Érintetlen képek az iPhone 5s kamerájából

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPhone 5s egyik nagyobb újdonsága a kamera, mellyel mostantól sokkal élesebb, szebb, színhelyesebb képeket készíthetünk az iOS 7 javítási mechanizmusának köszönhetően. Természetesen nem csak szoftveresen, hanem hardveresen is javítottak rajta. Az új hátlapi kamera 5 elemű lencsével rendelkezik, és a szenzor felülete 15%-al nagyobb. Egy pixel 1.5 mikron méretű – nagyobb, mint az iPhone 5-ben lévők, és minél nagyobb a pixel, annál jobbak lesznek a képek. A rekeszérték f/2.2 lett. Az 5s-nek dupla vakuja van, az egyik hideg, a másik meleg színű, így valósághűbb képeket tudunk vakuval is készíteni.

Screen Shot 2013-09-10 at 23.12.12

Az új vaku és jobb kamera mellett automatikus képstabilizátor is érkezik a készülékbe. Ezen felül lesz új gyorsfotózási mód is, amely 10 képet készít másodpercenként, ezeket valós időben analizálja, és kiválasztja a legjobbat. Az iOS 7 szoftvere úgy lett tervezve, hogy kihasználja az új kamera lehetőségeit. Az új kamera 120 fps-es slow motion felvételeket is tud majd készíteni 720p HD felbontásban.

Ahogy az iPhone 5-nél, úgy az 5s-nél is elérhetőek olyan tesztképek, amikhez nem nyúlt az Apple. Ezeket nevezzük “érintetlen” képeknek, amikor fotóznak az új készülékkel, de semmi utómunka nem kerül rá. Nézzétek meg, kattintásra új ablakban nyílnak meg nagyobban:

photo_1

photo_2

photo_3

photo_4

photo_5

photo_6

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ezek a képek mindig megfelelő fénykörülmények között készülnek, és ezt fel is tünteti az Apple. Szobában, sötétben készült képekkel nyilván nem promózzák a masinát, de nem azért, mert ott rosszul szerepelne, hanem mert technikai és fizikai korlátai vannak egy ekkora szenzornak/lencsének, amit nem lehet áthidalni.

  2. @totopad: Ebben 100% igazat adok.. Hiszem ha látom, vagy valaki innen kipróbálja és a saját véleményét mondja L.. Habár ahogy nézem ezeket a képeket, nincsenek retusálva, zajszűrve és hasonlók.. Ha tényleg ilyen képeket készít, akkor le a kalappal..

  3. Szerintem reálisak a képek. Szép képeket csinál. Még régen SE k750i típusú telefonommal képes voltam jó fényviszonyokkal olyan képet csinálni ami hazavágta az akkori kompakt fényképezőgépek teljesítményét. iPhone 2g vel is tudtam szép képeket csinálni, de az macerásabb volt mint egy jó vakus géppel, ráadásul ezen van végre képstabilizátor, számomra ez áldás!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!