fbpx Skip to content

Az elmúlt hetekben felröppent pár cikk azzal kapcsolatban, hogy az Apple egy nagyobb táblagépet tesztel. Ez egyébként még lehetséges is, mivel az Apple rengeteg eszközt kipróbál, és feltérképezi a szokásainkat, hogy a lehető legjobb eszközt rakja elénk, amikor az végül megjelenik.

Épp egy ilyen lehet a 12.9-inch-es iPad is, mely véleményem szerint azért már picit túlzás. 🙂 Ez készülék valójában akkora lenne, mint egy MacBook Air kijelzője és 2712 x 2048 felbontást kapna. Ezért akár egy plusz oszlopnyi ikon is elérhető lenne a kijelzőn fekvő nézetben. Nézzétek meg a koncepció képeket:

 12_9_ipad_ipad_4_mini_light-800x450

iPad mini, iPad midi, iPad maxi?

12_9_ipad_macbook_air-800x450

Ti mit gondoltok? Akkor már inkább egy MacBook Air, nem?

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Nekem már a normál iPad is túl nagy, azért vettem Minit, de ha valaki erre vágyik 🙂

    Szerintem túl nagy és túl nehéz lenne, épp azt veszítené el, amit szeretünk a táblagépekben. Hogy könnyen használhatjuk kézben tartva. Ebben a méretben több értelme van a laptopoknak.

  2. Nekem az iPad Mini-ről az első perctől kezdve megvan a véleményem, ugyanis nem látom értelmét. Az iPad azért iPad, mert a nevében is benne van, hogy “Pad”, azaz tábla, tehát elvárnánk, hogy rendes, táblagép méretű legyen minimum. Ez az iPad Mini-re nem teljesül, szerintem abszolút értelmetlen dolog.

    Ez viszont nagyon tetszik, elképzelem, hogy egy 12,9-es géppel ülök a kezemben, hát hatalmas, szó szerint 😀 Támogatom az ötletet, szerintem abszolút jó lenne, nem mintha a mostani iPad 4-em olyan kicsi lenne, de ha ez megjelenik, akkor 100% hogy le fogom cserélni, 2712 × 2048-as felbontás, eszméletlen, és a játékok is nagyon izgalmasak lennének akkorában, tetszenek a képek is 😀

    Várjuk a további híreket!

  3. nemtom, szerintem nagyban függ attól, mire is használod az Ipadot. Az Ipad nem laptop, teljesen másra jó, nem érdemes összehasonlítani. Ipad1 előtt nekem netbookom volt, aztán megjelent az Ipad, rögtön rendeltem egyet és tudtam, hogy ez az, ami kell nekem. Méret: pl. olvasásra elég az Ipad Mini (még jobb is, hogy kicsi), de pl. zenészként szövegekhez, kottákhoz kell az Ipad. Mérnökként néha jó lenne a bejárásoknál nagyobb Ipad, amin több látszik a tervből. Szóval van értelme, de nem mindenki számára. nekem kéne 🙂

  4. Szerintem ez egy iPad es MacBook fuzio eloszele… Gondoljunk csak bele…
    Kezbeveszunk egy 12.9″-os iPadet, rajta ios-el. Aztan ha ugy tartja kedvunk elovesszuk a MacBook-ot, ami csak a billentyuzetbol all es az alatta nyugvo hardverbol es magnesesen odapoccintjuk az iPadunket (mint egy smart covert) ehhez a keszulekhez. Az iPad kepernyoje ekkor elsotetul es elkezd bootolni az osx. Kesz az uj retina MacBook Pro…
    Es milyen sokoldalu 🙂

  5. Az iPad Mini napi használatban nagyon jól teljesít. Minden feladatot el lehet vele végezni könnyedén mert nem nehéz és sokáig bírja az akksi. Levelezés, böngészés, skype, viber, könyv olvasás, játék, számológép, stb… Nagy ipad nehéz és gyorsan merül. Csak a minit javaslom mindenkinek!

  6. ha megjelenne, azonnal megvenném!

  7. @applefasirt: így lenne értelme az ütős lehetne szerintem mint koncepció. nekem instat get ahogy Handras mondaná

  8. @expa:
    Gyorsan merül az iPad??? Átlagosan 14 órát bír a 4. Gen iPad-om. A rekord 16 óra fölött van és játszok rajta rendesen, szal ha csak arra használnám amire te akkor simán elmenne 16-17 órát!

  9. ez mekkora baromság… 😀

  10. @dzsega:
    Nem én használom, félre ne érts. A nejem használja és 3-4 naponta tölti, persze nem használja egyfolytában. Ennyit biztosan nem bír a 4-es mert retina és 4 mag. A mini simán odaver üzemidőben és nem szakad le a csuklód használat közben 🙂

  11. iDesk… iFal… iBudapestÉpületPlakát… iUnkmárlekicsit

  12. @applefasirt: És hogy ez ergonómiailag mennyire “remek” megoldás, ki is próbálható különböző W8-as gépekkel 😀

  13. @expa: bizony, az iPad mini a legjobb!!! 🙂 Nem értem azokat akik leszólják… szerintem pont ideális a mérete. 🙂


Add a Comment