fbpx Skip to content

Jon Murphy és társa tegnap óta az Apple kockánál van. Ők úgy gondolják, hogy a következő 13 napot itt fogják eltölteni, és keresve se találtak magunkat jobb dolgot.

BTgPFN3IAAA3b9n.jpg-large

 

Az Apple még meg sem tartotta a jövőhét kedden kezdődő keynote-ot, de ők már tudják, hogy szükségük van az új készülékre. Természetesen nem csak azért vannak ott, mert fanatikusok, hanem mert egyben reklámtáblák is. Jon a SellYourMac.com-ot reklámozza a Twitterén és pólóján is az App Store előtt. Így lassan majd elérkezünk oda is, hogy az Apple eseményei előtti sorbanállások inkább reklámokkal teli táblákkal, vagy reklámpólókban lévő emberekkel lesz tele, és nem csupán egyszerű fanatikusokkal.

Amikor megláttam, hogy már most sorban áll pár ember a New York-i Apple Store előtt, rögtön ez jutott eszembe:

Szerintem ezzel inkább idiótábbnak tűnik egy cég, főleg Jon, mint hogy rendesen beállt volna időben a sorba, mondjuk ötödikként. Ettől függetlenül a kolléga remekül érzi magát, tegnap este már rendeltek kaját és csatlakozott hozzájuk egy kutya is:

BTh6WKOCYAAzFBO.jpg-large

BTg3OqXCEAAo-zH.jpg-large

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. “Szerintem ezzel inkább idiótábbnak tűnik egy cég, főleg Jon, mint hogy rendesen beállt volna időben a sorba, mondjuk ötödikként”

    Ellenben tegye fel a kezét, aki nem nézte meg a sellyourmac.com-ot a cikk olvasását követően… Na ugye.. 🙂

  2. @ef-dani: én nem néztem meg. 🙂 sőt nem is raktam rá kattintható linket.

  3. @admin: Én megnéztem és szerintem még baromi sokan ugyanígy tettek 🙂 Nem egy külföldi oldalra kitették őket linkkel, látogatottságuk az egekben az tuti, a célközönségük megismerte őket. Bejött a kampány még akkor is, ha éjszakára átsétálnak a szomszédos szállodába és csak nappal ülnek ki oda 😀

  4. Szubjektív vélemény : szerintem az sem jobb, aki előtte nap éjfélre odamegy… sőt, aki egyáltalán beáll a sorba. 😛

  5. Bakker, értem én hogy szajkózni kell a trendi véleményt, de valaki segítsen már, hogy miért rosszabb poén egy bolt előtt sorban állni haverokkal, ismeretlenekkel, mint akár inni egy kocsmában, vagy otthon teleherézni a neten egy sötét szobában?

  6. @jarodfree: ott a pont!

  7. Nem néztem meg. Feltettem a kezem. Sőt majdnem a cikket sem olvastam végig, mert rohadtul nem érdekel ki mikor áll be a sorba vásárolni. Egy dolog érdekel ha én vásárolok mondjuk tejet akkor gyorsan menjen a sor. És nem fogok sorba állni tejért 3 nappal előtte, hogy én ihassak először, mert van munkám, agyam, és a szabadidőmet meg fontosabb dolgokkal szoktam eltölteni. Beszélgetni sem nagyon akarok az ABCben pedig közös az érdeklődés, mindannyian élelmiszerért jöttünk. “hé te neked van már zsemléd, aha, és császár, neeeeem csak vizes pfff, az gáz, na mind1 most majd veszünk tejet is. jaja király” Közben meg ott állnának a sorban más boltok eladói aztán mondogatnák, hogy nálunk meg vehetek a tejemhez kakaót. Annak meg még jobban örülnék….na befejeztem. Megyek boltba.

  8. @jarodfree: Csak az alapelv érdekes, legalábbis megkérdőjelezhető az én szememben. Az Apple igényt teremt saját termékeinek, de az kicsit furcsa, hogy ezeknek az embereknek megvan az igényük arra a dologra, amire még csak a jövő héten teremtik meg az igényt – hivatalos bejelentés még semmiről sem volt. És minden évben van valaki, akinek ez a fajta “spidey-sense” igény egy kicsit előbb jelentkezik, mint az előző évi rekordernek. Pedig lehet, hogy feltámasztják a 3310-est, csak átnevezik i5S-nek, és ezért ül ott 2 hétig. (Na jó, ez nem valószínű, de gondolom érhető, mit a véleményem)

  9. Szerintem a sorban allok barmok. Nem akik otthon teszik ezt, hanem kulfoldon. Pl en UKban szepen elorendelem majd az 5S-t, es amikor a bolt elott allok kb megkapjak aznap enis megkapom. Otthon ulve. Raadasul az UPS hozza.

