fbpx Skip to content

Az iOS 7 megjelenésével megváltozik az Apple által javasolt dizájn irányvonala is. Ez azt jelenti, hogy az eddigi megszokott alkalmazás-dizájnok helyett sokkal jobban a rendszerbe épülő grafikai megjelenéseket kapunk.

Ezt végeredményben egy egyszerű frissítéssel is elintézhetik a fejlesztők, azonban ilyenkor legtöbbször egy verziószámot is lép az alkalmazás és teljesen újként adják ki, hogy újra pénzt kérhessenek érte. Ez egyébként teljesen normális egy régóta elérhető app esetén, tehát számíthatunk arra, hogy néhány alkalmazás frissítését bizony meg kell vásárolnunk.

A Posergram nevű app fejlesztője a napokban bemutatta, hogy hogyan fog kinézni iOS 6 rendszeren az iOS 7 dizájn-elemeket tartalmazó alkalmazása:

Jól látszik, hogy felhasználta az iOS 7 elemeit: a gombok nagyrészt eltűntek, és helyettük leginkább csak szövegeket látunk. Az app beállítások menüje is rendkívül hasonlít a az iOS 7 beállításokra. Átlátszó felugró megosztás és felső sáv, de nézzétek meg a képeket:

settings popmenu

[appstore id=”630329383″]

Ha valaki használja a nem túl olcsó Pocket Informant Pro appot, már rögtön tapasztalhatta is, hogy ez az alkalmazás is már az iOS 7 dizájn-elemeit hordozza.

Feature-PIPro@2x

[appstore id=”380732176″]

Az app 3.1-es frissítése, ami már tartalmazza az új elemeket, a korábbi verzióval rendelkezők számára ingyenes, azonban maga az app igen borsos áron érhető el. Ettől függetlenül úgy látom, jó irányban indultak el a fejlesztők, sokkal többet ki tudnak hozni ebből, mint az alap rendszer, és várhatóan szépek lesznek az új alkalmazások.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Szerintem meg bőven a karbantartás kategóriájába kerül az hogy frissítse az appot pár szemszögből iOS7-es dízájnra, biztos hogy nem fizetnék érte

  2. Még jó hogy igények nélkül fejlesztik az IOS-t . Jobs az életét tette rá hogy valami szépet és jót alkosson és elég hamar sikerül lenullázni. ”Csökkent az Apple negyedéves profitja…” vajon miért. Én nem vennék új IOS eszközt azért, hogy rám tukmálja az Apple az új kinézetét csak azért mert szerinte ez a jó.. Régi készülékeken(I4/I4s) egyenesen szörnyen néz ki. Ha nekik ez tetszik használják egészséggel. Mellesleg már a régi nokiákon is voltak témák, de erre a szintre az apple nem jutott el csak a Cydia…

  3. “verziószámot is lép az alkalmazás és teljesen újként adják ki, hogy újra pénzt kérhessenek érte.” Ezt a baromságot meg honnan vetted? Jól néznénk ki, ha minden verziószám ugrás után újra meg kéne venni a cuccokat.. Évek óta megveszek mindent ami kell, de semmi nem így működik. (egy ellenpéldát tudok, összvissz: a pénzlehúzásra hajazó F1 live timer, ami évente 7-8 ropit akar legombolni az emberről)

  4. @dnp: egyértelmű, hogy major verzióugrásról beszélünk, és nem ilyen 1.x-ről 1.y-ra valóról, és nem minden app esetén, hanem csak adott esetekben. lásd például a 1Password: az új verziót teljesen új appként adták ki, az elején fele áron, mint amennyiért most van. a régi appot tehát nem tudtad ingyen frissíteni az újra, hiszen az új egy teljesen más app. és ez nem az egyetlen ilyen.


Add a Comment