csak úgy tudunk játszhatóvá tenni, ha az előtte lévő pályán megtaláljuk az elrejtett térképet. A pályákon nem csak térképek lehetnek elrejtve, hanem kis dobozok is, melyek arany tárgyakat tartalmaznak, fejezetenként nyolcat, de hogy ezekért az arany tárgyakért achievementen (ami csúzli pénzt ad) kívül kapunk-e mást, azt még nem tudom.

abswii16 abswii17

abswii14 abswii15

A csúzli pénzből karaktereket tudunk vásárolni, melyeket bármelyik pályán betudunk hozni úgy, hogy az csúzliban lévő karaktert lecseréljük a behívandóra (csak az Erő megfelelő oldalán lévő karaktereket lehet behívni, kivéve Anakint, aki mivel átállt a Sötét oldalra, így őt oda is be lehet hívni), viszont annyi nem elég, hogy megvesszük a karaktert, mert azzal csak pár behívási lehetőséget kapunk, ha többször akarjuk használni, akkor pluszban kell behívót venni nekik. Lehet karaktereket egyesével és csomagban is, illetve a behívókat is lehet különböző kiszerelésekben vásárolni, és igen drágán akár az örök használatot is el lehet érni.

abswii7 abswii6

Az Angry Birds Star Wars II egyik nagy újítása a Telepods a Hasbrotól. Erről most hosszan nem szeretnék írni, csak mikor már a teszt példányok hozzám is megérkeztek, de röviden az a lényeg, hogy a kis műanyag figurákat egy átlátszó állványon az előlapi kamera elé kell helyeznünk és a figura alján található QR kódot beolvasva az adott figurát be lehet juttatni a játékba és lecserélni az épp a csúzliban lévő karakterre. Remélem, hamarosan jelentkezhetek a Telepods teszttel is, de addig is itt egy videó róla:

Az Angry Birds Star Wars mindössze 0,89 euróért vásárolható meg és mivel univerzális app, így egyből iPadre is megkapjuk, hurrá. 😀 Futtatásához minimum iOS 4.3 kell, így igazából csak az iPhone 2G, 3G és az iPod touch 1G, 2G és 3G 8 GB-os változatán nem játszható. Game Center támogatással rendelkezik, így ranglisták, achievementek és kihívások is vannak.

Tényleg csak ajánlani tudom mindenki, nem egy újabb akár unalmasnak mondható Angry Birds epizód, bátran töltsétek le. Az Erő legyen veletek!

[appstore id=”645859810″]

Mivel a játék az új iPhone-okkal és a GTA V-tel szinte egyszerre jelent meg, pár jópofa kép is készült 😉

answii10

abswii11 abswii12 abswii13

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Bocs hogy csak igy ennyit hanyok ide,

    de nem tudjak mar mit huzzanak le errol a jatekrol…. Az elso resz volt az egyetlen amit megvettem, a tobbit mar ki sem probalom…

  2. @mazsi1911: Pedig érdemes kipróbálni. Valóban sok a marketinges húzás, amivel kaszálni akarnak (és sikerül is nekik), de ettől függetlenül nagyon jók az új részek is.

  3. @mazsi1911: szerintem egy szakember tudna segíteni rajtad…

    A játék tényleg jó, bár nem a sok újítás miatt, hanem, mert a motorja nem az előző SW részből van, hanem jobban hasonlít az eredeti játékokéra. A karakterek egy része használható, de a többség szerintem nagyon gyenge, esetleges (pl yoda), nehezen használható. Számomra az újítások is tökéletesen érdektelenek, nem fogok karaktereket cserélgetni, hiszen pont az lenne a lényeg, hogy az egyes pályákat a megadott madárkészlettel lehessen megcsinálni.
    Az erő két oldala dolog is túl van lihegve, nincs semmi különbség a két oldal között, csak a karakterek cseréltek helyet. Ami persze nem feltétlenül baj, csak kicsit túl nagy feneket kerítettek az egésznek.


Add a Comment