fbpx Skip to content

Kiegészítők terén is egyre kevesebb figyelmet kapnak a régebbi iPhone modellek, pedig elég sokan használnak még mindig iPhone 5-nél korábbi modellt. Ezt a kiegészítőt kifejezetten iPhone 4/4S tulajoknak szánjuk.

draco2

A Draco design Inc. egy jó nevű japán mobilkiegészítő gyártó cég, melynek egyik igen csak jó félig fém, félig műanyag bumpere az Evo. Egy remek formatervű bumperről van szó, mely két részből áll, jobb oldala és alja műanyagból van és a másik fele pedig alumíniumból. Az Evo pontosan illeszkedik az iPhone 4/4S  fém kerete köré, így a felhelyezése is könnyű, illetve biztosan is tart, nem fog leesni a telefonról sehogy sem. A bumper két részből áll és a részeket 2 kis csavarral lehet egymáshoz rögzíteni, melyeket egy imbuszkulcs segítségével tudunk szorosra húzni.

draco1

A gombok a kerethez egy ragasztószalag csíkkal vannak rögzítve, így felszerelés közben sem lesznek rossz helyen és használat közben sem gátolják a telefon gombjának lenyomását. A rezgő mód kapcsolóját viszont már nekünk kell a megfelelő nyílásba rakni felhelyezés előtt, mivel ez egy mozgó alkatrész. Érdemes nem kihagyni ezt az alkatrészt összeszerelés előtt, mert ha kihagytad, akkor szedheted le a bumpert, mert enélkül nem tudod lenémítani a készüléket. A csavarokat nem szabad túlhúzni, mert akkor a némító mód kapcsolóját nagyon nehezen lehet csak használni.

draco5

A jack dugónak és a dock csatlakozónak elég nagy hely van hagyva, így a tudjuk a fülhallgatónkat és az adatkábelünket is használni az Evoval. A telefon alján található mikrofon és hangszórónak is van egy-egy kis nyílás, így a hang megfelelő ki- és beáramlása is biztosítva van. A fém rész belső sarkainál található egy gumis anyag, ami az esetleges ütődés erejét hivatott tompítani.

draco4

Én nem különösebben szeretem az olyan tokokat/bumpereket, melyek a telefon formájától eltérőek, viszont azon ismerőseim, akiknek nincs ilyen gondjuk és kezükbe vették a 4S-em az Evoval, mind azt mondták, hogy jó a fogása, jól kézbe illik, a hosszanti oldalon található hajlás miatt biztosabb a telefon fogása. Én hiszek nekik, és több napos használat után már én is megszerettem.

draco3

A csomag tartalmazza a bumper 2 részét, 4 csavart (plusz 2 db tartalékba), egy némító gombot, egy imbuszkulcsot, egy törlőkendőt és még egy nagyon fontos kiegészítőt bumperek esetén: elő- és hátlapi fóliát. A fóliák mattak, így én csak hátulra tettem fel, mivel a képernyőn a matt fólia engem zavart, szemcsés lett tőle a kép és én fontosabbnak is tartom a telefon hátuljának a védelmét, hiszen azzal felével szoktuk az asztalra tenni a telefont, így az könnyebben sérülhet, mint az eleje (arra meg én vigyázok, így ott nem is szokott nekem fólia lenni). Az Evo mindössze 15 grammos, így a telefon nem lesz számottevően nehezebb.

A Draco Evo több színben is megvásárolható a SzifonStore-ban. Létezik a tesztben is látott fekete-zöld változat, de emellett van még egy fehér-narancs és egy picit más dizájnú, de ugyanúgy az Evo névre hallgató fekete-arany változat is, amin a SIM-tálcának külön nyílása is van.

A SzifonStore-ban rengeteg Draco Design termék kapható, nem csak iPhone 4/4S-hez, szóval érdemes körülnézni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. meg jo hogy ennek az aran lunatik taktik extremet kapni ebayen

  2. @Bughi: Jaja és nyilván eredeti is, ugye? 🙂 Sőt, ha kettőt rendelsz egy Rolexet is küldenek mellé ajándékba állítólag!

    (Őszintén nem értem, hogy hogyan vásárolhatnak egyesek iPhone 5-öt 80e-ért, meg 120 dolláros tokot 30 dollárért, illetve ha már igen, akkor miért lepődnek meg rajta, hogy nem azt kapták, mint amit szerettek volna… Persze, hogy nem kapod meg az eredetit, hiszen nem fizetted ki az eredeti árát sem! – a szóban forgó Lunatik tok kisker ára nettó 124.95$, nagyker ára lehet mondjuk nettó 80-90$, azaz ami ennél olcsóbb az teljességgel kizárt, hogy eredeti!)

