fbpx Skip to content

Futni lehet a szabadban, vagy akár épületben futópadon. A futásnak igazából nincsen szezonja, mégis sokan csak nyáron döbbennek rá, hogy pocakot eresztettek és az nem állj jól a strandon, így gyorsan kisebb-nagyobb lelkesedéssel nekivágnak a futásnak, hogy nyár végére és az utószezonra már jól nézhessenek ki és megszabadulhassanak a felesleges kilóktól.

Vannak akik imádnak futni és nem is kell nekik semmi szórakozás közben, viszont vannak olyanok, köztük én is, akik nagyon nem szeretnek futni, de ha már muszáj, akkor tegyük azt egy kicsit élvezetsebbé egy kis zene hallgatással. Ezzel csak az a probléma, hogy általában nincs hova tenni a telefont, mivel a zsebben kényelmetlen, ugrál össze-vissza és a fülhallgató kábele is könnyen megtörhet, viszont kézben se praktikus egész futás alatt tartani, így a nagyokosok kitalálták, hogy mennyivel praktikusabb, ha a karunkra tudjuk valahogyan rögzíteni a telefont. És bumm: így lett chocapic a telefontartó futós karpánt. 🙂

karpant1

A SzifonStore jóvoltából tesztelhettem egy remek, speciálisan iPhone 5-höz készült futós karpántot. A pánt bőrrel érintkező felülete a búvárruhákéhoz hasonló, így viselése kellemes és könnyen tisztítható is. A karpánt hátulján található egy vágás, amin keresztül a telefont be lehet csúsztatni a tokba majd utána a tetejét is bebújtani, így futás közben biztosan nem fog kiesni a telefon. Igazából elég sok fajta telefont bele lehet tenni, mert tud tágulni, de a jack csatlakozó elhelyezkedése miatt kifejezetten iPhone 5-höz alkalmas. Ha nem iPhone 5-öt teszünk bele, akkor maximum a tetejét nem lehet a tokba bujtatni, de így is biztosan fogja a telefont és így legalább a jack szabadon van.

karpant2

A tok elején található fólia védi a készüléket az izzadságtól és víztől, és szépen rásimul a telefonra, (amikor a karon van, amúgy egy kicsit akár el tud állni, de ilyenkor ez úgyse számít), így nem akadályozza az érintőképernyő használatát. A karpántnak elölről (a szíjat leszámítva) műbőr borítása van és a szíj rögzítő nyílásai közt helyet kapott egy kis zseb, amibe a szekrénykulcsot biztonságba lehet helyezni, így nem kell attól félni, hogy a nadrágzsebből futás közben esetleg kiesik, vagy nem kell a nadrág madzagjára kötni a kulcsot, vagy egyéb extrém helyre rögzíteni azt.

A karpántot a vékony karú hölgyek is és a vastag karú urak is kényelmesen tudják használni, mivel a szíja elég hosszú és a két nyíláson is át lehet bújtatni, így biztosan lehet rögzíteni bármilyen vastagságú karra. A szíjat egy erős tépőzár tartja egyben, ami nálam eddig még soha nem lazult ki futás közben, viszont érdemes tényleg szorosra zárni, mivel ha túl laza, könnyen lecsúszhat.

karpant3

Tapasztalataim alapján egy remek fitnesz kiegészítőről van szó, melyet bátran tudok ajánlani a futni vágyóknak. Könnyen felhelyezhető, kényelmes, nem irritálja a bőrt, az érintőképernyő is teljes egészében használható vele, ahogyan a fülhallgatót is, kulcsot is lehet benne tárolni, egyszóval: remek. Sirivel futás közben teljesen jól lehet a zenéket váltogatni és akár egy RunKeeper vagy Nike+ Running alkalmazással még a futásunk adatait is rögzíthetjük. A karpántot a SzifonStore-ban tudjátok megvásárolni iPhone 5-höz, de a srácoknak van természetesen 4/4S-hez is ugyanilyen karpántjuk és még rengeteg egyéb hasznos fitnesz kiegészítőjük is, érdemes körbenézni a fitnesz kategóriában.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Es meg igen erosen ajanlott egy vizallo fules beszerzese is. Miutan en rendszeresen futok, pontosan tudom, hogy 10 perc alatt lehet tonkretenni a gyari fulest a csurgo izzadtsaggal 🙁 A tok anyaghasznalata szinten ovatossagra int. Ha jol tudom neoprembol van, ami sajnos atazik, szinten az izzadtsagtol. Igaz ehhez egy kicsit tobbet kell izzadni mint 30 perc. Szoval csak ovatosan vele.

  2. ebay, nincs 1000,- 🙂


Add a Comment