fbpx Skip to content

A napokban jelent meg egy – előzetesen már bejelentett – cydiás tweak, a Control Unlocker. A kiegészítő az iPhone kezdőképernyőjének jelkódzáras feloldását változtatja meg egy NES-es irányítóra.

A csomag telepítését követően az „unalmas” számbillentyűzet helyett egy, a NES-re (a Nintendo ősi játékkonzolja) hasonlító felületet kapunk, rajta a legendás négyirányú vezérlő-, valamint „A” és „B” gombokkal.

Control_Unlocker

A feloldás menete egyszerű: csakúgy, mint a gyári lock screen esetén, itt is be kell állítanunk egy billentyűzetkombinációt, és azzal tudjuk feloldani a lezárt képernyőt. Lehet, hogy a Control Unlocker nem egy forradalmi találmány, mindenesetre azok, akik szerették a NES-t és emlékeznek rá, biztosan aranyos ötletnek találják majd.

A Control Unlocker beállítása roppant egyszerű: mindössze Beállítások (Settings) alkalmazásban kell a már említett kombinácót beállítani. Fontos megjegyezni, hogy a tweak nem cseréli le a gyári jelkódzárfunkciót. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az is aktiválva van, akkor két jelszót kell beütni a készülék feloldásához, egyet a ControlUnlocker, azután pedig még egyet a gyári védelem számára.

Újdonsült kódunk megválasztásakor érdemes arra odafigyelni, hogy mivel a 10- (a szokásos, csak számokból álló jelkód esetén) vagy 62- (számokból, kis- és nagybetűkből álló kód használatakor elérhető)-féle jel helyett csak hatot érhetünk el, ezért az ugyanolyan hosszú jelsorozat információtartalma (a Hartley-képletet alapul véve) mintegy másfél-két és félszer kisebb, azaz egy hasonló biztonságosságú kódhoz ennyiszer hosszabb sorozatot érdemes megadni. Nomeg talán nem célszerű a jól ismert Konami kódot sem beállítani… 🙂

Vizuális típusok részére álljon itt egy, a működést részletesebben bemutató videó:

A tweak ingyenesen letölthető a BigBoss repóból, és értelemszerűen jailbreak kell hozzá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment