fbpx Skip to content

Lassan kezd körvonalazódni az “olcsó” iPhone. Most egy videót láthatunk arról, hogy hogyan fog kinézni a műanyag iPhone. Ez tulajdonképpen csak egy hátlap, ami erősen hasonlít egy eredeti Apple termékhez, sőt lehet az is.

Ezt nyilván szeptemberig nem fogjuk megtudni. Azonban egyre valószínűbb, hogy ahogy most elérhető az iPad és az iPad mini, úgy 2 különböző iPhone lesz elérhető idén szeptembertől. Ha minden igaz, akkor év végéig megkapjuk az iPad 5-öt és az új, Haswell procis Mac-eket is

appleshipments-e1374600385101

Íme egy videó és pár kép a műanyag iPhone-ról:

iphonerear1-e1374496425302

iphonerear3-e1374496360329

iphonerear2-e1374496299409

Handrás a blogján érdekes spekulációba kezdett, amit érdemes elolvasnotok:

Tehát. Az elsődleges indok a fenti műanyag hátlapos iPhone megszületése mellett: a fragmentáció. Ezt mindig is utálta az Apple, folyamatosan arra törekedtek eddig is, hogy ne legyen 1000 féle felbontás. Ez teljesen érthető, és teljesen jól működő koncepció. A fejlesztők sokkal gyorsabb készítenek el egy iOS alkalmazást, mint mondjuk egy Android verziót. Csak pár felbontást kell támogatniuk, és pár adott vasra kell optimalizálniuk. Nem véletlen, hogy bár több Androidos készülék van a piacon, még mindig iOS eszközökre jönnek ki elsőként egy-egy alkalmazással. Lásd például Fish out of Water még mindig nincs Androidra. (pedig istenkirály játék, ma jött frissítés is hozzá, lehet tolni újra)

A fentieket figyelembe véve eléggé egyértelmű, hogy az iPhone 5S megjelenésekor ki kell nyírni az iPhone 4, és iPhone 4S modelleket. Az iPhone 4-et egyébként is kinyírnák, de így maradna az iPhone 5 és az iPhone 5S mellett egy nem 16:9 arányú kijelzővel rendelkező készülek, amit a fentiek tükrében nagyon nem akarhat az Apple. Lásd még iPod touch, itt is nemrég meglépték ezt, és a tavalyi króm hátlapos, nem 16:9-es modellt lecserélték egy butított, de 16:9-es verzióra.

Mennyibe fog kerülni az olcsó iPhone? Megint csak visszautalok arra amit levezettem pár sorral feljebb. Kijön az 5S, az iPhone 5 csúszna egyet lejjebb a palettán, az iPhone 4S meg átvenné az iPhone 4 helyét. Nade. Mint írtam, az iPhone 4S-t meg kell ölni, ennek a helyére jönne a színes hátlapos olcsó iPhone, tulajdonképpen egy kicsit lebutított iPhone 5. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy mennyire is lesz olcsó az olcsó iPhone, csak meg kell nézni az apple.com-ot illetve az apple.hu-t, és máris látjuk a független árakat a mostani modellpalettán. Ezeket kell gondolatban kicserélni az őszi modellekre. Tehát:

iPhone 5S: 649 USD – 679 Euro – 209 800 Ft
iPhone 5: 549 USD – 579 Euro – 179 890 Ft
Plastic (olcsó) iPhone: 450 USD – 399 Euro – 122 890 Ft

Az USA nettó ár, a többi bruttó. A lényeg: 122 890 Forint lesz itthon a Plastik avagy olcsó iPhone. Tovább is van, mondjam még?

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. ezután meg kitalálják mégsem a 4 colos a jó hanem a 4,2.. és megölik 4 colosokat? és ezt folytatják a végtelenségig mert mikor elértek egy plazma tv méretet akkor meg cs9kkentik.. az nem iphone a fotón rossz műanyagra egy levonót ragasztottak..