  10. Nem hiszem h barmok lennenek, es azt se hogy azert allnak sorba ilyenkor, mert nem birjak ki az uj iphone nelkul.
    Eloszor amerikat kene ehez ismerni, es a NYi embereket. Ezt sok europai, de foleg magyar soha nem fogja megerteni. Hulyezni es baromozni egyszerubb, mert mi annyira tokeletesej vagyunk, mi?
    Az amerikaba sokkal kozvetlenebbek es baratsagosabbak az emberek egymassal, es pont leszarjak h milyen cipo van rajtad, vagy h milyen telefonod van. Nem azert vesznek iphonet h gizduljanak, hisz mindenkinek iphonja van akinek szamit a minoseg.
    Azert ulnek ott mar most, mert miert ne? Mert ehez van kedvuk, jo buli. Ahogy telnek a napok egyre tobben lesznek, ismerkednk, stb… M.o.on ezt nem teheted meg anelkul h az embereknek ne lenne meg a velemenye, h hulyek, ezek megorultek, meg qrva anyatok iphonos buzik… 😉
    Ott nem zavar senkit, es senki nem fog beszolni. Errol is szol a szabadsag… hogy megtanuljuk elfogadni azokat, akiknek mas a velemenye, mas a vallasa, mashogy gondolkodnak mint mi…
    Egymas elfogadasa sajnos egyenlore amerikaban mukodik a legjobban… M.o pont az ellenkezo iranyba tart… Sucks…

  11. “Egymas elfogadasa sajnos egyenlore amerikaban mukodik a legjobban”

    Te nem voltál még az USA-ban. NYC-ben pl. városrészek vannak, ahova fehérként be nem teheted a lábad, ha élni akarsz.

  12. Ivgaben: Teljesen igazad van.
    Itt Svédországban ( ami felfogása alapján egy második amerika lehetne ) mar napokkal az új telo megjelénese elött kiültek az emberek az üzlet elé.
    Az alkalmazottak pedig minden nap sütivel és teával kínálták őket, senki sem szólt be nekik, senki sem tartotta őket bolondnak. A srácok jó mókának tartották, hát miért ne kezdhetnék meg a sorbaállást napokkal hamarabb?:)
    Szomorú, hogy Magyarországon még mindig itélkeznek az emberek, és mindenki azt nézi,
    hogy a másik mit csinál…

  13. Egyszer pont egy ilyen utcába tévedtünk. Az egyik kapualjból előlépett egy két méteres fekete, és egy kinyitható borotvával, a nyakamban lógó fényképezőnek a szíját elvágva, a kezembe adta a gépet. Nem szólt egy árva szót sem. Megértettük a “burkolt” mondanivalót.

  14. @Ugyankerem: kivételek nyilván mindenütt vannak, de a többi esetben pedig teljesen jól működik.

  15. Azért kell egyfajta naivitás azt hinni, hogy mindenki csak azért áll bárki sorba, hogy 3 nappal előbb legyen telefonja. Az 5 perc hírnév, a buli lehetősége szerintem erősebb ok. Meg hogy tudja ő ott van, ahova a többség nem jut el, mert annál kényelmesebb és fél a többség véleményétől.
    Régi jelenség ez. Csak gondoljunk a Beatles vagy Elvis körüli őrületre. A többség napokig ül egy helyen és jó eséllyel max egy pillantra látja a sztárt, de elmegy legközelebb is.
    Tudok olyanról aki ott volt az iPhone nyitóin is, de megtalálhatod egy jó játék eseményén is, de jelentkezett zombi statisztának is. A vicces, hogy bontatlanul továbbadta a telefont, azt mondta kell pénz, hogy kimenjen valami koncertre Bécsbe 🙂

  16. Őrület bakker, vannak csúnya bácsik amcsiban 😀 Az a jó, hogy itt a nyócker tele van katolikus leányneveldésekkel és minden kaszt együtt szedi a nefelejcset 😀

  17. Ugyankerem: 7 eve elek Las Vegasban, ugy hogy van mar nemi fogalmam errol-arrol.
    En most nem a drogos fekakrol, meg dilerekrol beszelek.
    Hanem ugy alltalaban, a boltban, az etteremben mindig kedvesek es tudnak mosolyogni is.
    Es barkivel barmirol el tudok beszelgetni, vagy poenkodni, akar csak par mondat erejeig, legyen az egy oltonyos uzletember v egy szet tetovalt allat, es utana mindenki megy a dolgara.
    Es ez sok ismerosomnek is feltunt akik csak par hetig volak itt.
    Na mindegy, nem akarok okoskodni, de ez van.

  18. Holnap meló után kimegyek (btw tegnap este voltam bent ebben a fifth ave-s app storeban, mert lemerült a telóm, és gyorsan akartam egy kicsit tölteni), de eskü nem láttam őket ott ülni. Lehet szemben a Plaza Hotelban vannak egész nap 😀


Add a Comment