fbpx Skip to content

Az Activison a napokban kiadta a méltán híres Call of Duty sorozatuk legújabb üdvöskéjét a Strike Team-et, mely nem egy sima átirata valamelyik PC-s változatnak, hanem kifejezettem mobilokra és tabletekre fejlesztették, és az elején csak iOS-re lesz elérhető.

callofdutystriketeam1

A történet szerint a játék 2020-ban játszódik, amikor is a világ nagyhatalmai között egyre nagyobb a feszültség és az Amerikai Egyesült Államokat egy meglepetésszerű támadás háborúba kényszeríti. A játékos feladta, hogy egy speciális katonai csapatot vezetve megtalálja, hogy ki a felelős a támadásért.

A Call of Duty sorozatot remélhetőleg nem kell bemutatnom senkinek se, hisz ez az egyik legnevesebb háborús FPS játéksorozat, így nem meglepő módon a Strike Teamben is első sorban a klasszikus lövöldözős játékból ismert nézetből szemlélhetjük a játékot. Nem véletlenül írtam, hogy első sorban FPS nézet van a játékban, mert emellett akár átválthatunk külső nézetre (TPS) is, így madártávlatból felmérhetjük a terepet, láthatjuk hol van az ellenség, és a csapatunk tagjait a megfelelő helyekre tudjuk küldeni, így biztosítva veszteség nélküli előre haladást. Emiatt a játék sokkal jobban arra megy ki, hogy megfontoltan, megfelelő taktikával haladjunk előre a pályákon és ne csak rohanva lövöldözzünk vaktában.

Csapatunk tagjait testreszabhatjuk különböző képességek és fegyverarzenáljuk fejlesztésével. Kevés időm volt a játékkal játszani, de a story módja elég jónak mondható: érdekelt, hogy mi is lehetett a háború kirobbanásának az oka és ki áll az egész mögött.

callofdutystriketeam2

A Strike Team nem csak kampány módot tartalmaz, hanem egy túlélő módot is, melyben akár a zombis Call of Dutyból ismert módon az ellenség hullámokban érkezik, melyek során egyre többen és többen érkeznek és nekünk pedig mindegyiket meg kell ölnünk, hogy a következő szintre léphessünk. A túlélő, azaz Survival módban szerzett teljesítményünkkel a világranglistára is felkerülhetünk.

Gyönyörű grafikájával és élvezetes játékmenetével az FPS szerelmeseinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, ám sajnos az ára igencsak borsos, de szerintem megéri.

Futtatásáshoz egyrészt 1,3GB szabad hely szükséges, illetve minimum iOS 6.0 és legalább iPhone 4S, iPod touch 5. generáció (színes hátlapos, illetve a kamera nélküli 16GB) vagy iPad 2. Szerintem igazán élvezetesen iPaden lehet játszani a játékkal, én a 4S kijelzőjét egy kissé picinek találtam a taktikai részekhez, hiszen nagyobb kijelzőn jobban be lehet látni a területet.

[appstore id=”655619282″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Teszt 19:57

  2. teszt 19:57

  3. Nagyon fáj, hogy legalább, i4s kell hozzá, és igy nem tudok játszani a 4emen..

    @Jadeye a 4re fel lehet valahogy telepiteni?:D

  4. @iGuy: nem tudom, próbáld meg iTunes-szal, maximum hibaüzenet.


Add a Comment