  2. Ti minden hírt pár napos késéssel tesztek ki?

  3. Remélem a rusnya IOS 7-hez most legyártanak egy gagyifont is. Passzolni fognak egymáshoz. Remélhetőleg felébrednek az emberek… Tesztelik hogy az emberek jó márkanévvel megveszik e a szemetet is.

  4. @speedhorse: végül is lehetne brékingelve is, minden létező pletykát azonnal készpénzként közölni, nulla utánajárással. csak azt úgy hívják, hogy bulvár. kicsit több tartalmat ad szerintem ez a cikk, mint 2 mondattal kitenni egy videót, amitől egyébként semmi sem változik. de a vendég blogger opció előtted is nyitva áll.

  5. Csak azt nem értem, hogy 1-2 másik oldalon található hozzászólásokat olvasgatva: bejön az embereknek az a plastic téma (megkell mondjam nekem is). De bezzeg mikor 3G&S is kijöttek műanyagba, milyen fikát osztottak rájuk, hogy így szappan tartó meg úgy… fúrcsállom ezt. 😀
    @brudav85: ha megnézed a HAndrás cikkében szereplő fehér változatot, nem mondhatok mást: k!b@sz0tt szép totál fehérben az iOS7-tel. Én várom mind2-őt.
    Ha nem hoz nagy újdonságot az új iPhone verzió, de ez a plastic legalább lesz olyan vas mint a mostani iPhone5, le is cserélem az 5-öm egy plasticra.

  6. A videón csak nekem missingel a mutogatás közben a hangerő gombok és a némító gomb helye de a mellékelt képen szépen “rajta van”? :D.Egy gombostű fejni lyuk van ott konkrétan…:D

  7. @Jadeye: Ok elismerem, de azt már kevésbé hogy egy külső böngészőt kell megnyitnom iPadon es desktopra kell állítanom hogy válaszolni tudjak neked. Mikor csinaltok ez ügyben valamit, már írtam mailt is de nem jött válasz. Szeretem a portált de Safariban használhatatlan, ami számomra furcsa.

  8. @bolvar: nem csak neked, de a videón el is mondja, hogy ez valószínűleg még nem a végleges hátlap, mert ezek a részek még nincsenek kivágva rajta.

    @speedhorse: bejelentkezel, és a megválaszolni kívánt hozzászólás jobb alsó sarkára nyomsz: ott felvillan a válasz opció (ez csak mouse hover esetén jelenne meg). de már biztosan írtam korábban: a válasz opciós plugint nem támogatja a mobilfelület plugin, így nem működik. fontossági szempontból ez sokadrangú dolog, de írtam, hogy majd megnézzük.

  9. A felvillanó válasz gomb régóta megvolt de 6.1.2 alatt nem történik semmi ha megnyomom. Van még egy dolog aztán nem offolok tovább, a linkek a kommentekben hiába kékek, nem aktívak de még csak kimásolni sem tudom őket mert a copy/paste-ot sem engedi. Ennyi, köszi

  10. @Jadeye:

    “csak azt úgy hívják, hogy bulvár”

    Here we go again…

    Ezt sem jelentették be hivatalosan. Ez is bulvár cikk lett…ezek alapján
    .Lehet hogy kamu as egész…3D printer el nyomtàk ki… 😀

  11. @AppleFan: végtelenül unalmas már, hogy valaki azon sápítozik, ha megírjuk, más meg azon, ha nem, vagy ha későn. ez nem egy kétmondatos cikk, amibe csak bele van hányva a videó meg pár kép, szenzációhajhász szalagcímekkel, és hasonlókkal.

    de akkor tessék: mondd meg, TE mit tennél, hogy a kecske, káposzta, mindenki jóllakjon? na ugye…

  12. Én ezt nem értem 😀 miért lenne olcsóbb egy iPhone, ha a hátlapja műanyagból van? Eddig sem a hátlap miatt volt ilyen drága…

  13. Nekem is ez volt az első gondolatom. Ugyanolyan jelentéktelen pénzből előállítható a plasztik hátlap, mint a mostani 🙂


Add a Comment