  3. @ikiegeszitok: igen,ez itt a reklam helye XD

  4. @Bughi: őszintén: változtat ez bármit azon, hogy ha jogkövetően akarod behozni továbbértékesítésre, akkor vannak járulékos költségek, valamint hogy nem olcsó utánzatot hozunk be így, hanem az eredetit? szerintem nem.

  5. ha nem eredeti,es nem tuntetik fel ezt az ebeyen akkor engem az ebay ved!
    ugye ezzel is tisztaba kell lenni!

  6. @Bughi: és változtat ez bármit azon, hogy ha jogkövetően akarod behozni továbbértékesítésre, akkor vannak járulékos költségek? szerintem nem.

  7. nem ezen nem,de ketlem hogy ne lenne boseges hasznotok!

  8. @Bughi: nekem nincs, mert nem én hozom be, és nem is én értékesítem, de olvasd el a fentebb linkelt cikket, ott egy konkrét termék esetén forintra pontosan le van írva a mi és a mennyi.

  9. @Bughi: Ezt a “hasznos” dolgot nem értem. Miért, te ráfizetésért szoktál dolgozni? Vagy esetleg jótékonyságból?
    Kicsit túlzottan -magyar- a hozzáállás, hogy más haszon nélkül dolgozzon, de a te munkádat busásan fizessék meg, mert az úgy igazságos 🙂

    Az Ebay-es jogvédést szintén nem értem. Az Ebay max abban véd, hogy megkapd a terméket, vagy ha panaszod van, akkor előbb-utóbb visszakaphatod a pénzed, de ugye azt nem gondolod, hogy ők megnézik a termékeket, hogy azok eredetiek e… 🙂 Az a te költséged, hogy a 12$-os kamu tokot visszaküldd az USA-ba.

    (és nem a reklám helye, mert egy olyan termékről beszélgetünk amit mi nem is forgalmazunk!)

  10. Jó az Alu Bumper csak nagyon fogja a térerőt.

  11. @ikiegeszitok: te hol elsz? XD
    nem veletlen az ebeyen a legbiztonsagosabb a vasarlas!
    elobb kapok eredeti termeket az ebayen mint magyarorszagon!
    meny be egy markaboltba,aztan csak nezd meg a termekek minoseget,aztan irany austria es nezd meg ott ugyan azt a termeket! hatalmas a kulonbseg,es az osztrak meg olcsobban is adja! az angolokrol nem is beszelve,nike cipok mar 20 font tol vannak a sportsdirectbe hol kapsz itthon 7000 ft-ert niket?
    vagy lonsdale szabadidogatyat 3000-er?
    ertem en hogy te a boltodat veded,de a masikat nem kell egybol hulyenek nezni!

  12. az iphonomat is kint vettem,pont 20000-el volt olcsobb az applestorban mint itthon,de az apple tv-m is 3000-el olcsobb osztrakban mint az apple.hu-n!
    azert mert szarrago orszag a mienk meg nem azt jelenti hogy kulfoldon ha valami olcsobb mint itt akkor az hamis,sott!

  13. @Bughi: Na, pont ennyi a hihetőség határa, hogy kint megkaphatod 10%-al olcsóbban mondjuk… és ennyi. De Te az elején a 125 USD-s tokot akartad 30-ért megvenni eredetiben 🙂

    Amúgy nem tudom az ebayes dolgot honnan szeded, fullon van kamuval az ebay!!!
    http://www.ebay.com/itm/Brand-New-Black-Lunatik-Taktik-Case-With-Gorilla-Glass-For-iPhone-5-/221264946684?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item33846b25fc vessél erre egy pillantást és utána gondolkozzál el rajta 🙂

  14. @ikiegeszitok: lonsdale nadragnal pont 30%-os elteresvan!
    az ebayes dolog meg rengeteg helyen levan irva,google a baratod,az ebey kuzd azellen hogy a felhasznaloi ne legyenek semilyen modon megkarositva se atverve,szurik a kamu dolgokat,viszont azt nem tudhatjak mi lopott es mi nem!
    tehat lehet az a tok eredeti kamionrol leesett 🙂
    de en vettem egyet, olcsobban mint a linkeden,es megcsak nem is a sargaktol jon,de majd kiderul eredetie!

  15. Hello,
    engem az érdekelne, hogy tud e valaki olyan matt kijelző védőfóliát ajánlani, ami a cikkben írt szemcsésedés nem jön elő? Vagy ez mindegyiknél fent áll?Köszönöm előre is a választ.

  16. @HutterR28: “szemcsésedés” csak a szándékosan mattító fóliák esetén van.

  17. @Jadeye: értem, köszönöm a választ

  18. nekem is mostmár ien tokom van, és nem érzem vészesnek , bár tény hogy észlelhető, de engem igazán nem zavar a hétköznapi használatban, az inkább, hogy a fej/fülhallgatóimat ezentúl jobban meg kell válogatnom, mert nem minden fér be a kialakított résbe


Add a Comment